10 gode grunde til at du skal tage på ferie

Måske er det længe siden at du var på ferie sidst, måske er det ikke. Faktum er at alle har brug for at tage ud at rejse på et eller andet tidspunkt, og her får du ti gode grunde til hvorfor du skal tage ferie. Artiklen er til dig, men du må godt fremlægge argumenterne for din chef eller familie, hvis du har brug for lidt opbakning og forståelse.

Girl jumping on the beach

Foto: Mike Baird, via Flickr

Billedekilde

1. Mere overskud

Du skylder dig selv og dine kollegaer at tage på ferie, af gode grunde. Der er næsten garanti på at du efter din ferie, vil have meget mere overskud på arbejdspladsen. Efter rejsen har du har ny energi, og fortæller ivrigt dine kollegaer, om dine oplevelser på turen, og det kan måske endda hjælpe dine kollegaer med at forstå at de måske også snart skulle til at tage en pause fra det stressende arbejdsliv for en stund.

2. Spar penge

Som danskere er vi så heldige, i den forstand at det næsten er lige meget hvor vi rejser hen, så kommer vi rent faktisk til at spare penge. Dermed ikke sagt at en rejse er billig, da der skal købes transport, mad og måske også shoppes, men generelt er Danmark, et af de dyreste lande at handle i, så besparelsen er næsten en garanti.

3. Du kan hoppe en tur i havet

Din hud og velvære har brug for en tur i havet. Hvis du vælger at rejse et sted hen, hvor du har mulighed for at komme i havet, så skal du gøre det. Saltvand og mineraler er nemlig med til at rense din hud grundigt, og det er sundt, men saltet sætter sig fast i huden, så det er vigtigt at sørge for at tage et ordentligt bad efter, for at få skyllet saltet helt ud, huden vil nemlig dehydrere, hvis du ikke gør det, og det er ikke sundt.

4. Få rørt dig på den gode måde

Det behøver ikke at være en aktiv ferie, men på en ferie, har vi rent faktisk tid til at få rørt os på den gode måde. I storbyer, og ligeså vel på landet går vi længere ture, end vi ville gøre på hjemmefronten. Vi svømmer, står på ski, og meget mere. Så selvom ferien står på afslapning, så kan afslapningsferie sagtens betyde mere motion.

5. Mød nye mennesker

Det er ikke fordi at man nødvendigvis møder nye mennesker på sin ferie, men hvis man gør, så er man bare heldig. Nye mennesker med nye historier, kan være lærerigt og inspirerende, du kommer nemlig automatisk til at sætte dit eget liv i perspektiv ved at høre om andre menneskers liv, og det er sundt.

6. Sov bedre

Du sover bedre på en ferie, og sådan er det bare. Det kan være at du tillader dig selv at være lidt længere oppe, men til gengæld har du ingen alarm at vågne op til. Slå kroppen og hjernen i frigear, og sov længe, for en gangs skyld.

7. Slip af med dagligdagens vaner

Vi ender tit og ofte med at lave det samme dag ud, og dag ind, og for at bryde disse vaner, må vi ud at se, og prøve noget nyt. På en rejse får vi masser af nye indtryk, som automatisk får os til at studse over vores vaner på hjemmefronten. Nogen vaner som vi måske godt kunne lave lidt om på.

8. Få en bedre kulturel forståelse

En eller to ugers rejse til et andet land, vil kunne give dig en vis generel forståelse, og du vil derved få en bedre kulturel forståelse. Ved at have besøgt et land, besøgt de lokale og have smagt på det selv, vil vi kunne give vores opfattelse af landet videre, og lære om en anden kultur, og det gælder lige meget om du tager til Stockholm eller Shanghai.

9. Tid til ren afslapning

Afslapning behøver ikke kun at betyde at du rent faktisk skal sove, eller ligge ned på stranden, det er rart, men der kan sagtens være mange alternativer til at slappe af, det kan for eksempel også sagtens være at du slapper mest af når du læser en bog. Det vigtige er at du giver dig tid til det, som du som regel ikke har tid til i dagligdage, når du er på ferie.

10. Få ny inspiration

Hvis du generelt laver det samme på arbejdspladsen i dagligdagen, så er det godt med lidt afveksling. Det er let at suge inspiration til sig på en rejse, på en rejse har du nemlig rig mulighed for at opfatte at du bliver inspireret. Hvad end det er fordi at du møder nye mennesker, slipper af med dine vaner, eller sover bedre, så vil du helt sikkert føle dig mere inspireret, når du kommer hjem fra ferien.

Og hvor går rejsen så hen? Måske har du brug for ro i sindet, og en pause fra din dagligdagen, her er rejsen til Thailand, lige hvad du har brug for. Thailand har et stort udvalg af kulturelle muligheder og er et sandt feriemekka.
Expedia
1
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*