10 idylliske strandferier

Hvad end det er sommer eller vinter, forår eller efterår, så søger danskere ofte til destinationer med varme og sol for at lade op til resten af året. Meget forståeligt, er vi også villige til at rejse i rigtig mange timer for at komme til det helt rigtige sted. Det perfekte sted kan eksempelvis være en lækker paradis-strand.

Nedenfor får du en guide til 10 af de mest eventyrlige strande i verden. Bliv inspireret til din næste strandferie på en af verdens unikke paradisstrande, og hvem ved, måske er du på vej mod Ko Phi Phi Leh i Thailand inden længe?

Strand-beach-strandferie

c: Sebastien Jermer via Unsplash

Sri Lanka // Bentota Beach

Et par timer syd for Sri Lankas hovedstad Colombo finder du området Bentota. Bentota er et populært sted for en lækker strandferie, hvor du kan nyde de eksotiske og sommerlige omgivelser. Her kan du opleve den skønneste natur med regnskove og formidable strandomgivelser på Sri Lanka.

På Bentota Beach finder du også en række fiskerestauranter som serverer frisk fisk fanget samme dag, som du kan nyde i solens varme stråler. Du kan ligeledes deltage i volleyball-arrangementer med de lokale eller besøge deres redningscenter for havskildpadder. Er du mere i humør til at slappe af, er dette også muligt, da stranden ikke er overfyldt.

Thailand // Ko Phi Phi Leh

Ko Phi Phi Leh ligger i Krabi-provinsen i Thailand. Øen består af en cirkel af stejle kalkstensbakker, rundt om to lavvandede bugter, Loh Samah og Maya Bay. Stranden er hjemsted for filmklassikeren ”The Beach”, og skulle eftersigende være en af de smukkeste strande i verden med paradislignende omgivelser.

På stranden er der et indløb ved navnet Pi Ley. Her er et lille koralrev, hvor du kan dykke og se de smukke omgivelser under vandet. Er du vild med at dykke, vil Ko Phi Phi Leh være noget for dig.

Det er ikke for sjov at Ko Phi Phi Leh er en af de smukkeste strande i verden. Stranden er nemlig kridhvid, og havet er fantastisk flot og krystalklart. Stedet er besøgt af turister, men er ikke fyldt med større menneskemængder. Det er derfor et perfekt sted hvis man søger lidt fred og ro.

Ko-Phi-Phi-Leh-beach

c: Jacob Owens via Unsplash

Seychellerne // Praslin Island

Palmer, kæmpe skildpadder, turkisfarvet havvand og kridhvid strandkant. Det er bare noget af det Praslin Island byder på, som gør det til en ekstraordinær destination for strandferie. Øen er den andenstørste ø i Seychellerne, og strandende omkring Praslin Island er rolige og fredelige, selvom øen har turister. Da Seychellerne er en isoleret øgruppe, er der dog et begrænset med antal besøgende i det lille minisamfund på omkring 6500 mennesker. På denne ø får du romantisk strandferie-stemning for alle pengene.

Praslin-island-beach-strandferie

c: Penstones via Pixabay

Kap Verde // Santa Maria

Denne strand er mere befolket en de ovenstående, men bestemt et besøg værd. På stranden kan du nyde ø-stemningen, lære at surfe af de lokale, samt nyde strandens umådelige smukke solnedgange. Den lokale befolkning er gæstfri og imødekommende, hvilket kun gør oplevelsen endnu hyggeligere.

Der bliver fanget rigtig mange fisk ved Santa Maria området, og fiskene bliver bagefter renset og skyllet rene oppe på molen, inden de bliver gjort spiseklar. Her kan du altså også nyde et godt friskfanget måltid.

Mauritius // Le Morne Beach

Le Morne Beach på øen Mauritius byder på en overdådig strandferie-oplevelse. Stranden er nemlig meget privat, og du får den næsten for dig selv.  Stedet er ikke meget turistet, og du får derfor rig mulighed for at nyde de lækre omgivelser i ro og fred for optimal afslapning. De lokale er ligeledes meget gæstfrie.

Mauritius er ligesom Seychellerne også en isoleret, næsten mikroskopisk ø i det indiske ocean. Her kan du nyde en lækker strandferie og havets bølger lige ved siden af det majestætiske bjerg Morne Brabant, som også er på UNESCOs verdensarvsliste.

strandferie-strand-vand

c: Syd Sujuaan via Unsplash

Florida // Siesta Key 

På USA’s østkyst ligger solskinsstaten Florida. Her findes en af verdens dejligste strande. Stranden, Siesta Key, er populær og derfor ikke ligeså privat som de ovennævnte. Ikke desto mindre er stemningen på Siesta Key tropisk og livlig – Helt sikkert et besøg værd. På stranden ligger de klassiske livredderhytter med det amerikanske flag blafrende i vinden for en ægte Baywatch-lignende stemning.

Siesta Key er en strand af større dimensioner, så selvom der er en del mennesker, er det muligt at finde et fredeligt spot. Stedet er særlig populært blandt de lokale, da stranden er familievenlig og lavvandet. Er du i humør til lidt underholdning er der også musikarrangementer på stranden, som bestemt er værd at overvære. 

Hawaii // Lanikai Beach i Oahu

Lanikai Beach ligger placeret på det skønne Hawaii. Stranden byder på kridhvidt sand og den flotteste udsigt over det turkisblå hav. Stranden er blandt de allerbedste på Oahu, Hawaii. Her får du en umådelig flot og privat stranddag, da det overvejende er lokale der besøger stranden.

Inden du begiver dig mod Lanikai Beach, er det smart at tænke på transport hertil. Det er nemlig besværligt at finde parkering og derfor lettere at komme hertil med scooter eller bus. Ikke desto mindre får du en fantastisk udsigt over det smukke strandparadis.

lanikai-beach-hawaii-oahu

c: Ted Coombs via Pixabay

Mexico // Paradise Beach, Cozumel

Cozumel er beliggende i det caribiske hav. Her finder du Paradise Beach. Denne strand byder på en masse sjov og underholdning udover det flotte og indbydende turkisblå vand. Her er der nemlig opstillet en række oppustelige rutschebaner, samt mulighed for at snorkle og deltage i andre sjove aktiviteter. Fat strandtasken og nyd den caribiske sol og feriesteminingen på Paradise Beach.

Australien // Whitehaven Beach

Australien er i forvejen kendt for deres kilometerlange og smukke strande. Whitehaven Beach, som ligger på østsiden af øen Whitsunday Island, er dog noget helt for sig selv. Stranden er fredelig og perfekt placeret lige i hjertet af det kendte koralrev Great Barrier Reef.

Vil du gerne lære at surfe, eller er du allerede bekendt med surfingens kunst, er Whitehaven et særdeles godt sted at begynde. Har du ikke lyst til den aktive strandferie kan du uden problemer også nyde roen, stilheden og udsigten fra sandsiden.

Colombia // Tayrona Beach

I den colombianske Tayrona nationalpark, finder du en mindre strand med en særlig karakter og personlighed. Stranden oser af junglestemning, der gør at stranden udskiller sig fra de andre. Strandområdet er omringet af fuldstændig fantastisk natur, og masser af dyr.

På Tayrona Beach kan du nyde ren afslapning og ro, mens du lytter til de mange dyrearters klukken og havets brusende bølger.

palmer-palms-beach-strandferie

c: Diego via Pixabay

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*