4 jazzfestivaler i Skandinavien du ikke må gå glip af

Har du en forkærlighed for jazz? Så bør du læse med her, hvor vi sætter fokus på fire internationalt anerkendte jazzfestivaler rundt om i Skandinavien.

  •  Stockholm Jazz Festival (Sverige)
  • Kongsberg Jazz Festival (Norge)
  • Copenhagen Jazz Festival (Danmark)
  • Pori Jazz Festival (Finland)

Jazzen kom til Danmark i 1920’erne og er siden da blevet enorm populært blandt danskere. Det er en musikgenre, der er højt elsket og velrepræsenteret i hele Skandinavien med et hav af jazzfestivaler rundt om i de nordiske lande.

Vi har her valgt at sætte fokus på fire, hvor du – udover en ekstraordinær jazzoplevelse – samtidig får rig mulighed for at udforske en smuk og charmerende by.


Stockholm Jazz Festival

Stockholm Jazz Festival er en internationalt besøgt jazzfestival, der første gang fandt sted i juli 1980. I dag er festivalen flyttet til oktober måned og har i alt 21 scener fordelt over hele Stockholm med mere end 100 koncerter på én uge.

På grund af sin internationale karakter får jazzfestivalen også besøg af mange internationale kunstnere.

Når du går rundt i gaderne i Stockholm mellem koncerterne, har du også mulighed for at opleve Sveriges smukke hovedstad. Her kan du både opleve kongeslottet, den gamle by, og utallige restauranter i topklasse. Det bliver ikke mere svensk end Stockholm.


Kamasi Washington kommer til Stockholm Jazz Festival. Han er et af jazzverdens mest populære navne, som du bare ikke må gå glip af.

Du kan læse mere om Kamasi Washington her.


Kongsberg Jazz Festival

På Norges største jazzfestival kan du opleve et væld af internationale kunstnere. Festivalen startede allerede tilbage i 1964 og har fundet sted hvert år lige siden.

Kongsberg Jazz Festival tilbyder en exceptionel musikalsk oplevelse, hvor du kan opleve både grænseoverskridende og nyskabende jazzmusik sammen med ligesindede, der også elsker denne skønne musikgenre. Disse omstændigheder har desuden skabt de perfekte rammer for at kickstarte mange unge jazzmusikeres karriere.

Udover en fremragende jazzfestival byder Kongsberg på en fascinerende naturoplevelse. Så mellem koncerterne kan du benytte lejligheden til at besøge det norske Mining Museum, der viser historien om Kongsbergs sølvminer. Læs mere om Kongsberg her.

Foto: Gunnar Brekke


Gå ikke glip af jazzduoen Live & Lien når de indtager Kongsberg Jazz Festival 2017. Efter for første gang at have spillet sammen ved festivalen tilbage i 2009, har de to jazzmusikere skabt en skøn duo. Læs mere om gruppens optræden her.


Copenhagen Jazz Festival

Når Copenhagen Jazz Festival begynder i juli, er det 39. gang, at festivalen finder sted i København. Over årene har det udviklet sig til at blive én af Europas største jazzfestivaler med over 1300 koncerter fordelt på 120 steder rundt omkring i vores smukke hovedstad.

Jazzfestivalens succes kommer formentlig fra evnen til at balancere traditionel jazz med de nye tendenser i genren. Der blandes både dansk og international jazz i et perfekt sammenspil. Denne kombination skaber simpelthen høj musikalsk kvalitet, der tiltrækker mange jazzelskere til København år efter år.

Når du bevæger dig rundt mellem de mere end 100 forskellige steder omkring i byen, kan du samtidig benytte lejligheden til at se lidt mere af, hvad København har at byde på. Du kan for eksempel gå en tur rundt i Kongens Have og se på Rosenborg Slot eller nyde en kop kaffe langs med Nyhavns idylliske kanal. Læs mere om dine muligheder for at opleve København til fulde her.

Foto: Kristoffer Juel Poulsen, Jazz.dk


Gå ikke glip af jazzoplevelserne i hovedstaden, hvor du også vil få muligheden for at komme til gratis koncerter.

Se hele programmet for festivalen her.


Pori Jazz Festival

Med mere end 100.000 besøgende hvert år har Pori Jazz Festivalen siden 1966 været en stor og velbesøgt international jazzfestival. Under festivalen er der over 100 koncerter rundt omkring i byen Pori, der ligger ved den finske vestkyst.

Det er én af Europas ældste jazzfestivaler, men ud over sit fokus på jazz er andre musikgenrer også repræsenteret. Der bliver nemlig også spillet både rock og pop, hvor blandt andet store internationale kunstnere som Bob Dylan og Phil Collins har spillet i gennem årenes løb.

Festivalen har en smuk beliggenhed ved havnefronten og varer i en hel uge. Pori er en kulturel by, som ud over den verdensberømte jazzfestival også byder på højklassisk finsksproget teater på Pori-teatret og Poris Kunstmuseum.

I sommermånederne vil du også have rig mulighed for at besøge nogle af de fineste badestrande i Finland, hvor du i sandhed kan nyde sommeren. Du kan læse mere om, hvad Pori har at byde på her.


Den internationalt anerkendte kunstner Devendra Banhart får sit debut i Finland ved Pori Jazz Festivalen her i 2017. Dette er længe ventet, eftersom han har været et jazzikon i over 15 år.

Læs mere om Devendra Banhart og hans musik her.


 

Expedia
0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*