5 bymure du skal besøge

Bymure eller forsvarsmure omkranser en hel by og var tidligere et udbredt forsvarsredskab.
De er ikke et helt sjældent syn i dag, men murene er med tiden blevet revet ned i takt med at byerne voksede sig større. I dag findes der bevarede bymure rundt omkring i verdenen, og de er alle gået hen og blevet historiske landemærker.

Dubrovniks bymur

Foto: Connie (ironypoisoning)

 

DUBROVNIK

Dubrovnik er kendt for sin gamle bydel, som også er at finde på UNESCOs verdensarvsliste. Bymuren omkring Dubrovnik er omkring 2 kilometer lang, 25 meter høj og 6 meter bred. Langs muren findes 15 tårne og 2 hjørnefæstninger. Dubrovnik er mere populær end nogensinde før og har meget at byde på, blandt andet den gamle by og hyggelige restauranter og cafeer.

Se mere om Kroatiens perle Dubrovnik her!

ISTANBUL

Tyrkiske Istanbul har en 22 km. lang bymur tværs landtangen mellem Marmarahavet og Det Gyldne Horn. Bymuren blev bygget under den romerske kejser Konstantin den Store og fungerede dengang som forsvarsmure. I dag er den bevarede bymur omkring Istanbul, tidligere Konstantinopel, en velbesøgt seværdighed.

LUCCA

Ud over at være en by med små butikker med lækre lædervarer er Lucca berømt for dets bymure som stammer tilbage fra 1500-1600-tallet og muren er ikonisk for den tuskanske by. Inden for bymurene er der kun få biler og man skal have tilladelse for at køre inden for murene, men det gør heller ikke så meget når det hyppigste transportmiddel i Lucca er cyklen. Bymuren er 4195 meter lang, og har aldrig været brugt som forsvarsmure.

YORK

Den Nordengelske by York, som er kendt for lidt af hvert og bliver der snakket middelalder, spillede York en stor rolle. Kirken York Minster er den største fra Middelalderen og ringmuren York City Walls, stammer helt tilbage fra romertiden, men er blevet ændret siden da. Muren bliver i dag stadig refereret som the Roman Walls.

JERUSALEM

Jerusalem har siden oldtiden været omkranset af bymure og væggene er stadig synlige med over 4.000 meters længde. Der findes stadig 34 vagttårne og otte porte. Ud over at være et flot syn, så er bymurene ligesom i Dubrovnik på UNESCOs verdensarvsliste.

 

Har du nogen kommentarer til artiklen eller ris/ros? Så kommentér nedenfor eller send os et tweet på @ExpediaDK

Expedia
0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*