6 gratis fornøjelser i Barcelona

Viva Barcelona! Nogen rejser til Barcelona på grund af fodbolden, nogen vil shoppe, andre vil udfordres kulturelt. Barcelona kommer storbyelskeren ikke uden om. Rejsen til Barcelona behøver ikke at koste dyre fodboldbilletter eller shopping. Der findes ting man kan lave i byen som er ganske gratis. Her giver vi dig 6 bud på gratis fornøjelser i den spanske storby!

Park Güell i Barcelona

Foto: M. Peinadopa, via Flickr

1. Betagende Parc Güell

Parc Güell blev bygget fra år 1900 og blev officielt åbnet i 1926, og er vel nok en af verdens smukkeste offentlige parker. Parken består af haver og den arkitektoniske mosaik-del på Carmelo Hill med værker af catalansk modernismes hovedperson, arkitekt Antoni Gaudi, her finder man blandt andet verdens længste bænk. Parken er på UNESCOs verdensarvsliste og en ikonisk seværdighed for byen.

Gràcia, Carrer d’Olot, s/n, 08024 Barcelona

2. Besøg La Boqueria

Har du stiftet bekendtskab til Barcelona har du stensikkert også hørt om Las Ramblas før, men har du også hørt om La Boqueria? Det er et madmarked som ligger ved Ramblaen i Barcelona. Det skulle eftersigende være det bedste madmarked i verden. Er du et rigtig madøre skal du tage forbi markedet hvor det er ganske gratis at få smagsprøver på alt fra ost, kød, grønt, frugt til bagværk, slik, fisk og olier. Overvældende? Bedøm selv. I Spanien kæler man for kvalitet!

Plaza de la Boqueria (Las Ramblas)

 

3. Tag på stranden, du er i Spanien!

Barcelona kunne være hvilken som helst storby, men husk nu lige at du befinder dig i nordøst Spanien og der findes faktisk over fire kilometer lækker strand i Barcelona, kun få minutter fra det centrale Barcelona. Barceloneta er et trekantet område med mennesker, cykler, hunde, palmer, sandstrand, parasoller, hoteller, restauranter og natklubber. Gå en tur langs promenaden eller tag en dukkert!

4. Søndag på Picasso-museet

Spanskernes kunstgeni og stolthed Pablo Picassos museum er dedikeret til Pablo Ruiz Picasso og på museet kan man få et vidunderligt indblik i hvem han var og samtidig komme helt tæt på hans værker. Der findes over 3,800 permanente Picasso-værker på museet. Picasso er indbegrebet af kubisme, hvor værket skal betragtes for alle sider. Båndet til Barcelona var stort og det fornemmer man også og museet tjener godt på byens gæster og indgangen er ikke altid gratis, men hver sidste søndag i måneden og hver søndag efter kl. 15 er det gratis.

Carrer Montcada, 15-23, 08003 Barcelona

5. La Sagrada Familia

La Sagrada Familia er ikonisk for Barcelona, og kan beundres for alle sider, dermed inspireret af kubismen. La Sagrada Familia er arkitekten Gaudis værk Bygningen har siden 1800-tallet været under ombygning og bliver den dag i dag betragtet som et bygningsværk og er nærmest kendt for ikke at være færdigbygget. Den gotisk-romersk-katolske katedral er en sand fryd for øjet og betagende fra alle sider!

Carrer de Mallorca, 401, 08013 Barcelona

6. Street art i Barcelona

Som de fleste andre storbyer, byder Barcelona også på et bredt udvalg af gadekunst rundt omkring i byen. Hold øjne og ører åbne, Barcelona er den by i Spanien med mest street art, og byen har i årtier været platform for lokale såvel som udenlandske gadekunstnere, både nye og anerkendte, som alle har sat deres enestående præg på Barcelonas mure og vægge. Her, kan du få et overblik over hvor du kan se gadekunsten!

Expedia
0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*