6 gratis fornøjelser i Berlin

En surrealistisk følelse kan forekomme, når man vandrer rundt i Berlin, ligegyldigt om det er første eller femte gang man besøger byen. Den über-seje mangfoldige hovedstad har noget for enhver. Linn-Katarina anbefaler Nueköllns øverste etage med have og bar. vi ser nærmere på Berlin som byder på flere gratis fornøjelser end du måske lige havde regnet med.

East Side Gallery

Går turen til Berlin kan man ikke undgå at lægge vejen forbi East Side Gallery, et historisk bevaret mindesmærke med provokerende og interessant kunst. East Side Gallery er den 1.316 meter lange bevarede rest af Berlinmuren i Mühlenstraße i bydelen Friedrichshain-Kreuzberg og ud over at være gratis, så er galleriet det største ”open-air”-galleri i verden og det siger lidt. På galleriet ses et bredt udvalg af vægmalerier med et godt indblik i Tysklands historie og kultur.

Mühlenstraße, 10243 Berlin, Tyskland

Mauerpark loppemarked
Mauerpark loppemarked er nok det tætteste man kommer på det perfekte loppemarked. Det lyder for godt til at være sandt, men den er god nok! Loppemarkedet er kendt for sit enorme udvalg! Her bugner det af sælgere, samlere, møbler, tingel tangel, nysgerrige sjæle, køkkengrej, fine designskåle, små figurer und so weiter. Du kan gå på jagt i timevis i Mauerpark, og husk nu at man godt må prutte om prisen!

Eberswalder Straße

Holocaust-mindesmærket (Denkmal für die ermordeten Juden Europas)

Selvom Berlins fortid nærmest synes uvirkelig med de enorme designer-bygninger og de rene linjer som findes i byen,
så er der stadig spor efter fortiden mange steder i den tyske hovedstad og Holocaust-mindesmærket er et af dem. Man skal være forberedt på et tankevækkende syn, når man besøger mindesmærket med de mere end 2.700 grå statue-blokke til minde om de myrdede jøder under anden verdenskrig. Der findes tilmed et underjordisk informationscenter som også er gratis.

Cora-Berliner-Straße 1

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor har nærmest et majestætisk udseende og er et af Berlins ikoniske landemærker. Porten er tidligere byport til Berlin og tilmed den sidst bevarede. Området omkring Pariser Platz hvor Brandenburger Tor ligger byder på mange spændende ting, og det er snildt et sted man kan besøge mere end én gang. I nærheden findes boulevarden Unter den Linden, som man kan gå op og ned af lige så mange gange man har lyst til det. Og så ligger Kunstakademiet Akamedie der künste lige i nærheden.

Pariser Platz, 10117 Berlin, Tyskland

Gåtur omkring Tiergarten

Er helt og aldeles gratis. Tiergarten ligger i Mitte (bydel) og er en enorm park med alt hvad en park skal indeholde! I vinterperioden kan du være heldig at gå rundt i knirkende sne og nyde den afslappende atmosfære og i sommerperioden kan du nyde en picnic eller bare en gåtur og opleve alle de flotte farver som florerer i parken. Et ideelt pusterum fra storbyen!

Deutsche Guggenheim

Guggenheim er et medium-størrelse galleri ved Unter den Linden. Det er moderne kunst når det er allerbedst, og det er gratis om mandagen. Sørg for at besøge galleriet sidst på eftermiddagen, her er nemlig gratis guidet tur rundt, hvor du kan komme endnu nærmere på kunsten, dens kunstnere og meget mere.
Unter den Linden 13, 1510117 Berlin

Oplev Rigsdagsbygningens glaskuppel

Rigsdagsbygningen eller Reichstag på tysk var det tyske parlament indtil 1945, og er i dag en velbesøgt centraltbeliggende ikonisk bygning. På toppen af bygningen er der en glaskuppel, den blev bygget oven på den genopbyggede Rigsdagsbygning, og er et symbol på Tysklands genforening. Kuplen har 360 graders udsigt over de omkringliggende bygninger og er ganske gratis at komme op i.

Platz der Republik 1.

Reichstag

Frontbillede: www.GlynLowe.com, via Flickr

Expedia
0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*