6 gratis fornøjelser i London

Ligegyldig om det er første gang du besøger London, eller om du har gæstet storbyen mange gange, så kommer det nok ikke som nogen overraskelse at det ikke er en helt billig storby. Men når det så er sagt, så findes der også en helt masse gratis fornøjelser. Så du behøver ikke at spare op i en længere periode for at få en sjov tur til London. Her findes utallige aktiviteter og vi dem har vi set nærmere på.

Science Museum

IMAX-biograf, interaktive aktiviteter og udstillinger, som man kan få lov til at se og afprøve, fordelt på fire etager – og med isbar og cafe. En rigtig fornøjelse hvis man rejser med børn – der er nok at tage sig til på Science-museet i London som ligger  i det attraktive South Kensington-område. Man kan passende gå en tur i det skønne område på gåben og snakke om alle de spændende ting man oplevede på det der svarer til Experimentarium derhjemme. NB! IMAX er dog ikke gratis, her skal man betale et tillæg for at få adgang.

Exhibition Road, SW7 2DD

Primrose Hill

På en smuk og klar dag, findes der ikke noget som slår denne fantastiske og gratis udsigt. Primrose Hill siges at være et af Londons mest romantiske steder og helt ideelt vil det være at være på date, eventuelt med en medbragt picnickurv. Brug fem minutter på at gå helt op på bakketoppen nord for Regent’s Park og nyd den betagende udsigt over London.

Primrose Hill

Foto: Mike Rolls, via Flickr

South Bank

South Bank er Londons kunst-og underholdnings-legeplads. Området tiltrækker mange londonere såvel som turister, som vil nyde en slændretur ned langs Themsen og blive mødt af forskellige happenings på gaden, her ses blandt andet kreative sjæle som udformer sandslotte, sportsudøvere som udøver capoeira samt skatere som florerer i den kæmpestore skater-park. Der er nok at se til, og det meste er helt gratis. Tate Modern ligger tilmed i South Bank og her er også fri entre.

Whole Foods

Whole Foods er en ganske særlig kæde, som jeg fundet sin plads i Storbritannien. Den amerikanske supermarkedskæde som primært specialiserer sig i økologisk mad er kommet for at blive. Hver tirsdag holder forretningerne “Tasting Tuesday” – smagsprøve-tirsdag fra kl 17.00, hvor man kan få lov til at smage på nye, populære og anderledes produkter, gratis. Du kan stemme på din favorit – og måske blive inspireret til madlavningen, til når du kommer hjem igen. Hver butik står for deres egen “Tasting Tuesday”, der er derfor ikke to smagsprøver som er ens. Har du mod på det kan du besøge hele tre Whole Foods i det centrale London, findes én i Camden, én i Clapham Junction og én i Kensington.

Speakers Corner

Hvis du søger efter en noget anderledes skal du overveje at tage til nordøst-siden af Hyde Park lige ved Marble Arch station, hvor der foregår “street preaching” foregår på åben gade. En mangfoldig gruppe af mennesker er mødt op og det er en lettere surrealistisk oplevelse, hvis man altså ikke er vant til se og høre folk råbe højt op om deres forskellige religiøse overbevisninger. ‘Speakers Corner’ har været i London siden de sene viktorianske tider. Det er anderledes og man kan lade sig underholde helt gratis.

British Library

Året var 1973 og dengang biblioteket skulle overflyttes til bygninger ved King’s Cross blev kulturelle akademikere oprørte, eftersom området var kendt for andet end informationsvidenskab og kulturelle institutioner. Kendt som Storbritanniens skatkammer og med intet mindre end 150 millioner bøger og objekter, midlertidige udstillinger og gratis udsyn til King’s Library med 65.000 trykte værker er bibilioteket en yderst populær attraktion og mod et lille gebyr kan du få en guidet tur, få lov til at lære om udlånings-processen, se samtlige læsesale, informationscentret og få den bedste insiderviden helt tilbage fra grundlæggelsen i 1753.

96 Euston Road, London NW1 2DB

Ved du hvor man kan hænge ud helt i gratis i London? Hvis du har gode tips, så del dem med os i kommentarfeltet nedenfor.

 

Expedia
0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*