Aalborg er Europas lykkeligste by – og man forstår det godt

Det er nærmest en magisk transformation, som Aalborg har gennemgået de seneste 10 år.

Fra en mere rå industriby i det nordlige Danmark til en moderne kulturel perle. En by hvor indbyggerne ikke skæver misundeligt til andre storbyer i landet, men hvor stoltheden er enorm over byens nye udtryk.

Det hænger rigtig godt sammen med, at Europakommissionen i begyndelsen af 2016 kårede Aalborg til Europas lykkeligste by foran storbyer som København, Reykjavik og Zürich.


aalborg-havnefront-2Af VisitAalborg

Der er også god grund til at være lykkelig i Aalborg både som indbygger og ikke mindst som turist. Havnefronten er fuldstændig unik med to arkitektoniske perler inden for blot en kilometers afstand.

Fra Limfjordsbroen kan man få det smukkeste view ned over det internationalt anerkendte Utzon Center og dernæst Musikkens Hus. Begge kulturinstitutioner i Nordjylland og symboler på forvandlingen fra den grimme ælling til den smukke svane som Aalborg har været igennem. Ja selv gode gamle H.C. Andersen ville nok ikke have haft fantasi til at beskrive byens eksplosive udvikling.

utzon-center-2Af VisitAalborg

En by der ikke forskelsbehandler, og virkelig kender sine prioriteter. Hvor finder man ellers en by med studieboliger i første parket ud til en havnefront med penthouse-lejligheder i tocifret millionklasse blot et stenkast til siden?

Aalborg favner bredt. Det er en lille by i international forstand men med tankegang som en moderne storby. Du har fantastiske shoppingmuligheder i butikker med de lækre brands i gågaderne Algade og Bispensgade. Og i sidegaderne finder du også helt unikke butikker, som man ellers ikke ser i Danmark.

Salling og Friis Shoppingcenter sørger godt for at supplere med fine indendørsfaciliteter.

På den gastronomiske del er byen ikke overraskende også i en rivende udvikling. Det har aldrig været mere spændende at gå ud og spise i Aalborg. Niveauet er tårnhøjt med flere bejlere til en kommende Michelin-stjerne som nyåbnede Tabu, Mortens Kro og Bühlmann. På steder som Fusion, Applaus og det nye Nam.

Mortens Kro. Udsigt til køkkenet fra restauranten. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 01.10.15

Mortens Kro. Udsigt til køkkenet fra restauranten. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 01.10.15

Man kan altid starte en god aften ude med Aalborg Beerwalk som fører gæsterne rundt til seks forskellige steder, der alle skænker en god specialøl. Søgaards Bryghus er en institution i sig selv som Aalborgs eneste micro-bryggeri kombineret med restaurant.

For børnefamilier er Nordjyllands hovedstad det helt rigtige sted at tage hen. Aalborg Zoo er målt til at være den mest populære zoologiske have i Danmark uden for København. De nye anlæg til tigrene og løverne giver et fantastisk indblik i rovdyrenes verden. Leo’s Legeland er et stort legemekka og inden for overskuelig køreafstand ligger blandt andet Fårup Sommerland som er kåret til Europas næstbedste forlystelsespark.

Visit Aalborg

Visit Aalborg

Kulturelt beriger Aalborg sine gæster på rigtig mange fronter. Som allerede nævnt er Utzon Center en perle blandt flere med mange spændende udstillinger årligt. Kunsten i Aalborg rummer normalt en fast samling af dansk og udenlandsk kunst fra år 1900 til i dag. Det gamle kraftværk i centrum Nordkraft er i dag et kulturcenter for mange spændende aktiviteter og altid et besøg værd. Rundt omkring i byen finder man noget af det flotteste Streetart i Danmark, og der lægges virkelig mange kræfter i at smukkesere byen yderligere.

street-art-4af VisitAalborg

Musikkens Hus, Aalborg Kongres & Kultur Center samt Skråen sørger for, at der hver eneste uge altid er spændende artister, der kommer til byen og optræder.

Besøger man Aalborg i maj måned kan man også være så heldig at opleve Nordeuropas største folkelige karneval. Her er der fyldt med glade mennesker hvoraf mange kommer udefra. Men når de forlader Aalborg igen – ja så er smilene stadig store. For her er Europas lykkeligste by.

aalborg-karneval-2af VisitAalborg

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*