Aarhus – Europæisk Kulturhovedstad 2017

Roserne er de seneste år væltet ned over Aarhus og med udtalelser i New York Times, Vogue, The Guardian og en topplacering over Europas hotteste destinationer i Lonely Planet, er det ikke uden grund, at verdens øjne er rettet mod Aarhus. Danmarks 2. største by er i en rivende udvikling og med titlen som Europæisk Kulturhovedstad er fokus mod Aarhus større end nogensinde. I 2017 kan besøgende se frem til et år med kunst og kultur i verdensklasse, og med en sideløbende titel som Europæisk Gastronomiregion, er der masser af gode grunde til at besøge Aarhus.

your-rainbow-panorama_orginal_1024x576ARoS Aarhus Kunstmuseum – Your rainbow panorama

I Aarhus bliver du mødt af en livlig og dynamisk atmosfære, hvilket i høj grad skyldes de mange studerende i gadebilledet. I det historiske Latinerkvarter er stemningen hyggelig med snævre brostensbelagte gader, og blandingen af boutique shops, designerbutikker og kunsthåndværk indbyder til shopping i charmerende rammer. Stormagasinerne Magasin, Salling, Bruuns Galleri og det nyåbnede Illums Bolighus inviterer alle indenfor til fantastisk shopping med alt fra mode, interiør til lækre delikatesser.

shoppepar-paa-vej-mod-lilletorv_1024x576Shopping i Latinerkvarteret Aarhus

Aarhus er netop udvalgt som den eneste danske destination i Lonely Planets nye bog ”Food Trails” hvor 52 byer i hele verden er fremhævet for sine uforglemmelige madoplevelser. Med sin trio af Michelin-restauranter, madmarkederne Aarhus Street Food og Aarhus Central Food Market og en underskov af nye gastro-grills, spisesteder, pop-up restauranter og gourmet kaffebarer, er det gastronomiske niveau i Aarhus eksploderet. Tip: Gå ikke glip af en økologisk brunch hos Langhoff & Juul, smørrebrød hos Kähler eller nyd en udsøgt kaffe hos Great Coffee.

billede-3_aarhus-central-food-market-groed_1024x576Aarhus Central Food Market

Byens museer er i absolut verdensklasse, og hvad end du er til nytænkende formidling af fortiden på Moesgaard Museum, 70’er nostalgi i Den Gamle By, eller et besøg i den ikoniske Your rainbow panorama på ARoS, er der noget for enhver smag. Tip: Medbring picnickurven og nyd frokosten på taget af Moesgaard Museum med udsigt over de smukke bøgeskove og havet.

billede-4_moesgaard-museum-udsigt-fra-taget-foto-moesgaard-museumMoesgaard Museum

Aarhus er tæt omkranset af skov, strand og vand, alt sammen inden for gåafstand. I centrum af byen er der parker og grønne oaser overalt, som er perfekte til en afslappende stund. Tip: Dyrehaven danner den perfekte ramme for en flot gåtur blandt tamme hjorte og dådyr.

Aarhus Ø er en helt ny bydel, som er opstået i forbindelse med udvidelsen af de bynære havnearealer i Aarhus. Oplev den arkitektoniske perle Isbjerget, gå tur blandt lokales hjemmegroede blomster og planter i Ø-haverne og nyd den friske havduft.

billede-5_basketball-ved-isbjerget-paa-aarhus-oeIsbjerget, Aarhus Ø

Med museer i verdensklasse, store events, internationalt anerkendte festivaller, historisk- og moderne arkitektur samt en mangfoldig underskov af oplevelser, attraktioner og inspirerende spisesteder, er Aarhus en destination, du absolut må besøge!

________

1 dag i Aarhus

Morgen

Spis morgenmad på en af byens lækre restauranter; i Latinerkvarteret serverer Langhoff & Juul øko-brunch i stilrene og Skandinaviske omgivelser.

Formiddag

Besøg ARoS og se Aarhus fra oven gennem alle regnbuens farver i Your rainbow panorama.

Middag

Nyd en klassisk dansk frokost i Den Gamle By; Restaurant Traktørstedet Simonsens Have holder jer mætte med højtbelagte smørrebrød.

Eftermiddag

Er du klar til et nostalgisk tilbageblik? Så gå ikke glip af 1974’er bydelen i Den Gamle By, hvor du både kan besøge et kollektiv, butikker og opleve ni hjem, som viser den almindelige danskers historie.

Sen-eftermiddag

Et besøg i Aarhus er lig med shopping! Gå på jagt efter unikke fund til klædeskabet og boligen i det charmerende Latinerkvarter eller shop high-street mode på Strøget.

Aften

Slut dagen af med aftensmad og drinks på Aarhus Street Food, som serverer mad fra hele verden fra 30 forskellige boder; hvad end du er til nordisk, asiatisk, nord- eller sydamerikansk, fransk eller caribisk er her noget for dig!

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*