Afterski i Vail er næsten lige så sjovt som ski på pisten

En kort køretur fra Denver ligger Vail i Colorado, der med sine 2.104 hektarer af skiterræn og godt 11 km legendarisk offpiste-terræn er et af verdens største skisportssteder. Vail er ikke bare kendt for at have fantastisk skiløb – afterski-delen er mindst ligeså ekstraordinær. Afterski er en slags fyraftensritual efter en lang dag på ski, hvor du mødes med vennerne til en cocktail eller to. Og det er rigtig sjovt!

Billedskønne Vail Village ligger ved foden af bjerget og er fyldt med bayersk charme – det perfekte sted at holde afterski. Du behøver ikke at have bil med, da det meste kan nås til fods. Området har et kæmpe udvalg af barer, som du kan besøge efter en dag på ski, og her er et par af vores favoritter.

The Bully Ranch på Sonnenalp er kendt for sine legendariske Bully Burgers og de såkaldte Mudslides – en fyldig, cremet og kølig voksendrink, der består af vodka, Baileys og Kahlua blendet med is, som giver et skummende touch. På denne bar kan du opleve en afslappet og westernagtig stemning. Der er happy hour fra kl. 15.00-17.00.

Frost Bar på The Sebastian er et perfekt sted at tage hen, hvis du godt kan lide en god hjemmelavet cocktail. Skal du lige vågne lidt op, kan The Antioxidant anbefales. Den forfriskende drink består af vodka med blåbær- og hindbærsmag, granatæblelikør, tranebærjuice, limesaft og appelsinjuice. Drinksmenuen er måske til den pebrede side, da den f.eks. byder på Glenfiddich Single Malt til 37 $ og 30 ml Remy Martin Louis XIII “Connoisseur” til 150 $.

Pepi’s Bar har været en fast del af Vail siden 1964, og med sin beliggenhed i Hotel Gasthof Gramshammer har baren været populær blandt både præsidenter, skuespillere, astronauter, atleter og lokale legender. Pepi’s Bar er fyldt med europæisk charme, og det er det perfekte sted at tage hen, hvis du trænger til en iskold østrigsk øl, noget liveunderholdning eller bare en stund, hvor du betragter menneskemængden.

The Red Lion ligger ikke mange skridt fra pisterne, og her kan du få et udvalg af lokalbryggede øl fra Colorado, f.eks. Shilling Ale, Breckenridge Avalanche Ale og Sunshine Wheat. En af pubbens signaturdrinks er The Mountie, som er en lækker hjemmelavet blanding af Crown Royal, Amaretto, ananasjuice, tranebærjuice, bitter og en lille smule danskvand. Hvis du virkelig trænger til at få varmen, bør du prøve den såkaldte Hot Apple Pie, som er varm cider blandet med Tuaca (likør med citrus og vanilje) og toppet med flødeskum og en kanelstang.

10th Mountain Whiskey & Spirit Company på Bridge Street byder på en intim indretning og har fem signaturdrinks, nemlig Bourbon, rugwhisky, Moonshine, kartoffelvodka og en likør baseret på salvie, fersken og vanilje. Du kan få din drink serveret som den er, over is eller i små prøveglas. En lokal favorit er den særlige cocktail Seibert Sipper, som er kendetegnet ved at være lagret i tønder. Denne cocktail minder om den såkaldte Manhattan og er opkaldt efter Pete Seibert – den amerikanske krigsveteran fra 10th Mountain Division, som startede Vail Mountain. Det er en blanding af Bourbon-whisky, hedvin, Aperol og kanelstang.

I centrum af Vail og parallelt med skøjtebanen ligger Bol (udtalt “bowl”), som er en moderne og chik cocktailbar og bowlinghal. Noget skal dog lige gøres klart: Dette er ikke en bowlinghal for pensionister; du kan leje en bane i en time for op til 6 personer for 65 $. Men på trods af den lidt høje pris, er stedet altid pakket, så det er en god ide at reservere baner i forvejen. Højdepunktet på stedet er den knap 20 meter høje bar samt cocktailmenuen. Bols barchef har endda for nyligt vundet en finaleplads i konkurrencen om at blive Bombay Sapphires/GQ magazines mest opfindsomme bartender, som foregår i Las Vegas. Hendes prisvindende cocktail Genmaicha er en perfekt blanding af gin, grøn te og forskellige eksotiske krydderier.

Hvis du vil opleve en spektakulær udsigt, skal du besøge The 10th, som ligger på toppen af Gondola One. Indenfor finder du et stort og hyggeligt ildsted, som både er rustikt og elegant. På barens terrasse finder du opvarmede borde, hvor du kan varme dig på en alkoholisk drik. Når solen går ned, bliver Gore Range lyst op i smukke røde, orange og pink nuancer. Det er det perfekte sted at sidde og nyde et glas vin fra The 10ths omfattende vinmenu. Baren har også få en særlig menu bare til afterski, som du kan give dig i kast med mellem kl. 15.00 og 18.00 fra tirsdag til lørdag.

Her på falderebet må vi også anbefale en kop alkoholfri varm chokolade, på Four Seasons Vail Resort. Drikken serveres på en sølvbakke i en traditionel fransk kande. Tjenerne blander den rige og fyldige Valrhona-chokolade med opvarmet mælk direkte ved bordet, inden de på kunstnerisk vis hælder den over hjemmelavede skumfiduser og et mørkt chokoladegitter.

Hvis skiløb eller snowboarding ikke er noget for dig, er Vails afterski-scene helt sikkert turen værd alligevel. Skål!

Hvad kan du bedst lide at lave til afterski?

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*