Alabama på en helt ny måde

For mange er Alabama blot en delstat, du krydser for at komme til Florida eller Atlanta. Men hvis du tager chancen og bevæger dig væk fra de store motorveje, får du hurtigt øjnene op for delstaten som en selvstændig destination og ikke blot et gennemfartssted. Jeg har holdt flere bilferier i Alabama end noget andet sted i verden. Hver ferie byder på nye opdagelser og oplevelser, som får mig til at komme tilbage gang efter gang. Her er mine seks vigtigste grunde til, at Alabama absolut er et besøg værd.

Sport

Det kan synes underligt, at en stat, der ikke har et professionelt amerikansk fodboldhold eller baseball-team, har sport på listen. Men Alabama er et sportsmekka for enhver, som elsker golf, college football, NASCAR eller sportsfiskeri.

The Robert Trent Jones Golf Trail har 426 huller fordelt på 26 offentlige mesterskabsgolfbaner på 11 forskellige steder over hele delstaten Alabama. De fantastiske baner blev designet af den legendariske golfbanearkitekt Robert Trent Jones med støtte fra delstatens pensionsordning. Nogle af hullerne har op til 12 teesteder, fordi tees markeres efter evne frem for alder eller køn. En runde på alle banerne bør stå på enhver golfentusiasts ønskeliste.

Vidste du, at fem af de seneste syv års amerikanske mesterskaber i college football er blevet vundet af hold fra delstaten Alabama? University of Alabama vandt mesterskabet i 2009, 2011, 2012 og 2015. Auburn University vandt det hele i 2010. Selvom du ikke skulle være heldig at få billetter til en kamp, må du ikke snyde dig selv for at opleve den særlige madkultur og stemning ved tailgate-festen på en typisk kampdag. Her har college football-fans en passion og energi, du ikke oplever andre steder i sportens verden.

Talladega Superspeedway i Talladega, Alabama, er med sine knap 4,3 km verdens længste NASCAR-bane. Hvis ikke du har mulighed for at overvære et løb, er stedets International Motorsports Hall of Fame and Museum absolut et besøg værd. De modigste kan også selv prøve at køre en ægte NASCAR-racerbil på superspeedwaybanen med NASCAR Racing Experience.

Alabamas kyst ud mod den Mexicanske Golf er et sandt paradis for sportsfiskere. Alabama Deep Sea Fishing Rodeo er faktisk verdens største fiskekonkurrence med en præmiesum på op mod én million dollars. Alabama har et hav af floder og søer, som er velegnede til ferskvandsfiskeri.

Historie

George Washington Carver, Helen Keller, Hank Williams, Jesse Owens, Nat King Cole, Hank Aaron, Willie Mays, Harper Lee og Condoleezza Rice er blot nogle af Alabamas kendte bysbørn, som alle er en del af delstatens indholdsrige historie. Gå ikke glip af disse steder, hvis du er historieinteresseret.

Den mere end 300 år gamle havneby Mobile er fødestedet for Mardi Gras. Den har al New Orleans’ charme blot uden så mange turister.

Byen Selma i Alabama spillede en betydelig rolle i borgerrettighedsbevægelsen i 1960’erne og er opført i USA’s nationale register over historiske steder. Mest kendt er Edmund Pettus Bridge, hvor der udspillede sig en blodig konfrontation mellem det amerikanske delstatspoliti og demonstranter på vej mod Montgomery. Selma var også hjemsted for den berømte “sovende profet” Edgar Caye.

Krigsskibet USS Alabama kæmpede på både Atlanterhavet og Stillehavet under Anden Verdenskrig. I dag er det den største seværdighed i Battleship Memorial Park ved Mobile Bay. Ud over krigsskibet byder parken også på gamle militærfartøjer og fly, herunder en undervandsbåd fra perioden omkring Anden Verdenskrig, et P-51-Mustang-jagerfly, som blev fløjet af de berømte Tuskegee Airmen, og et B-52-bombefly.

Moundville Archaeological Park langs Black Warrior Rivers bredder rummer 26 store jordvolde, som blev bygget af indianere omkring 1000 og 1450 e.Kr. Parken har også et museum, en café og en gavebutik.

Skønhed

Alabama er velsignet med et af USA’s mest betagende landskaber. Husk kameraet, så du kan indfange det spektakulære landskab, uanset om turen går til Tennessee River, som bugter sig gennem bjergene mod nord, de kridhvide sandstrande ved den Mexicanske Golf eller en af de mange gamle gårde og statelige plantageejendomme. Solnedgangen over Fairhope Municipal Pier og langs Black Warrior River i Tuscaloosa er en uforglemmelig oplevelse.

Videnskab

U.S. Space & Rocket Center i Huntsville, Alabama, er verdens største rumskibsmuseum. Ud over en imponerende samling raketter byder centret på Pathfinder-rumskibet, Apollo 16-kommandomodulet, Skylab Orbital Workshop, en månesten fra Apollo 12-missionen og USA’s første satellit Explorer 1. Museet har flere interaktive udstillinger, IMAX-film og simulatorer. Centret er en af delstaten Alabamas mest populære seværdigheder.

Skæv charme

Alabama har en særlig skæv charme, som gør bilferier i delstaten ekstra sjove. Her nævnes blot nogle få skjulte skatte, som er et stop værd.

The Unclaimed Baggage Center i Scottsboro minder mest af alt om en gigantisk genbrugsforretning, som sælger mistet eller uafhentet flybagage.

Byen Enterprise har en statue af en bomuldsbille midt i byens centrum. Statuen er opført til minde om bomuldsbillen, som ødelagde bomuldsafgrøderne, så landmændene i stedet begyndte at tjene deres penge på at dyrke jordnødder.

Bamahenge lige uden for byen Elberta er en fiberglasgengivelse af Stonehenge i naturlig størrelse.

Ave Maria Grotto i Cullman er en 1,6 hektar stor park med en samling af 125 miniaturegengivelser af nogle af verdens mest berømte helligdomme og historiske bygningsværker opført af den pukkelryggede munk Broder Joseph.

Grill

Alabamas indbyggere er passionerede grillentusiaster. Grill er en lige så integreret del af den lokale kultur som amerikansk fodbold og religion. Der er derfor lige så mange grillrestauranter som kirker, hvilket ikke siger så lidt i hjertet af det amerikanske bibelbælte. Så når du kommer til Alabama, er du bare nødt til at prøve den lokale grillmad. Hver “pit master” har sin egen stil og filosofi om, hvordan du tilbereder den perfekte gris. Mit råd er at spørge en af de lokale om, hvor du finder byens bedste grillmad. Alle har en mening. På mine rejser har mine yndlingsrestauranter været Dreamland Bar-B-Que i Tuscaloosa, Archibald’s BBQ i Northport og Big Bob Gibson Bar-B-Q i Decatur.

 

Midlife Road Trip

Få meste ud af livet som midaldrende. Tag med de to værter Sandi og Rick på en morsom og oplevelsesrig tur, hvor du møder fantastiske mennesker, besøger interessante steder, smager fantastisk mad, afprøver nye grænser og udforsker alt, hvad livet har at byde på. Midlife Road Trip er den perfekte kur mod en midtvejskrise.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*