Amsterdam og chokolade

Amsterdam er lig med hyggelige kanaler, husbåde og charmerende brostensbelagte gader. Du finder også et væld af charmerende hoteller i Amsterdam hvor du kan slappe af efter en spændende dag i den lille storby. Det er helt oplagt at leje en cykel eller udforske byen til fods. Og hvad skal dit mål være? At finde de allerbedste steder at spise chokolade! Fortvivl ikke. Vi har udvalgt de allervigtigste lokaliteter, hvor du kan få stillet din chokoladetrang!

Byen med de mange kanaler har også masser af kvalitetschokolade

  1. Sæt tænderne i vegansk chokolade hos Mumu to the Moon

Du har lyst til noget sødt. Men der er bare et problem. Det skal være vegansk. Men det er der råd for, da et af de mest populære steder i Amsterdam har valgt at servere mælkefri chokolade. Mumu, der er en charmerende café og chokoladeforretning, fremstiller udelukkende søde sager uden mælke- og animalske produkter. Så er det bare om at spise løs uden dårlig samvittighed!

Mumu to the Moon

Eerste Jacob van Campenstraat 33, 1072 BC Amsterdam

  1. Få din chokoladekvote opfyldt på Chocoa Festival

Inkarnerede chokoladeelskere bliver nødt til at besøge Chocoa-festivalen, som bliver afholdt hvert år i Amsterdam. Det er en weekend fyldt med konferencer og workshops udelukkende i chokoladens tegn, for ikke at forglemme chokoladesmagningerne. Her kan du virkelig nørde igennem og lære om chokoladeproduktion, og hvordan lige præcis din yndlingslækkerbisken kommer til verden. Der er noget for både store og små!

Chocoa Festival

Beurs van berlage, Damrak 243, 1012 ZJ Amsterdam

  1. Overgiv dig til de fyldte chokolader hos Puccini Bomboni

Midt imellem to kanaler ligger en af de bedste chokoladeforretninger i Amsterdam. Hvis du er vild med fyldt chokolade, vil du rigtig kunne boltre dig i det imponerende udvalg i denne centralt beliggende chokoladebutik. Umuligt at modstå! Og hvad skal du så vælge? Du må endelig prøve den med abrikosmarcipan, rabarber og Amaretto, eller måske også den med gianduja, citrongræs og timian.

Puccini Bomboni

Singel 184, 1016 AA Amsterdam

  1. Smag Chocolátls håndlavede chokolade

Chocolátl er indrettet mere som et chokoladegalleri end en butik, og det udstillede udvalg af kvalitetschokolade er et pragtfuldt syn. Her kan du sætte tænderne i den mest fantastiske håndlavede chokolade. Det er også muligt at være med til en chokoladesmagning hos Chocolabs, der giver en uformel og sjov introduktion til chokoladens verden.

Chocolátl, Hazenstraat 25a, Amsterdam

  1. Gør pindene klar til en chokoladefondue hos Chocolate Company

Midt i Amsterdams travle hovedbanegård er det værd at stoppe op og prøve en af verdens bedste chokoladefonduer. Bare synet af den lækre fondue, serveret med friske jordbær og andre frugter, er nok til at få dine tænder til at løbe i vand. Hvis du ikke er så meget for at dele, så kast dig over den berømte ‘killer brownie’. Den lever virkelig op til sit navn.

Chocolate Company, Amsterdam Centraal, Stationsplein 17B, 1012 AB Amsterdam

Jordbær dyppet i Chokolade – kilde: Shutterstock

  1. Smag på Ganache Amsterdams usædvanlige kreationer

Det er værd at gå på opdagelse i denne skønne chokoladebutik, der ligger midt i Amsterdam, kun få skridt fra den berømte kirke Oude Kerk. Her finder du dristige kreationer, der udfordrer smagsløgene: Chokolade med mandarin, mango, hindbær, vanilje og sågar ingefær. Der er hjemmelavet chokolade i alle former og smagssammensætninger.

Ganache Amsterdam, Oudekerksplein 17, 1012 GX Amsterdam

  1. Urban Cacao

Hos Urban Cacao kan du få opfyldt selv dine inderste chokoladeønsker. Mynte, lavendel, passionsfrugt, jasmin og citron. Der er masser af valgmuligheder i dette slaraffenland, hvor det svære bliver at begrænse sig. Det er heller ikke helt nemt at vælge blandt de mange slags, men du kan heldigvis købe en fin æske med et blandet udvalg. Leder du efter en gave? Et oplagt valg ville være fair trade-chokoladepladerne, som er pakket ind i det smukkeste mønstrede papir.

Urban Cacao, Rozengracht 200, 1016 NK Amsterdam

  1. Lad dig overraske over Van Velze’s chokoladeherligheder

Det er nok gået op for dig, at chokoladeproducenterne i Amsterdam gør en dyd ud af at være originale. Det gør de også hos Van Velze’s, hvor du kan prøve smagssammensætninger, som du end ikke havde overvejet. Her kombineres de syrlige og bitre tranebær med den krydrede kardemomme, mens mild chili blandes med balsamicoeddike. Kort sagt: Det er rent fyrværkeri for smagsløgene!

Van Velze’s, Eerste Oosterparkstraat 7, 1091 GT Amsterdam

  1. Få et glimt af chokoladekunsten hos ArtiChoc

Der er heller ingen grænser for originaliteten i denne chokoladeforretning, der ligger midt i Amsterdam. Her finder du hvide chokoladesvaner, fyldte chokolader formet som peanuts og de traditionelle hollandske træsko fyldt med petitfours. ArtiChoc laver også chokoladekreationer til de forskellige højtider, så alt efter hvornår du kigger forbi, kan du finde chokoladekranier til Halloween, snemænd til jul og små kager med lyserøde sukkerhjerter til valentinsdag.

ArtiChoc, Koninginneweg 141, 1075 CM Amsterdam

Chokolade i alle størrelser og faconer, Amsterdam. Af: Christine Gaerlan

  1. Nup en is hos Jordino

Hvad med at spise en is, mens du spadserer langs Amsterdams berømte kanaler? Smut forbi chokolade- og isbutikken Jordino, hvor selv isvaflerne er lavet af chokolade. De modeglade kan endda sætte tænderne i en højhælet sko udformet i chokolade og overdækket med farverige sukkerkugler.

Jordino, Haarlemmerdijk 25-A, 1013 KA Amsterdam

En pudsig anekdote om chokolade:

I 2009 besluttede en Porsche-forhandler i den hollandske provins Gelderland sig for at skabe en bil ud af chokolade. Der gik 175 kg smeltet chokolade til at lave hele bilen! Alt blevet lavet ned til mindste detalje, og forlygterne blev overtrukket med hvid chokolade.

Fokus på: Coenraad Johannes van Houten, opfinderen af kakaopulveret

Van Houten var en hollandsk kemiker, der blev født i 1801 i Amsterdam og var søn af en chokoladeproducent. I 1828 fik han patent på produktet “kakaopulver”. Far og søn havde udviklet en metode til at udskille kakaosmørret fra kakaobønnerne, så man kunne bruge det resterende kakaopulver til for eksempel at lave varm chokolade.

5 højdepunkter i Amsterdams chokoladehistorie

1610: Amsterdam bliver verdenscentrum for chokoladeindustrien

1815: Grundlæggelsen af chokoladevirksomheden Van Houten, som senere bliver en af verdens største chokoladefabrikanter

1828: Coenraad J. van Houten får patent på produktet “kakaopulver”

2000: Van Houten bliver opkøbt af den schweiziske chokoladeproducent Barry Callebaut

2013: Den første Chocoa Festival afholdes

Expedia
0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*