De bedste oplevelser i delstaten Washington

Spørger du delstaten Washingtons indbyggere og andre entusiastiske tilhængere af USA’s Evergreen State om delstatens fem vigtigste seværdigheder, sætter du dem på en hård prøve. Hvis det stod til dem, skulle alle besøgende have ubegrænset tid til at opleve alle Washingtons mange skatte. Her kan du opleve alt fra den mosgrønne Olympic Peninsula ved Stillehavet til Walla Wallas tørre vinjorde ved foden af The Blue Mountains. De fleste besøgende har dog kun begrænset tid til rådighed, så vi har nødtvunget begrænset os til de fem bedste oplevelser. Og eftersom de fleste besøgende i delstaten vælger at opholde sig i Seattle, har vi valgt at holde fokus på de oplevelser, der ligger forholdsvis tæt på Seattle-området.

Her er de fem ting, du ikke må snyde dig selv for, og som giver et godt indtryk af, hvor dynamisk delstaten Washington er – uden at skulle for langt væk fra Seattle.

  1. Pike Place Market – Det er næppe nogen overraskelse, at listen toppes af Washingtons mest populære seværdighed. Her finder du ikke blot det ikoniske Pike Place Fish Market (hvor de handlende kaster fisk til hinanden) og verdens første Starbucks, men også et imponerende udvalg af lokalt kunsthåndværk og enestående restauranter. De lokale bruger faktisk også markedet til at købe friske blomster og lokalt dyrkede råvarer. Og, ja, vi tager også nogle gange os selv i at forsøge at få et glimt af en fisk, som kastes gennem luften.
  2. Nationalparker – Besøgende i Seattle eller Tacoma har tre nationalparker inden for forholdsvis kort rækkevidde: Olympic National Park,  Rainier National Park og North Cascades National Park. Vi anbefaler, at du vælger en af parkerne og bruger tid på at udforske parken og det omkringliggende område. Besøgende, som f.eks. ønsker at opleve en regnskov med tempereret klima, kan tage en færge over Puget Sound til Olympic National Park. Her må du ikke snyde dig selv for et besøg i slugten med det passende navn Hurricane Ridge (husk at medbringe en varm jakke) og det turkisblå vand i Lake Quinault.
  3. Seattle Center – Alle besøgende burde afsætte tid til Seattle Center. Seattle Center blev opført til Verdensudstillingen i 1962 og er i dag hjemsted for det populære Experience Music Project(hvor du kan lære alt om Seattles grungekultur), Chihuly Garden and Glass og delstaten Washingtons mest ikoniske vartegn Space Needle.
  4. San Juan Islands– San Juan Islands er en af delstatens skjulte juveler. De milde San Juans (som de lokale kalder dem) har til trods for deres beliggenhed tæt på Seattle formået at bevare en afsidesliggenhed og uberørt skønhed. Du kan være heldig at se hvalerne bryde vandet eller tage en kajaktur langs det uspolerede kystlandskab. Du kan også blot læne dig tilbage med et godt glas vin og nyde San Juans’ fantastiske skønhed, som er på listen over delstatens vigtigste seværdigheder. Besøgende, som ikke har uanet tid til rådighed, kan med fordel tage en færgetur med Washington State Ferries til en af øerne (overfarten er halvdelen af oplevelsen).
  1. Mount St. Helens – I udkanten af den frodige Gifford Pinchot National Forest finder du et af delstaten Washingtons mest kendte vartegn. Vulkanen, som er blot én af mange i Cascade Range, gik i udbrud i 1980 og ændrede bogstaveligt talt delstatens form for evigt. Tingene er faldet forholdsvis til ro siden da (selvom vulkanen fortsat udviser tegn på aktivitet), så du kan trygt udforske eftervirkningerne af det mest destruktive vulkanudbrud i USA’s historie.

 

No Vacation Required

Kent og Caanan beskriver sig selv som fanatikere, der har ændret deres tilværelse radikalt og hver dag udlever en drøm. De har startet en virtuel forretning, hvor de rejser ustandseligt, men deler deres oplevelser med andre, så de kan tjene til dagen og vejen ved at gøre det, der betyder mest for dem. De foretrækker LGBT-smutture, naturfokuserede oplevelser, den tekniske side af at rejse, globetrotteroplevelser med et formål samt luksussmutture uden dikkedarer. De skriver også om livet og deres mange overraskende rejseoplevelser på hjemmesiden No Vacation Required. Her kan du læse en af deres mange historier og få inspiration til din egen version af en “no vacation required”-livsstil.

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*