Berlin, en by forenet af chokolade

Det er svært ikke at falde for Berlins chokoladecharme

Efter at have travet rundt i den tyske hovedstad, taget det obligatoriske billede foran Berlinmuren og besøgt Checkpoint Charlie, har du helt sikkert brug for noget sødt at styrke dig på. Og det bliver ikke svært at finde. Tyskerne er nemlig vilde med chokolade. Derudover er Berlin nemt at opdage til fods og du behøver derfor ikke rejse langt fra dit hotel i Berlin før du finder de himmelske chokolade-bidder. Tag med på en tur til byens vigtigste chokolademekkaer!

Reichstag Berlin. Foto: Shutterstock

10 chokopoints, du bare ikke må gå glip af i Berlin

  1. Gå på opdagelse i chokoladebutikken Rausch

Velkommen til chokoladeparadiset! Hos Rausch går de op i chokolade. Så meget, at de har helliget to etagers restaurant, café og butik kun til chokolade. Familieforetagendet blev grundlagt i 1918, og det enorme chokoladehus åbnede i 1999 ved den berømte Gendarmenmarkt i Berlins centrale bydel Mitte. Prøv den lækre Schwarzwälder Kirschtorte med en kop cremet varm chokolade.

Rausch Schokoladenhaus

Charlottenstrasse 60, 10117 Berlin

  1. Winterfeldt-Schokoladen

Midt i det charmerende Schöneberg ligger et sted, du bare ikke må gå glip af: Winterfeldt-Schokoladen. Dette chokoladeslaraffenland har siden 2009 ligget i et gammelt, fredet apotek. De traditionelle omgivelser er en kærkommen kontrast til den travle, moderne by. Her hos Winterfeldt står tiden stille, og der er derfor masser af tid til at drikke en dejlig kop kaffe med en hjemmelavet fyldt chokolade til.

Winterfeldt-Schokoladen

Goltzstrasse 23, 10781 Berlin

  1. Lav din egen Ritter Sport i Bunte Schokowelt

Kvadratisk. Praktisk. God. Ritter Sport er en chokoladeklassiker. Derfor er det oplagt, at det kendte chokolademærke har åbnet en kæmpe flagskibsbutik ved navn Bunte Schokowelt midt i Berlin. Her finder du den firkantede chokolade i helt nye smagsvarianter, særudgaver og i kæmpeversioner. Så er det bare om at vælge din helt egen smagssammensætning: Skal det være cashewnød og rosin, jordbær og yoghurt, eller honning, salt og mandler?

Ritter Sport Bunte Schokowelt

Französische Strasse 24, 10117 Berlin

  1. Smag den ægte Belyzium-chokolade

Denne lille tysk-californiske chokoladeproducent går efter en chokolade, der er så ægte og naturlig som muligt. Virksomheden fremstiller økologiske produkter og går ind for fair trade. Derudover har ejerne købt 60 hektarer land i Californien for at dyrke deres egne kakaobønner. Resultatet er en fantastisk chokolade, der smelter på tungen og bare skal prøves.

Belyzium Artisan Chocolate

Lottumstrasse 15, 10119 Berlin

  1. Bliv betaget af Olivias chokoladekreationer

Det er svært ikke at blive begejstret over de lækre chokoladesmåkager, der fås i denne charmerende café. De fine småkager er dekoreret i hånden, og det føles næsten synd at spise dem. Der er både fugle, sommerfugle og blomster i stærke farver, og kreativiteten kender ingen grænser i denne skønne, lille chokoladebutik, der er holdt i cremede farver. Husk at tage billeder af de fine kager. De er lige til at lægge op på Instagram!

Olivia Schokoladen & Tartes

Wühlischstrasse 30, 10245 Berlin

  1. Lær at lave dine egne fyldte chokolader hos Confiserie Mélanie

I mere end 70 år har denne konfitureforretning budt på et bredt udvalg af lækkerier. Få det meste ud af din tur til Berlin ved at reservere plads på et chokoladekursus hos Confiserie Mélanie. Her kan du lære kunsten at lave fyldt chokolade. Det vil din familie og dine venner helt sikkert sætte pris på, når de smager resultatet.

Confiserie Mélanie

Grolmanstrasse 20, 10623 Berlin

  1. Overgiv dig til Christian Jossiens kreationer

I Berlin er det franske i høj kurs. Det gav derfor meget god mening, at den førende franske konditor Christian Jossien tog springet til den tyske hovedstad. Hos “Glaçon de Christian” finder du et chokoladeparadis. Du må endelig huske at smage de berømte “glaçons”, som har givet navn til dette chokolademekka. Hemmeligheden bag dette helt særlige stykke chokolade? Hasselnøddecreme, kakaocreme, kakaosmør, mælkechokolade, hvid chokolade, mandler, vanilje og flormelis. Svaret på dine chokoladedrømme er lige her.

Glaçon de Christian UG 

Jean-Jaures-Strasse 21, 13469 Berlin

  1. Tag en slapper hos Chocolateria Sünde

Det er måske lidt for optimistisk at tro, at navnet på denne chokoladebutik har noget med sundhed at gøre. Sünde betyder synd på tysk, og det passer egentlig meget godt med de syndigt gode chokolader, du finder her. Butikken er indrettet i hyggelig mormorstil med bløde lænestole, religiøse motiver på væggene og et gammeldags komfur, og her kan du smage fyldte chokolader, chokoladekage eller en god kop brandvarm chokolade. Tag endelig en sludder med den charmerende, kvindelige ejer om chokoladens gode egenskaber.

Chocolateria Sünde

Oranienstrasse 194, 10999 Berlin

  1. Sæt tænderne i et stykke jordbær- og chokoladekage hos Chocolaterie Catherine

Tyskerne elsker kage, og jo større, jo bedre! Det har Chocolaterie Catherine i høj grad forstået og gjort til stedets levevej. De store stykker kage kan sagtens gøre det ud for et aftensmåltid. Her kan alle få en bid af lykken. Jordbær- og chokoladekagen er helt klart anbefalelsesværdig, ligesom chokolademoussen.

Chocolaterie Catherine

Grünstrasse 17, 12555 Berlin

  1. Få en bitter bid hos Hamann

Hos Hamann Bittere Schokoladen har de specialiseret sig i bitter chokolade. Familieforetagendet blev grundlagt i 1920’erne, og denne chokoladebutik har formået at bevare stemningen fra en svunden tid gennem den traditionelle indretning, chokoladens indpakning og ved at holde fast i det gode, gamle håndværk. De smukke chokoladeæsker med blandede stykker chokolade er lige til at tage med. Eller vil du kunne nøjes med et enkelt stykke fyldt chokolade til at spise på vejen ud?

Schokoladenfabrik Hamann

Brandenburgische Str. 17, 10707 Berlin

En pudsig anekdote: Historien om rosinbomberne

I 1948 begyndte Sovjetunionens blokade af Berlin. Under blokaden, der varede 462 dage, forsynede de vestlige allierede Vestberlin med fødevarer og brændsel fra luften via den berømte luftbro. En af de amerikanske piloter, der fløj fødevarer ind, Gail Halvorsen, mødte en gruppe sultne børn, der fulgte landingerne ved lufthavnen, da han var ude at filme på sin fridag. Han lovede derfor at “bombardere” dem næste dag… med chokolade. Det løfte holdt han til glæde for den vestberlinske befolkning, og piloterne kastede små faldskærmspakker med slik, rosiner og chokolade og fik hurtigt tilnavnet ‘rosinbomberne’.

5 højdepunkter i Berlins chokoladehistorie

1863: Heinrich Fassbender åbner den første chokoladeforretning i Berlin

1890: Wilhelm Rausch Sr. åbner sin første chokoladebutik, som er starten på “det største chokoladehus i verden”

1912: Den berømte chokoladevirksomhed Ritter Sport grundlægges

1926: Chokoladeforretningen Rausch opfinder papirstynde chokoladebarer

1948: Den amerikanske pilot Gail Halvorsen lader det regne med chokolade over Vestberlins børn

Kalter Hund: en kold kiks

I Tyskland kalder de kiksekage for en “kold hund”. Kagen laves ligesom i Danmark af kiks og chokolademasse. Den danske kiksekage stammer fra den tyske Kalter Hund, og kagen spises også i England, samt en række andre lande.

Expedia
0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*