Besøg Asiens risterasser

Risterasser er et klassisk syn, hvis du har rejst i Asien, hvor størstedelens af verdens risproduktion foregår. Måske har du allerede set flere af dem, eller måske er du på udkig efter inspiration til din næste tur. Alt afhængig af det enkelte land er der også en unik tilgang til risterassen hvilket gør, at ingen marker er helt ens. Læs med her og se, hvordan du kan se nogle af verdens store vidundere.

 

Risterasser i Banaue

8 timer nord for Manila, Filippinernes hovedstad, ligger risterasserne i Banaue. Risterasserne er udgravet og hugget ind i bjergene for mere end 2.000 år siden, hvilket skaber en stor variation i markerne og giver et helt særligt udtryk. Der er mulighed for overnatning i den nærliggende by, hvor du også finder et bredt udvalg af restauranter efter en lang dag i rismarkerne.

risterasse

C: Văn Ngọc Tăng on Unsplash

 

Risterasser i Tegalalang

Hvis du har været på Bali, eller planlægger at besøge øen, har du helt sikkert hørt om Ubud. Ubud er en af de mest centrale byer på den indonesiske ø, hvor du blot 20 minutter kørsel fra byens centrum kan opleve en af de mest populære turistattraktioner: Risterasser. Rismarkerne er kendte for deres unikke vandingssystem, der siden 2012 har været inkluderet UNESCOs verdensarvsliste. Hvis du er på Bali, bør du helt bestemt unde dig selv et besøg til de unikke rismarker.

 

Risterasser i Sapa

I det nordlige Vietnam, tæt på grænsen til Kina, ligger Sapa. Byen er kendt for sin storslåede natur; herunder de storslåede rismarker, der er kendt som nogle af de mest imponerende på tværs af hele Asien. Byen ligger cirka fem timers kørsel fra Hanoi, så du kan overveje om du enten skal tage det som en lang dagsudflugt eller overveje en overnatning i byen.

risterasse

C: Lê Tân on Unsplash

 

Ovenstående er blot tre eksempler på mange af de risterasser, du kan finde rundt omkring i Asien. God tur.

1
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*