Besøg et akvarium i Norge

Norge har et rigt marineliv, og du kan finde flere spændende væsner under havoverfladen. Hvis du skal ud og fiske, kan du fange alt lige fra torsk og makrel til hummer og store krabber.

Selvom der er rig mulighed for selv at komme ud og fiske, og udforske livet under havets overflade, kan det være spændende at tage en tur i akvarium, hvor du kan blive fascineret af utallige undervandsarter. I indlægget herunder, har vi samlet en række akvarier, som du kan besøge, når du skal til Norge.

akvarium i Norge, akvarier, havliv, fisk

Foto: inspiredImages via Pixabay.com

 

Atlanterhavsparken i Ålesund

I Ålesund ligger Atlanterhavsparken, som helt klart er et besøg værd. Det fantastiske saltvandsakvarium ligger kun 3 km udenfor Ålesunds centrum, så det er nemt at komme til – også hvis du kun har planer om at besøge byen kort.

Atlanterhavsparken byder på en unik oplevelse, som giver gæsterne mulighed for at lære om dyrelivet i havet, og ikke mindst den natur der eksisterer under havets overflade langs den norske kyst. Når du besøger akvariet, er der rig mulighed for at afprøve både krabbefiskeri, fodring af fisk og pingviner – og ikke mindst at overvære dykkershowet. Du finder også en café, hvor der er mulighed for at tage en pause og få en bid mad.


Har du har brug for et sted at overnatte, mens du besøger smukke Ålesund? Find dit hotel her


akvarium i Norge, akvarier, havliv, fisk

Foto: Anton Darius via Unsplash.com

 

Akvariet i Bergen

Akavriet i Bergen byder indenfor til 400 forskellig fiskearter fordelt i 60 akvarier. Her finder du et stort udvalg af forskellige fiskearter – herunder de velkendte nordiske fiskearter, men også arter fra mere tropiske lande. Du kan opleve en blæksprutte sprutte med blæk, store hajer og en piratfisk med tænder der kan bide igennem stål.

Udover at opleve det fantastiske liv under havet, er der også rig mulighed for at lære mere om, hvordan plast og andet affald påvirker vores verdenshave. Akvariet i Bergen har udviklet en forlystelsespark, der hedder ”Et sø sø”, som skal give de besøgende mere information omkring, de ting man selv kan gøre for at hjælpe med at bevare de forskellige dyrearter i verdenshavene.

 

akvarium i Norge, akvarier, havliv, fisk

Foto: Vanhoyscott via Pixabay.com


Har du brug for et sted at sove under dit ophold? Find dit hotel i Bergen her


Med andre ord behøver du ikke tage et dykkercertifikat for at opleved de smukke naturfænomener under havoverfladen. Besøg et akvarium i Norge, og få en oplevelse som hele familien sent vil glemme!

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*