Besøg verdens 7 vidundere

De syv vidundere har eksisteret siden starten af oldtiden. I antikken indebar de blandt andet Zeusstatuen, Kolossen og Babylons hængende haver. I dag findes der en moderne liste med verdens 7 vidundere. Her i indlægget kan du læse mere om hvert vidunder, og finde ud af hvordan du kan besøge det.

7 vidundere, rejse, kina, den kinesiske mur

Photo by Vincent Guth on Unsplash

Den kinesiske mur i Beijing

I Kinas hovedstad ligger den kinesiske mur. Muren blev bygget tilbage i det 7. århundrede, og bygningsværket fortsatte gennem forskellige dynastier i den kinesiske historie. Oprindeligt blev muren bygget som et forsvarsværk mod plyndringer og andre invasioner. I dag er det en stor turistattraktion, som hvert år besøges af tusindvis af turister.

————————————————————————————————————————————————————————

Brug for overnatning i Beijing? Oplev de 7 vidundere og find dit hotel her.

————————————————————————————————————————————————————————

Oldtidsbyen i Petra

I Jordan ligger den verdenskendte oldtidsby Petra. Byen ligger i en smal dal, og for at komme dertil, skal man igennem en rute på 1,2 km mellem sandstensklipper og smalle kløfter. Herefter møder man et syn ud over det sædvanlige. Overdådige templer og smukke grave pryder byen, så det kan være svært at vide, hvor man skal kigge hen.

de 7 vidundere, rejse, petra, Jordan

Photo by Brian Kairuz on Unsplash

Cristo Redentor i Brasilien

Kristusstatuen Cristo Redentor er placeret 710 meter over jorden på bjerget Corcovado i Rio de Janeiro i Brasilien. Statuen blev opført i 1931 som et symbol på frelserens kærlighed til menneskene. Efterhånden er den 38 meter høje statue blevet et vartegn for ikke bare byen, men  hele Brasilien.

Kejserriget Machu Picchu i Peru

Machu Picchu er en kongelig inkabebyggelse, der er opført tilbage i år 1450. Kejserriget tilhørte dengang inkakejseren Inca Pachacuti, men i dag er det åbent for turister og andre besøgende. Machu Picchu ligger i Andesbjergene i 2280 meters højde. Man kan vælge at trekke via inkastigen, eller man kan vælge at besøge riget med transport sammen med en guide.

de 7 vidundere, rejse, machu picchu, peru

Photo by William Justen on Unsplash

Colosseum i Rom

I Italiens hovedstad Rom, finder vi endnu et af verdens 7 vidundere. Romerrigets Colosseum blev opført i 70 e.Kr. og er placeret midt i Rom. I den tid blev Colosseum brugt til gladiatorkampe og slagtning af dyr. I dag er det et turistmål for mange af byens besøgende, og det kan godt betale sig at bestille billetter hjemmefra, for at undgå lange køer.

Maya ruinerne i Mexico

Et andet af verdens 7 vidundere er Maya ruinerne i Mexico. Chichen Itza er en ruinby, der er placeret på den nordlige del af Yucatán halvøen i det sydlige Mexico. Her bliver man mødt af storslåede ruiner af gamle templer, der stammer helt tilbage fra 600-900 e.Kr.

de 7 vidundere, rejse, Chichen Itza, Mexico

Photo by Iorni Com on Unsplash

Taj Mahal paladset i Indien

Nær Agra i Indien er det smukke mausoleum Taj Mahal opført. Historien lyder på, at paladset er bygget af Shah Jahan i 1600 tallet til dennes kone. Hvert år strømmer turister og andre besøgende til Taj Mahal for at se det smukke vidunder. Når man besøger et helligt sted som Taj Mahal, bør man sætte sig ind i reglerne før man træder indenfor. Man må f.eks. ikke tale i telefon eller spise inde i paladset.

7 vidundere, rejser, indien, taj mahal

Photo by Paul Dufour on Unsplash

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*