De bedste familieskiferier i Europa

Skiferie med børn

Foto: Trysil, via Flickr

Familieferien med det hyggelige samvær er noget helt specielt, og især når aktivitet-ski står på programmet. Der findes ski-destinationer i alle afskygninger, alt fra begyndere, let-øvede, øvede til rutinerede, steder som er tilegnet småbørn, skolebørn og/eller teenags-familien. Skisæsonen er lige rundt om hjørnet, og skiferien skal bestilles i en fart. Her får du overblik over de bedste familieskiferier i Europa.

Chamonix, Frankrig

Mont Blanc i Chamonix er det perfekte fristed til eventyrlystne skifamilie, med øvede/rutinerede teenagere.

I den sydøstlige region Rhône-Alpes i Frankrig ligger det verdensberømte skiområde Mont Blanc i det sydøstlige Chamonix. Mont Blanc er for skisportsstedet for den øvede familie, som søger nye udfordringer på skiferien. For at komme til Mont Blanc (Det hvide bjerg), skal man benytte en svævebane, da bjerget er 4.807 meter over havoverfladen, som suverænt gør det til det største bjerg i Alperne. Rejsen skal gå til Mont Blanc fordi det er et klassisk og historisk skisted, og tilmed det allerførste sted der blev afholdt vinter-OL i 1924. Der er livligt og god stemning i Chamonix, og familien kan sammen tage på oplevelse på offpistene, og nyde den smukke udsigt og den friske luft.

Levi, Finland

Levi-fjeldet passer godt til familien, som tager på skiferie sammen for allerførste gang.

Levi-fjeldet er det største skisportssted lokaliseret i det nordvestlige Finland. I det enorme skønne fjeld, findes der intet mindre end 48 skibakker, hvor den længste bakke er 2.1 km lang. Der findes fire bakker for de rigtig øvede, mens resten af området i høj grad er begynder-fokuseret. Er det første gang at familien tager på skiferie, er Levi-fjeldet det helt rigtige sted at tage hen. Her er børnevenligt, og de typiske beboelseshytter har karakter, og er både charmerende og rummelige. Oplev is-hotellet, galleriet og restauranten i Levi, og giv børnene en oplevelse de sent vil glemme. Højsæsonen strækker sig over en lang periode fra oktober til midt i maj.

Gstaad, Schweiz

Til familien som er let-øvede og trænger til en forkælelsesskiferie i sus og dus.

Schweiz er en populær landedestination, når det kommer til skirejser. Omkring 1,050 meter over havoverfladen ligger det charmerende og eksklusive skisportssted, Gstaad, en af skisportsfavoritterne. Gstaad er lokaliseret i det sydvestlige Schweiz, hvor du kan begå dig på tysk. Gstaad har et bredt udvalg af ekstraordinære hoteller, som alle lægger høj vægt på at alt bliver som ønsket på jeres familierejse. Der findes blandt andet børnepasning på samtlige hoteller, så der er rig mulighed for at prøve en af de fornemme gourmet-restauranter, i mens ungerne er i gode hænder. Området Lauenen er at foretrække, Lauenen et af de mest familievenlige steder i Gstaad, og derudover findes en udsædvanlig rar og livlig atmosfære.

Trysil, Norge

Til børnefamilien som rejser for første gang, eller som vil praktisere ski-kvalifikationerne og opleve de flotte norske fjelde med egne øjne.

Ikke langt fra den svenske grænse, i Østnorge ligger landets største skiområde, Trysil-fjeld. Stedet er en typisk destination for mange familier, som tager på skiferie for første gang. Trysil er særdeles familiefokuseret, og er både begynder- og børnevenligt, til når børnene skal lære at stå på ski. Der findes både pister til begynderen, men også den øvede, Trysil har 23 km. pister, og intet mindre end 9 børnelifte. Du står praktisktalt på ski hele vejen til hoveddøren på din hytte. Ideelt til børnefamilien, som har mod på en biltur til Norge (cirka 8 timer fra København).

Se tilbud på skirejser hos Expedia.

Expedia
0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*