Kulturelle tips til Tyrkiet

Luftballoner i Tyrkiet

Foto: Dennis Jarvis, via Flickr

Når vi rejser nye steder hen, og bevæger os ud på et nyt territorium er der et par væsentlige kulturforskelle som er vigtige at kende til og respektere. I et land som Tyrkiet, er befolkningen kendt for at være imødekommende og rare, men det er nu alligevel en god ide at kende til kulturen i det fantastiske land. Her får du 10 af vores bedste kulturelle tips til Tyrkiet.

Når du…

.. besøger en moske: skoene skal fjernes inden indgang, og derudover skal kvinder dække deres hår med et tørklæde.

.. stiller spørgsmål: tyrkerne er et nysgerrigt folkefærd. Hvis du er ligeglad med at besvare spørgsmål, så er vage svar acceptable, og hvis du ikke er interesseret i at svare på spørgsmål, så kan du let stille et nyt spørgsmål, som svar.

.. prutter om prisen: før du begynder at prutte om prisen, skal du have en fornemmelse af den generelle værdi, for de varer du forsøger at prutte om. Regel nummer ét: man prutter ikke om prisen i indkøbscentre, i taxaer eller på restauranter!

.. oplever gæstfrihed: ifølge den tyrkiske protokol, er det normalt at værten betaler for måltidet. At splitte regningen i to er et fremmed udtryk, og som gæst er du velkommen til at tilbyde at betale regningen, dette bliver anset som værende høflig, men hvis der bliver takket nej to gange, så skal du som gæst give dem lov til at betale.

.. tager billeder: når du tager billeder af mennesker, er det ren pli at bede om tilladelse først. Nogen tyrkere spørger sågar om de må få et kopi af dit billede.

Og nu til sproget, her kommer et par fraser og udtryk, du med garanti vil finde nyttige i Tyrkiet:

Merhaba: Hej.

Lütfen: Bede om (det samme som please, så udtrykket kan bruges efter en sætning)

Teşekkürler: Tak!

Bakarmısınız?: Undskyld mig (for at få en persons opmærksomhed).

Nerede: Hvor er …?

Bana Yardim edermisiniz: Kan du hjælpe mig?

Anlamıyorum: Jeg forstår det ikke.

Bu adrese gitmek istiyorum: Jeg leder efter denne adresse.

Danskerne ELSKER Tyrkiet og tyrkere, den tyrkiske kultur, de smukke landskaber og de livlige storbyer, og ikke mindst det tyrkiske køkken. Er du også fristet til at besøge det spændende og enorme land, delt op i Europa og Asien, så bestil rejsen med Expedia.dk som altid har gode tilbud på rejser til Tyrkiet.

Expedia
0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*