HURRA! Danmarks Dronning fylder 75 år

Hele Danmark vil flage Torsdag den 16 april, da vores alle sammens Dronning Margrethe II fylder 75 år.  Margrethe har været Dronning af Danmark siden 14. Januar 1972, og rundede sidste år en milepæl da hun blev den danske regent, der havde siddet næst længst på tronen, kun overgået af kong Christian den fjerde. 

I anledning af HM Dronning Margrethes fødselsdag har vi sammensat en guide til 5 royale oplevelser i København på torsdag, hvis du vil være med til at fejre Dronningens fødselsdag.

Christiansborg Slot

Christiansborg Slot finder du på Slotsholmen midt i København, og omtales som Rigets magtcentrum da det idag huser det Danske Folkting og Højesteretten. Men Christiansborg Slot benyttes til meget mere en det. Det er her Dronningen arrangerer overdådige Gallamiddage, festlige Nytårskure og audienser. Det vil også være her at Dronningen onsdag aften vil kickstarte fejringen af sin 75 års fødselsdag, hvilket alt sammen kan følges Live på TV.

Fredensborg Slot

Selve fødslesdagen vil traditionen tro begynde med vækning af Dronningen kl 9 om morgenen, hvor der vil blive vinket til befolkningen fra vinduet på Fredensborg Slot.

Slottet har huset mange regenter i tidernes løb siden det blev bygget i 1700 tallet og danner ofte ramme om store begivenheder i den kongelige familie. Her holdes blandt andet bryllupsfester, sølvbryllupsfester og fødselsdagsfester. I dag benytter Regentparret slottet tre måneder om foråret og tre måneder om efteråret.

Amalienborg Slot

7426157552_67a34e73e7_k

Foto: Dimitry B, via Flickr

Senere vil Hendes Majestæt blive hyldet fra balkonen på Amalienborg Slotsplads, hvor hun sammen med resten af kongefamilien vil vinke til befolkning mødt op for at flage for hende.

Amalienborg blev bygget i 1700 tallet, og består af 4 identiske palæer, som alle er navngivet efter tidligere Konger. Med uret fra Kolonaden er 1. Christian VIIs palæ, som fungerer som Gæste palæ. 2. Christian VIIIs, dette palæ fungerer nu som gæstebolig for Prins Joachim og Prinsesse Benedikte. 3. Frederik VIII’s Palæ er kronprinsefamiliens bolig og 4. Christian IX’s Palæ, som er Dronningens og prinsgemalens bolig. I midten af slotspladsen er der rejst en statue af Kong Frederik V fra 1771.

Amalienborg Slot byder også på Amalienborgmusset, hvor du har mulighed for at tage en tidsrejse 150 år tilbage til da Christian d. 9 og Dronning Louise boede på slottet. Alle deres værelser står intakte tilbage, og lader dig opleve datidens store indretningstrends. Museet er åbent hver dag fra 11-16.

Livgardens March

Som en ekstra seværdighed ved Amalienborg, kan man hver dag kl 12 opleve den Kongelig livgardes vagtskifte, hvilket er helt gratis. Livgarden marcherer fra Livgardens Kasserne i Gothersgade 100 ved Rosenborg Slot gennem Københavns gader for at ende ved Amalienborg. Ruten varierer. Marchen har følge af musikkorps og tambourkorps. Helt særligt i anledning af dronningens fødselsdag 16. april, vil Livgarden bære rød vagtgalla, og gallafanerne som viser kongevåbnet.

Tårnet af Christiansborg

Efter at være blevet hyldet fra balkonen på Amalienborg Slotplads, vil Dronningen og Prinsegemalen begive sig på den traditionelle karettur gennem Københavns gader. Og hvorfor ikke nyde hele denne tur fra Tårnet af Christiansborg Slot. Christiansborg byder nemlig på Københavns højeste Tårn med en helt særlig udsigt over hele København. Og for første gang er denne seværdighed åben for alle der skulle have lyst til at opleve København fra en helt ny vinkel. Det er helt gratis at besøge Tårnet fra tirsdag – søndag. Herfra vil det være muligt at få det helt store overblik over Dronningens karettur gennem Københavns gader.

Hvis du vil besøge Danmarks royale Hovedstad kan du finde Hotel i København her.

 

Expedia
0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*