Aktiviteter til din efterårsferie i København


Nærmer efterårsferien sig, eller ønsker du blot at finde inspiration til aktiviter og oplevelser i København i løbet af efteråret? Så er du på rette sted.

Efteråret byder på et væld af oplevelser i København både for unge som voksne. København byder nemlig både på smuk efterårsnatur som altid og særlige oplevelser i anledning af Halloween og efterårsferiens ankomst. Vi har listet en række aktiviteter, samt hele dage til din efterårsferie i København. Læs med, og lad dig inspirere af Københavns mange muligheder og skønne oplevelser i efteråret.

efteraarsferie-i-koebenhavn

c: Stig Ottesen via Unsplash

Til den madglade

Meyers bageskole

Når efteråret banker på, og vejret bliver koldt og mørkt, hvad er så mere oplagt end hjemmebag. Hjemmebagte boller og brød passer perfekt til de koldere og mørkere efterårsmåneder. Har du endnu ikke mestret bagekunsten, eller har du endnu ikke fundet ud af surdejs-kunsten i brødbagning? Så er Meyers bageskole den perfekte aktivitet for efterårsferien. Her får du kyndig vejledning i brødbagning, samt smagsprøver og charcuterie i løbet af kurset. Derudover får du en surdej med hjem, så du selv kan finpudse din brødbagning – samt en brøddej, til morgenen efter kurset.

Du finder Meyers bageskole på Nørrebrogade.

broed-bagning-bageskole

c: Ben Garratt via Unsplash

Kursus hos Eataly

Ønsker du i stedet at mestre det italienske køkken, bør du tage en tur forbi Eataly i Illum. Her byder de på kurser i både pizzabagning, pasta og anden italiensk og autentisk madlavning. Hos Eataly får du også lov til at smage på blandt andet pizzamenuen og medbringe godterne fra kurset med hjem.

Flødebollekursus hos Social foodies

Der findes selvfølgelig også et kursus i det søde hjørne. Nemlig fløddebollekursus hos Social Foodies. Her kan du lære at mestre flødebolle-kunsten og samtidig smage på resultatet af de søde sager. Social Foodies finder du både på Frederiksberg eller lidt nord for København i Lyngby.

Til den kreative

Creative Space

Efteråret byder ligeledes op til kreative stunder med indendørs hygge og kreativ tænkning. Hos Creative Space, der både ligger på Frederiksberg og Østerbro, kan du for alvor udfolde dig kreativt i keramikkens kunst. I hyggelige omgivelser kan du og dine nærmeste venner eller familie dekorere én af 170 forskellige keramikstykker, der starter fra 150 kr. stykket. I får det hele stillet til rådighed og skal frem for alt fokusere på de kreative elementer og maling af det stykke keramik, i ønsker. Herefter brænder Creative Space jeres keramik, som kan hentes ugen efter.

keramik-maling

c: Brooke Lark via Unsplash

Cinemateket

Slip kreativiteten løs hos Cinemateket, der ligger centralt i København. Her kan du prøve kræfter som manuskriptforfatter, instruktør, skuespiller og fotograf i din helt egen film. Klip din egen film til og tilføj lydeffekter for en sjov efterårsdag. Denne aktivitet passer perfekt til din efterårsferie i København, særligt hvis der også er børn, der skal beskæftiges.

Udover kreativ udfoldelse i keramikkens- og filmens verden, kan du selvfølgelig også give dig i kast med græskarlygter for ægte Halloween stemning.

Til den eventyrlystne

Halloween i Tivoli

Hvad er mere efterårsindbydende end Halloween i Tivoli? Her byder Tivoli nemlig op til gys, (u)hygge og magiske stunder i den flotte, oplyste og græskarpyntede have. Tivoli byder på masser af overraskelser både for små som store. De mange boder er fyldt med heksepunch, monsterguf og mange andre godter. Desuden er der opstillet særlige forlystelser i forbindelse med Halloween temaet, som er ekstra uhyggelige. Gå en tur i haven og guf lækre efterårsgodter, eller tag en tur rundt i forlystelserne, der også er åbne under Halloween i Tivoli.

halloween-i-tivoli

c: Ludvig Rem Nielsen

Experimentarium

Du kan også vælge at begive dig ind i videnskabens verden som en del af din efterårsferie i København. Besøg Experimentarium I Hellerup, lidt nord for Københavns centrum. Med hele 3 etager byder Experimentarium på et væld af sjove oplevelser for folk i alle aldre. Vær med til sæbeboblesjov, tag en tur i cirkus fysikus eller deltag i en eller flere af de 16 interaktive udstillinger. Her får du med garanti oplevet en masse ting, du ikke har prøvet før.

Til naturelskeren

Efterårets natur kan være noget af det smukkeste. Dette gælder også for København. Der er nemlig flere steder, der er værd at besøge, når efterårets farver dominerer og skaber naturskønne billeder rundt i København.

Vestre Kirkegård

Vestre Kirkegård er et af de steder. Kirkegården er bygget op i flere alléer omringet af smukke træer og skøn natur. Undervejs støder du på søer, smukke blomster og rolige, naturskønne omgivelser. I efteråret vil træer og buske brænde i flotte rød-orange toner, der danner en smuk ramme om kirkegårdens alléer. Selvom en kirkegård ikke ligefrem lyder indbydende, så rummer Vestre Kirkegård en ro og sjæl, som man sjældent finder andre steder midt i byens travlhed.

Dyrehaven

Skræmmer tanken om en kirkegård dig, kan du i stedet tage lidt længere nordpå til Dyrehaven. I Klampenborg tæt ved Bakken finder du denne skønne have med et sprudlende natur- og dyreliv. Her render et væld af hjorte rundt i de smukke omgivelser, der blandt andet byder på flotte skovområder, søer og åbne sletter.

efteraar-i-koebenhavn

c: Timothy Meinberg via Unsplash

Til den kulturelle

Er du mere til en kulturel oplevelse i efterårsferien, så byder København ligeledes på en lang række museer, der kan stille din kulturelle nysgerrighed.

Den Frie Udstilling

Er du interesseret i kunst og arkitektur, kan du lægge vejen forbi Den Frie Udstillingsbygning på Østerbro. Her udstilles samtidskunst fra en række danske og internationale kunstnere.

Statens museum for kunst

Du kan også tage et smut forbi Statens Museum for Kunst i det centrale København. Her finder du udstillinger fra mere end 700 års kunst og kunsthistorie. Helt sikkert et besøg værd i efterårsferien.

Tøjhusmuseet

På slotsholmen i København kan du ligeledes få stillet din kulturelle nysgerrighed. Her ligger nemlig Tøjhusmuseet. Her finder du udsstillinger om dansk våben- og krigshistorie, hvor du kan opleve alt fra kanoner til våben og uniformer fra Danmarks krigshistorie.

Kan du ikke bestemme dig?

Fortvivl ej. Vi har sammensat to forskellige dage med forskellige oplevelser til din efterårsferie i København.

En tur i det nordlige København

  • Start formiddagen med en tur i Dyrehaven – Medbring varm kakao, kaffe eller te.
  • Herefter går turen til Experimentrium, der ikke ligger langt fra Dyrehaven.
  • Afslut dagen med et flødebollekursus hos Social Foodies, og nyd de søge sager derefter.

Kreativitet, kultur og (u)hygge

  • Start din formiddag i kreativitetens tegn hos Creative Space.
  • Tag en tur forbi Den Frie Udstillingsbygning for en kulturel oplevelse.
  • Afslut dagen i Tivoli, og nyd den flotte Halloween belysning, når mørket falder på.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*