En forretningstur i Island – set gennem en islændings øjne. Dag 1: Reykjavik – Saudarkrokur

Endelig er ventetiden forbi, og dagen for min “forretningsrejse” til det nordlige Island er her. Jeg glædede mig helt vildt til at komme af sted, samtidig var jeg lidt nervøs, da det var første gang, jeg skulle køre bil alene ude på landet.

Det var min første tur til de fleste af de steder, jeg skulle besøge på min forlængede weekendtur på 4 dage med 3 overnatninger. Jeg vidste jo godt, at det er ret svært at fare vild i Island, eftersom man stort set bare skal følge den store ringvej, der løber hele vejen rundt om øen. Omvendt skulle jeg også besøge steder, der ikke lå lige ud til ringvejen, så jeg var spændt på at se, hvordan det ville gå, for selv om jeg er islænding, var det en helt ny oplevelse for mig at være turist i mit eget land.  Det første sted, jeg gjorde holdt, var i Blonduos. Det er ikke nogen vildt ophidsende by, men efter at have kørt i 3 timer var jeg blevet sulten. Jeg parkerede ved Potturinn Restaurant – potturinn betyder gryde. Forventningerne var lave – jeg var trods alt i Blonduos! Jeg bestilte dagens fisk, og det viste sig at være torsk. Mens jeg ventede, ankom en større gruppe, som bogstavelig talt fyldte restauranten. Jeg var nysgerrig efter, hvor de var fra. Jeg var ikke sikker, men måske Frankrig, eftersom de var lidt solbrændte i modsætning til os islændinge, der stadig var ret blege efter den lange vinter.

Da maden kom, blev jeg positivt overrasket – det smagte virkelig godt. Nogle gange glemmer jeg, hvor godt islandsk fisk smager! Jeg må sige, at restauranten bestemt er et besøg værd og et oplagt sted at spise frokost.

Jeg havde bestilt min første overnatning på Hotel Tindastoll i Saudarkrokur. Jeg valgte netop dette hotel, fordi det er det ældste i Island. Du kan læse mere om det her.

Efter at jeg havde tjekket ind, spurgte jeg receptionisten, hvad jeg kunne foretage mig i byen, og jeg fik nogle gode tip. Et forslag var at tage ud til Grettislaug, hvilket betyder Grettirs vandhul. Det er en naturlig pool, hvor man kan bade i vand fra en varm kilde. Det er opkaldt efter Grettir den Stærke, som er en figur fra en islandsk saga. Jeg havde taget mit badetøj med, og det er altid en god idé at have det med sig alle vegne, når man er i Island, for man ved aldrig, hvornår man finder et godt sted at bade.

Grettislaug ligger ca. 20 minutters kørsel fra hotellet. Turen var en uventet oplevelse gennem et fantastisk, naturskønt landskab, og fra Grettislaug er der en smuk udsigt til øen Drangey. Jeg havde aldrig set noget lignende, og det føltes slet ikke som mit eget land.

Jeg mødte et par fra USA ved Grettislaug, som spurgte, om jeg var fra Island, og om jeg var der alene, hvilket jeg jo kun kunne bekræfte. Derefter spurgte de, om jeg var på ferie. Nej, jeg er på forretningsrejse, svarede jeg. Det lød fjollet, da jeg sagde det, men samtidig fedt at være på forretningsrejse og så sidde og slappe af i en uforstyrret varm kilde ude i ødemarken i det nordlige Island. Det er da sejt!

Man kan tage på en bådtur fra Reykir, hvor Grettislaug ligger, til Drangey. Det ville jeg gerne have prøvet, men jeg havde desværre ikke tid. Men jeg vil bestemt anbefale turen til andre, for øen ser virkelig idyllisk ud.

Efter min uplanlagte, men vidunderlige tur til Grettislaug var jeg blevet sulten, så jeg spurgte mig for på hotellet. Der var to valgmuligheder, enten Olafshus eller en anden restaurant, hvis navn jeg har glemt. Der var travlt på Olafshus, og tjeneren fortalte mig, at der var 15-20 minutters ventetid. Som islænding er jeg ikke vant til at skulle vente så længe, så jeg sagde, at jeg ville prøve den anden restaurant. På menuen var bl.a. en suppe “kogt på et søm” (“Nagla Súpa”, som i virkeligheden var en fiskesuppe), så jeg gik tilbage til Olafshus, og fortalte tjeneren, at jeg alligevel gerne ville vente. Det var heldigvis ventetiden værd, for de havde en spændende menu, og maden var virkelig god og oven i købet til at betale.

Alt i alt en god dag, både hvad angår forretninger og fritid, og jeg vil helt sikkert vende tilbage med mine børn og tage dem med ud på Drangey.

Hvis du gerne vil overnatte i Reykjavik eller måske Hafnarfjordur eller Kopavogur, der ligger en kort køretur fra Reykjavik, aftenen før du skal flyve hjem, må du ikke gå glip af seværdighederne kirken Hallgrimskirkja, Harpa konferencecenter og bygningen Perlan (perlen).

Expedia
3
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*