En forretningstur i Island – set gennem en islændings øjne. Dag 2: Saudarkrokur – Akureyri – Husavik

Køreturen til Husavik var fantastisk. Landskabets skønhed kom helt bag på mig. Jeg bryder mig normalt ikke om at køre bil, men det var noget helt andet herude på landet. Landskabet ændrede sig for hver kilometer. Island er virkelig et fortryllende land, som jeg er meget stolt over, og nu forstår jeg, hvorfor folk har haft så travlt med at komme ud af byen for at udforske naturen. Alene muligheden for at sidde og nyde de landskaber, man kører igennem, er de mange timers køretur værd. Mit næste overnatningssted var Husavik, men inden da havde jeg et pitstop i Akureyri, hvor jeg gerne ville se kirken Akureyrarkirkja. Samtidig benyttede jeg mig af lejligheden til at smage en Brynja-is, som er den mest berømte is i Island, fordi den smager så godt! Efter et kort ophold i Akureyri fortsatte jeg til Husavik, som er kendt for hvalsafarier.

Jeg har været på hvalsafari før, så det sprang jeg over og fandt på noget andet. Men hvis du ikke har prøvet hvalsafari, er det bestemt oplevelsen værd. Som lokal må jeg fraråde, at du bestiller plads på en hvalsafari på forhånd, for hvis vejret er dårligt, er chancen for at se hvaler ikke særlig stor. Skulle vejret være dårligt, er der heldigvis masser af andre aktiviteter at vælge imellem i Husavik, og jeg fandt også nemt på noget spændende at lave. Jeg tog på vandretur i parken Skrudgardur og nød udsigten over søen Botnsvatn. Der er ikke langt at gå, og alle, der har to ben, kan klare turen.

Jeg spurgte nogle af de lokale, om de havde et hemmeligt sted, og alle svarede det samme, nemlig at der ved Hofdi er et godt sted at bade i vand fra en varm kilde. Det foregår i gamle kar, der engang har været brugt til at lave ost i. Det er gratis, men man opfordres til at lægge ISK 200 for fornøjelsen. Jeg fandt nemt stedet takket være den gode rutebeskrivelse, jeg havde fået. Området hedder Hofdi og ligger et par minutters kørsel fra hovedvejen. Først får du øje på et grønt hus, og bag ved det står de to kar fyldt med varmt vand.  Der er en bruser og et omklædningsrum, som er fælles for mænd og kvinder, så det kan være en god idé at have badetøjet på under tøjet.

Efter dukkerten var jeg blevet sulten, så jeg tog tilbage for at spise på Salka Restaurant. Her bestilte jeg hummerpasta, som var rigtig lækkert. Jeg kan virkelig anbefale stedet. Rimelige priser.

Expedia
1
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*