Velkommen til Esbjerg – Danmarks yngste storby

Esbjerg er en by, hvor unikke naturoplevelser forenes med bylivets heftige puls og flotte seværdigheder.

kite-esbjerg

Kitesurfing ved Esbjerg. Foto: Esbjerg Byhistoriske Arkiv

Esbjerg er inde i en rivende udvikling. Ja, faktisk kan man sige, at Esbjerg altid har haft fart på. Danmarks yngste by har siden oprettelsen i 1868 vokset sig stor og er i dag Danmarks 3. vækstcenter og Danmarks energimetropol. Vækst betyder udvikling, og det kan man glæde sig over, når man besøger Esbjerg som turist.

Oplevelser i Esbjerg

Spændende museer, bl.a. Fiskeri- og Søfartsmuseet med daglige fodringer af de populære sæler, Esbjerg Museum/Vestjyllands Ravmuseum og Vandtårnet byder på masser af oplevelser, ligesom vandhunde kan få alle lyster tilfredsstillet i Svømmestadion Danmark med landets største pool.

fimus-esbjerg

Sælariet, Fiskeri- og Søfartsmuseet. Foto: Esbjerg Byhistoriske Arkiv

Ud over Esbjerg Kunstmuseum med en fremragende samling af nyere dansk kunst, æstetisk laboratorium og åbne magasiner samt skiftende særudstillinger kan man i Esbjerg opleve unik kunst under åben himmel, ikke mindst Svend Wiig Hansens monumentalskulptur ”Mennesket ved Havet”.

mennesket-ved-havet

Monumentalskulpturen ”Mennesket ved Havet”. Foto: Esbjerg Byhistoriske Arkiv

Musikhuset Esbjerg i Utzons streg, Tobakken samt Syddansk Musik-konservatoriums koncertsal i en gammel smuk turbinehal taler et tydeligt sprog om koncertliv og ambitioner, der favner både klassisk og moderne kunst af verdensklasse.

musikhuset-foto-torben-meyer-eba

Utzons Musikhuset Esbjerg. Foto: Esbjerg Byhistoriske Arkiv

Kulturinstitutionernes udbud suppleres på enestående vis med bl.a. en inter-national kammermusikfestival, en række open-air musikfestivals og Esbjerg Festuge, hvis alsidige program også omfatter en populær operagalla. Og selvfølgelig er der også levende musik på byens mange caféer og restauranter.

esbjerg-festuge

Festugekoncert på Torvet i Esbjerg. Foto: Esbjerg Byhistoriske Arkiv

Esbjerg er Vestkystens shopping mekka, og kan byde på alle de indkøbsmuligheder, man kan ønske sig – lige fra små specialbutikker i et hyggeligt bymidtemiljø, hvor man også finder Danmarks længste gågade og det nye, flotte indkøbscenter ”Broen”, til store indkøbsområder i byens nordlige udkant.

shopping-esbjerg

Kongensgade, gågaden i Esbjerg. Foto: Esbjerg Byhistoriske Arkiv

 Esbjerg er ubestridt landets oliehovedstad.

I de senere år har Danmarks status som verdens største vindmølleproducent smittet betydeligt af på Esbjerg Havn, der er landets førende inden for eksport af vindmøller og udskibning af vindmøller til havvindmølleparker i hele verden.

boreplatforme

Boreplatforme i Esbjerg Havn. Foto: Bent Medvind

Esbjerg nabo til Nationalpark Vadehavet

Esbjerg er omgivet af den storslåede natur i Danmarks største nationalpark Vadehavet, og naturelskere vil bl.a. i det fredede Marbæk-område finde et fantastisk naturområde med skove, søer, klinter, strand samt et rigt fugle- og dyreliv. Den flotte strandpromenade i Hjerting indbyder både til strand- og badeliv og til en forfriskende spadseretur langs vandet.

Om sommeren sejler museumskutteren E1 Claus Sørensen på ture i Vadehavet, hvor der er rig lejlighed til at studere sæler og Vadehavets mange andre spændende dyr og fisk.

Få mere at vide om naturoplevelser ved Esbjerg på http://www.visitesbjerg.dk/Nationalpark-Vadehavet-Esbjerg

marbaek

Lynghede i Marbæk. Foto: Myrthuegård

vadehavet

På tur i Vadehavet. Foto: Vadehavscentret

hjerting-strand

Badeliv ved Hjerting Strand. Foto: Esbjerg Byhistoriske Arkiv

Overnatning i Esbjerg

Esbjergs overnatningsmuligheder spænder vidt, lige fra internationale og landsdækkende hotelkæder til små, hyggelige hoteller, vandrerhjem og campingpladser. 

Påske i Esbjerg

Der er et væld af påskeaktiviteter i Esbjerg, her er både noget for naturelskeren og kunstentusiasten. Du kan også tage børnene med på påskeæggejagt i Vandtårnet i Esbjerg.

Påskeæggejagt. Foto: Getty Images

Se alt hvad du kan opleve i Esbjerg på www.visitesbjerg.dk 

Vi ses i Esbjerg!

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*