Espresso, cortado, café au lait: Bliv klogere på din kaffe når du er ude at rejse!

Danskerne er glade for kaffe, vi drikker i gennemsnit 3-4 kopper kaffe til daglig, og derudover er vi det fjerde mest kaffedrikkende folk i verden. Det ville være skønt hvis vi havde patent på en eller anden slags kaffe, men det har vi desværre ikke. Alle former for kaffe er efterhånden blevet opdaget rundt omkring i verden. Tag ud på rejse, hvor du har rig mulighed for at prøve alle mulige slags kaffe, bliv klogere på de forskellige varianter her!

espresso-kopper med mønster

Foto: Anne Worner, via Flickr

Italien: Espresso

I Italien drikker man ikke kaffe, her drikker man espresso, og man kan på ingen måde rejse til Italien uden at bestille en kop espresso. Den perfekte kop espresso tager 25 sekunder at lave, og der skal helst ligge et tyndt lag karamelfarvet skum på overfladen, herefter bliver tilføjet en anelse sukker, og her skal du holde øje med hvor hurtigt sukkeren smelter; tager det blot et par sekunder før sukkeren smelter til bunds, har du fået fat i den helt rigtige espresso.

Spanien: Cortado

I Spanien er de vældig glade for cortadoer. Ordet stammer fra spansk og portugisisk – Cortar betyder skåret, og har fået navnet fordi man i en cortado har skåret den skarpe kaffesmag, som findes i espresso, væk. En cortado består af espresso og en lille smule varmet mælk, cortadoen er serveret sådan at cremaen fra espressoen stadig ligger på toppen.

Tyrkiet: Türk Kahvesi

Et gammelt kendt tyrkisk ordsprog lyder: “Kaffe skal være så sort som helvede, så stærk som døden og så sød som kærlighed”. Det lyder jo både indbydende og pikant! Den tyrkiske kaffe bliver til i en cezve (en lille kande), og når vandet (og evt. sukkeren) koger hældes de fintmalede bønner i. Türk Kahvesi er en smagssensation i sig selv: den er tyk, krydret og normalt sødet!

Østrig: Wiener melange

Drikken har mange ligheder med den italienske cappuccino, altså kaffe med mælkeskum, wiener melange stammer fra Wien, og er en blanding af pisket mælk og espresso, og drikken bliver oftest serveret med flødeskum på toppen. Wiener melange er den ultimative kaffeoplevelse, især hvis man er vild med flødeskum, og hvis ikke kan man sagtens få den uden!

Frankrig: Café au lait

Lidt anderledes og ganske simpelt lyder det på dansk – ”kaffe med mælk”, og ligesom man i Italien spørger efter latte, og Spanien en café con leche, så vil franskmændene altså bede om at få serveret en café au lait, . Mælken er opvarmet, og der er rigeligt af den. En café au lait skal helst have tre dele mælk, mens en fjerdedel består af espresso.

USA: Frappuccino

Som hjemsted for Starbucks kan der næppe være tvivl om, at amerikanerne ved, hvordan man eksperimenterer med kaffe. Her findes alle varianter og sorter; sirup, karamel, vaniljebønner, slik og chilipeber. Det er langt fra alle smagsekperimenter som har været en succes, men frappuccinoen har altså sneget sig ind på kaffelisten, da drikken er kendt på verdensplan. Frappuccinoen består af frappé og cappuccino: en espresso med en smule mælkeskum, serveret med milkshake, og ikke nok med det: flødeskum på toppen. Velbekommen!

 

Hvilken kaffe er din yndlingskaffe? Har du nogen tilføjelser eller vil du bare gerne dele dine tanker? Så kommentér her på siden eller send os et tweet @ExpediaDK!

Frontbillede: cyclonebill, via Flickr

Expedia
1
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*