Europas perler – 5 storbyer du ikke havde tænkt på

Har du nogensinde tænkt over hvor tæt alle storbyer ligger i Europa i forhold til verdensdele som for eksempel Asien eller Sydamerika? Afstanden mellem de europæiske storbyer er maximum et par timer i et fly, og Europa er oase for begivenheder, da vi er et hav af forskellige lande, tilmed kulturer, og dette ses tydeligt på kontinentets storbyer som tydeligt bærer præg af dette. Her får du et par alternativer til de ellers så omtalte storbyer i Europa.

Europakort lavet af blomster

Foto: Cord Rodefeld, via Flickr

Blomster-Europakort på Lille Kongensgade i København 2010.

Budapest, Ungarn

Budapest er den historiske ungarnske hovedstad, som charmerer sine besøgende med broer over floden Donau, en mægtig parlamentsbygning og sporvogne.

Se også Expedias ”Little Budapest”-video og bliv inspireret.

Hvad skal jeg opleve? Tag på oplevelse i Budapests grotter på en 2-3 tider lang huleklatring under Budapest. En hel anden måde at se byen både, som både er spændende og eventyrlystne. Under ”Caving under Budapest”-aktiviteten er det næsten som at være med i en film, man kravler som et hold, med fuld klatreudstyr og guider som selvfølgelig står til rådighed hvert minut. Opgaven kræver selvdisciplin og viljestyrke.

Hvor skal spise? Zeller Bistro. Ungarnsk mad, charme og gæstfrihed, og efter et sejt overstået kapitel som hule-vandrer, er det tid til noget lækker mad.

1077 Budapest, Izabella utca 38

Hvor skal jeg bo? Hotel Parlament hvor du både har wellness, wifi og morgenmadsbuffet.

1054 Budapest, Kálmán Imre utca 19

Budapests parlamentsbygning

Foto: Curran Kelleher, via Flickr

Parlamentsbygningen i Budapest

München, Tyskland

Godt nok høre vi ganske ofte noget om München, men det hænger som regel sammen med oktoberfest. München byder på et ualmindelig venligt folkefærd, og der findes en evig battle mellem de tyske byer – de vil alle vinde din opmærksomhed. Og München gør det godt!

Hvad skal jeg opleve? Oasen The English Garden i Budapest er ikke til at komme udenom. Den er indbydende på alle årstider, og tildels er det en gratis glæde, men selve haven har så mange aspekter, det er her unge som gamle, du kan ride i hestevogn i haven, gå en dejlig lang tur, drikke en kold øl og se på ænder, og samtidig fornemme et par høje bygninger fra storbyen.

Hvor skal jeg spise? Broeding har et godt udvalg af tyske specialiteter og varierer menuen på dagligt og ugentligt niveau. Broeding har helt rimelige priser og byder lokale, såvel som turister velkomne.

Schulstraße 9, 80634 München

Hvor skal jeg bo? Hilton Munich Park er Hiltons femstjernede München-hotel, med pool og motionscenter og rummelig, og her skal du bo fordi faciliteterne er i top, og fordi du fortjener det.

Am Tucherpark 7, 80538 München

The English Garden i München

Foto: Katarzyna Burzynska, via Flickr

The English Garden

Gdańsk, Polen

Havnebyen Gdansk ligger ud til Østersøkysten, en meget central beliggenhed i Polen, byen er handelsby. Byen har fine gamle bygninger, og en weekendtur til Gdansk vil både være billig og begivenhedsrig.

Hvad skal jeg opleve? Old Town, eller på dansk Den gamle bydel er Gdańsks stolthed, det er her du kan opleve den charmerendes by imødekommende mennesker, der findes interessante bygninger, små springvand, butikker, barer og spisesteder.

Hvad skal jeg spise? Du vil bestemt ikke gå skuffet hjem fra Kubicki som serverer traditionel polsk mad, og udover det også har helt styr på hvordan man skal charmere sig ind, på blandt turister!

Wartka 5, Gdańsk

Hvor skal jeg bo? Hotel SPA Faltom Gdynia Rumia. Her får du meget for pengene; det polske hotel indeholder både et fitnesscenter, en spa, indendørs pool, legerum, sportsarealer, bowlingbaner, you name it!

Grunwaldzka 7, Rumia, Gdańsk

Gdansks gamle by

Foto: Matti Mattila, via Flickr

Gdańsk Old Town

Helsinki, Finland

Det er måske ikke alle som overvejer at turen rent faktisk ikke behøber at gå syd, vest eller øst på i Europa, den kan også sagtens gå nordpå. Havnebyen Helsinki byder på bombastisk arkitektur i bedste russisk/skandinavisk-inspireret stil.

Hvad skal jeg opleve? Den mærkværdige og religiøse bygning i unik arkitektur Kamppi Chapel (of silence) ligger i det centrale Helsinki. Et kapel du kan besøge hvis du trænger til fred og ro i sindet, eller bare ren stilhed. Kapellet er en del af World Design Capital 2012.

Simonkatu 7, Helsinki

Hvor skal jeg spise?Konstan Möljä serveres der finsk/skandinavisk mad. På restauranten findes en utrolig autentisk stemning og hvis du for alvor vil charmeres af Helsinki og Kampinmalmi-området, skal du besöge Konstan Möljä.

Hietalahdenkatu 14, Helsinki

Hvor skal jeg bo? Hotel Arthur er et dejligt hotel med rummelige værelser, også ligger det dejlig centralt i Helsinki.

Vuorikatu 19, Helsinki

Kampin kappeli i Helsinki

Foto: Cea +, via Flickr

Kamppikapellet

Rotterdam, Holland

Det er ikke alle der ved det, men Rotterdam er Hollands hovedstad, og selvom Amsterdam synes at få alt turisme-opmærksomheden, så foregår der altså mange spændende ting i Rotterdam. Ude i den store verden sammenligner mange Holland og Danmark, så selvom Rotterdam er hovedstaden, kan det vel sammenlignes med en tur til Århus.

Hvad skal jeg opleve? Er du modeinteresseret eller kan du bare godt lide at se på smuktdekorerede ting, som er dekoreret ned til mindste detalje? Så er Kunsthal det sted du skal besøge, her findes løbende nye udstillinger. Spændende og tiltalende udstillinger den fornylige som Jean Paul Gaultiers Exposition. Du kan besøge Kunsthal året rundt, og du bestemt ikke kede dig. Hver udstillingen løber i et par måneder ad gangen.

Westzeedijk 341, 3015 AA Rotterdam

Hvad skal jeg spise? Madscenen er overdådig i Rotterdam, og der findes mange utrolig fine restauranter. Skal man have noget som er godt, men stadig er til at betale er, og er du i humør til en god omgang morgenmad, så er stedet Lof der Zoetheid lige stedet. Det er hipt og her serveres der übergod morgenmad, i form af lækkert bagværk, desserter og sunde hollandske input.

Noordplein 1, 3035 EA Rotterdam

Hvor skal jeg bo? Manhattan Hotel i Rotterdam er et luksushotel med ovenud fantastiske faciliteter, Rotterdams hoteller er generelt rigtig gode til prisen, så her kan der virkelig spares penge!

Weena 686, 3012 CN Rotterdam

Kunsthal i Rotterdam

Foto: Simon Q (simononly), via Flickr

Kunsthal i Rotterdam

Billedekilde 1

Expedia
0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*