13. december


Læs dagens udvalgte juleminde og stem på det juleminde, som du mener, skal kåres til årets juleminde 2014. Giv din stemme, ved at trykke ”synes godt om” til den historie på bloggen, som du synes fortjener at vinde. Du kan afgive din stemme ovenfor. Du kan stemme én gang om dagen!

(Bemærk – du stemmer ved at trykke ”synes godt om” på den grønne tommel op, og ikke ved at ”synes godt om” på Facebook eller andre sociale medier). 

Dagens juleminde

Indsendt af Irina Babenko
Blog: irinathediva.dk

Jeg er oprindelig fra Ukraine og vi har jo nogle andre traditioner i Ukraine mht. Jul og Nytår, bl.a. pga. vores kalender er lidt forskudt. Man holder Jul d. 6. januar og det er bare middag med familien egentlig – den helt store fest er Nytårsaften med nytårsgaver, nytårstræ og faktisk alt det man laver til Jul eller, gør vi bare til Nytår.

Noget, som jeg husker tydeligt fra dengang er, at jeg altid skulle op og fortælle digte ved træet – det er meget traditionelt i Ukraine/Rusland, at gøre den slags. Så må man åbne gaver, når man har gjort det. Vi har Julemand/Nytårsmand – han har enten rød eller blå kappe på og selvfølgelig skæg og det hele.

Der var et år, hvor min far klædte sig ud som ham, og da “Julemanden” gik og min far kom tilbage, var jeg sådan rigtig: “OMG, faaar, du gik glip af det hele jo!”, haha…!

Jeg husker meget godt julemaden, ååhhh… det minder meget om det danske + der er en masse salater og indbagte ting, der bare smager sindssygt godt og man bliver baaaare tyk af det, haha!

Måske derfor jeg glæder mig til Jul i år, jeg er allerede tyk jo, hah! Hvis min mor hun får lavet noget i år, så må jeg tage billeder og vise jer det.

En anden episode, som er lidt sjov, var dengang jeg fik en ny dukke i gave – jeg ejede allerede 1000 dukker (jeg har bogstaveligt talt haft alle dukker, der er på markedet, tror jeg) og så fik jeg denne nye lagt under træet, og da jeg åbnede den, har min mor fortalt mig, at jeg sagde: “hvorfor er denne her så grim og billig…?” – ahahaha, jeg var meget lille og der var vist ikke så meget filter. Pinligt!

Husk at du også kan deltage ved at indsende din mest vanvittige, overraskende, kiksede og skøre julehistorie til Expedias store julekalender 2014 inden den 13. december. Læs hvordan du deltager her.

Expedia
1
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*