14. december

Vi har ikke modtaget dagens juleminde… Selvom vi ikke længere modtager nye bidrag til vores julekalender, skal du ikke snydes for en god julehistorie. Du kan derfor læse en af vores egne juleminder, eller læse alle de udvalgte bidrag her.

Husk at du kan give din stemme til det juleminde, du mener er det bedste, og som fortjener at vinde et hotelgavekort fra Expedia til 5000 kr. til og med den 18. december kl 12.

(Bemærk at denne julehistorie ikke indgår i konkurrencen).

Risalamande på afveje…

Indsendt af Jill Ertner

Denne julehistorie fandt sted engang i 90erne – lametta og sølvguirlander var højeste juletræsmode og derudover var det ren sjap i støvlen og lunken gløgg i plastikkrus.

Min søster havde i mange år jagtet en fyr der hedder Thomas – og endelig havde hun fået ham på krogen. Dette år var vi blevet inviteret til julefrokost hos min mor, og min søsters nye kæreste skulle spise hos vores familie for første gang!

Det var det store kolde bord med det hele – sild, flæskesteg, rødkål og ”Absolute Christmas Hits” i cd-afspilleren osv. Derudover, var der pakkeleg og risalamande til dessert!

Selvom Thomas var en cool type med dreadlocks og selvom han spillede i et rockband, var han alligevel lidt til den generte side og ytrede generelt ikke mange ord. Min familie er til gengæld højlydte og bramfrie.

Min søster var tydeligt nervøs, da hun var meget forelsket i Thomas, og var meget bange for at nogen skulle stille nærgående eller pinlige spørgsmål til hendes udkårne. Dette kunne vi selvfølgelig ikke lade være med og alle bød ind med pinligheder såsom ”hvad laver dine forældre” og ”hvad er dine fremtidsplaner” – faktisk ikke særligt pinligt, men for min søster var det åbenbart hændervridende ubehageligt. Det skulle dog vise sig at blive meget værre…

Som aftenen skred frem lod det til at Thomas begyndte at slappe mere af og derfor ligeså min søster. Det var blevet tid til at risalamanden skulle på bordet. Bordfordelingen var således at min mor sad for enden af det store ovale bord og lige ved siden af Thomas og min søster. Hvor vi andre sad, husker jeg svagt.

Skålen med risalamande gik rundt, og der blev gravet godt efter mandlen, som man nu gør. Kirsebærsauce fra karton, bliver hældt i rigelige mængder ud over vores portioner. Der kommer også sherry på bordet – alt i alt virker det som en god afslutning på en vellykket julefrokost samt introduktion af ny svigersøn. Vi spiser alle godt af risdesserten.

Det er således i min familie at kvinderne nyser meget højt og kraftfuldt. Som om vores kroppe insisterer på at komme af med hvad end der sidder og irriterer i vores luftbaner – og det skal være med 100km i timen.

Min mor, der som sagt sidder for enden af bordet, har lige skovlet en ordentlig mundfuld risalamande ind i munden og vi kan høre optakten til et nys – der hvor man begynder at tage luft hurtigt ind i næsen, men det bliver ikke til noget.

Det viser sig i stedet, at alle disse akkumulerede nys har ophobet sig til hvad der skulle vise sig at være et stort gigantnys. Nyset er overvældende som en ørkenstorm eller en tropisk skypumpe, eller i dette tilfælde en horisontal haglsky af sødmælkskogte ris – Thomas, der sad i skudlinjen, er målskive for dette ris-inferno.

Min søsters forfærdede blik glemmer jeg sent, en blanding af forskrækkelse over det pludselige og panik over ikke at kunne undslippe situationen.

Alle er stille i sekunderne efter – blikkene er vendt mod min søsters kæreste der sidder med risalamande udover sig. Så pludselig begynder alle at skraldgrine – udover min søster og Thomas.

Vi griner og griner og min søsters ansigt er nu ildrødt, da hun rejser sig for at komme sin kæreste til undsætning. Thomas forsøger sig med et par forkølede grin.

Roen bliver kort efter genetableret, men min søster, og alle os andre, vil nok sent glemme denne julefrokost også selvom hende og Thomas for længst er gået fra hinanden, men det er en helt anden historie.

God Jul!!

Expedia
0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*