2. december


Læs dagens udvalgte juleminde og stem på det juleminde, som du mener, skal kåres til årets juleminde 2014. Giv din stemme, ved at trykke ”synes godt om” til den historie på bloggen, som du synes fortjener at vinde. Du kan afgive din stemme ovenfor. Du kan stemme én gang om dagen!

(Bemærk – du stemmer ved at trykke ”synes godt om” på den grønne tommel op, og ikke ved at ”synes godt om” på Facebook eller andre sociale medier).

Dagens juleminde

Indsendt af Maria Bæksted Jeppesen

Åh det var endelig juleaften! Og det var ovenikøbet det år vi skulle være ved min mormor og morfar. Der kom hele familien, mine ynglings fætre og kusiner, selv dem hele vejen fra jylland kom over til os på øen. Det var de juleaftener jeg synes aller bedst om.

I år havde jeg dog været i mit kreative hjørne, fordi jeg havde tænkt at jeg ville lave julegaverne i ungdomsklubben, og processen havde da også været fin nok, men da det færdige produkt kom til live, var jeg færdig af grin. Det var den grimmeste lysestage jeg nogensinde havde set! Pædagogerne synes den var åh så pæn (det skal de sige, tror jeg) så jeg blev lidt nød til at tage den med hjem, men jeg ville på ingen måde give den til min mor eller min mormor og morfar. For så betød det jo, at jeg rent faktisk skulle kigge på den!

Jeg får derfor overtalt min mormor til at det skal være en mandelgave, og fordi vi er så mange børn og voksne, er der nemlig altid to. En til de voksne og en til børnene. Jeg sagde at min var oplagt til de voksne, men det vil hun ikke garantere, det ville komme an på hvem der fik mandlerne (Typisk mormor!).

Efter den overdådige julemiddag, som mormor har stået i køkkenet for hele dagen, er indtaget skal vi endelig have risalamande. Og jeg håber inderligt på at jeg ville komme af med monsteret. Min fætter får den første mandel, og kan ikke holde den hemmeligt. Men der går meget lang tid inden den sidste bliver fundet. Det har nemlig altid været lidt af en tradition at prøve at holde den skjult så længe, som muligt. så da vi alle sammen nærmest er ved at revne, og risalamande skålen er tom. Hiver min mor mandlen frem, og jeg begynder nærmest at græde! For så vidste jeg jo godt hvad det betød. Min fætter fik børnegaven, og min mor fik monsteret… Hun har den stadig, den dag i dag..

Så skulle vi pakke gaver op, og jeg husker også den her jul, som aften med aller flest gaver. det var helt skræmmende! Lige pludseligt banker det på døren, og ind kommer julemanden. Jeg påstod hårdnakket at julemanden ikke fandtes, men der var ikke nogen fra selskabet, som manglede!!! Hm! de grinede alle sammen af mig, for jeg ville absolut ikke indrømme at julemanden fandtes, men så sagde han at jeg ikke måtte få min gave, og det ville jeg jo gerne have!

Jeg måtte gå til erkendelse og sige at julemanden fandtes, og så fik jeg en babyborn dukke! Det var helt fantastisk! de voksne gik med julemanden ud, og spurgte om jeg ville med ud og se rensdyrene, men det turde jeg faktisk ikke.. for hvad nu hvis han var den rigtige julemand! så jeg blev inde sammen med de andre børn, hvor vi legede med vores gaver fra julemanden… Det var den bedste jul nogensinde!

Husk at du også kan deltage ved at indsende din mest vanvittige, overraskende, kiksede og skøre julehistorie til Expedias store julekalender 2014 inden den 13. december. Læs hvordan du deltager her.

Expedia
4
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*