9. december


Læs dagens udvalgte juleminde og stem på det juleminde, som du mener, skal kåres til årets juleminde 2014. Giv din stemme, ved at trykke ”synes godt om” til den historie på bloggen, som du synes fortjener at vinde. Du kan afgive din stemme ovenfor. Du kan stemme én gang om dagen!

(Bemærk – du stemmer ved at trykke ”synes godt om” på den grønne tommel op, og ikke ved at ”synes godt om” på Facebook eller andre sociale medier). 

Dagens juleminde

Indsendt af Theresa Torp
Blog: www.littlebigamericanadventure.blogspot.dk

Jeg har mange dejlige juleminder, men nogen af de minder der står mig aller’kærest er at finde i julen 2004!

Dét år besluttede mine forældre sig nemlig for, at vi skulle fejre jul og nytår på Lanzarote i selvskab med begge hold bedsteforældre, som vi altid havde fejret – og stadig fejre jul sammen med.

I dag, 10 år senere, havde jeg uden tvivl været ellevild og begejstret over beslutningen! Ligeså meget som jeg forguder julen og alt hvad den har at byde på, ligeså højt elsker jeg nemlig at rejse og udforske verdenen sammen med dem jeg holder af.

Men ikke dengang, dengang kunne min store eventyrlyst godt pakke sammen i kampen mod min store forkærlighed for julen.

Som den traditionsbundne, lille 12årige pige jeg var – var jeg ikke mindre end ulykkelig over at vi ikke skulle fejre juleaften på samme måde som jeg altid havde været vandt til: Forventningsglæden, duften af juleand og stjernekastere, nissehuer og julehits, juletræet med sin pynt, gaver i lange rækker, juletræsdans, familie og julehygge foran pejsen.. Hvordan skulle det nogensinde blive juleaften uden alle mine højtelskede traditioner?

Mine forældre måtte nærmest slæbe mig om bord på flyet, men afsted kom vi og midt i alle de paradishvide strande, smukke vulkaner og hyggelige stunder med familien – glemte jeg hurtigt alt om min ulykke.

Det blev hurtigt d.24, og selvom jeg var skuffet over at vi skulle spise på restaurant og ikke kunne danse om juletræ, så kunne jeg godt se det sjove i at komme hjem og kunne fortælle mine veninder om, hvordan jeg juleaften havde badet i havet med min nissehue, reddet på kameler og i stedet for and, havde fået helstegt kylling, tilberedt over en levende vulkan til frokost.

Julen2004

Da det blev aften gjorde vi os klar til at gå på restaurant og spise, og som en overraskelse havde mine forældre reserveret bord på en hyggelig lille restaurant som i anledningen af juleaften serverede både julemad og juleand. Ikke på den traditionelle danske måde, men min lillebror og jeg var stadig henrykte!

Efter maden havde vi fået lov til at være ”længe oppe” for at hygge med yatzy og lækkerier på mine bedsteforældres terrasse inden sengetid.

 

Intetanende fór min lillebror og jeg i forvejen, og dér stod det – midt på mine bedsteforældres terrasse! Det SMUKKESTE lille juletræ med julelys og julepynt.

I alt hemmelighed havde mine forældre og bedsteforældre fået fingrende i et lille plastik-juletræ, og pyntet hele bungalowen op til jul. Det var den bedste julegave vi nogensinde havde fået – og det endte med at blive en helt vidunderlig juleaften fyldt med familiehygge, julemad, juletræsdans og medbragte gaver!

Det er helt sikkert en jul jeg aldrig vil glemme.

Husk at du også kan deltage ved at indsende din mest vanvittige, overraskende, kiksede og skøre julehistorie til Expedias store julekalender 2014 inden den 13. december. Læs hvordan du deltager her.

Expedia
7
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*