Velkommen til Frederikshavn – hvor palmerne vajer!

Hvid sandstrand, blå bølger og grønne palmer

Nej det er ikke Caribien der tales om i overskriften, men derimod Frederikshavn, hvor mere end 100 palmer hvert år holder sit indtog på Palmestranden til stor glæde for byens indbyggere og dens mange gæster. Her kan du nyde varme sommerdage under palmernes skygge, mens andre boltrer sig i bølger og vandkant før alle samles om en tur til Ishuset efter vafler med guf. Er du mere til aktivt strandliv, er der beachvolley og andre aktiviteter for både børn og voksne. Som afslutning på en perfekt dag ved stranden, tænder du op i grillen og sørger for aftensmaden – det kan måske endda blive til fisk, du selv har fanget.

Frederikshavn Palmestrand

I ’Den lille Storby’ Frederikshavn summer gågaden af liv

Hvert år kommer der mange gæster til Frederikshavn, både på gennemgang og med længere ophold. Med færgeruterne til Sverige og Norge har byen en international atmosfære, og et kultur- og handelsliv der ellers kun ses i større byer.

Gå en tur ned ad den lange gågade med de mange mærkevareforretninger, specialbutikker og store velassorterede supermarkeder. Der er noget at købe med hjem for de allerfleste. Takket været et aktivt handelsliv, sker der noget i midtbyen hele året rundt, med events og besøg af både nationalt og internationalt kendte kunstnere.

Gågaden i Frederikshavn

Juleudsmykningen er et kapitel helt for sig selv

Besøger du Frederikshavn i december måned, kan du glædes over den spektakulære juleudsmykning, der får hele centrum til at funkle af et overvældende lys. Her er både mistelten med ’kyssestation’, fotomuligheder til dit helt eget julekort, engle, rådyr og meget mere. Nyd lysene der genspejles i dine øjne, og få julehumøret helt i top.

Frederikshavn ved juletid

Tordenskioldsdagene og meget mere underholdning

Frederikshavn er en by med stolte maritime traditioner, og hvert år i september afholdes Tordenskioldsdagene hvor hele byen samles om livet på havnen som det var i 1717, da søhelten huserede i Fladstrand (som Frederikshavn hed før). Her er søhelte, mørkemænd, madammer og et herligt leben som til marked i fordums tid.

Tordenskioldsdagene i Frederikshavn

Byens vartegn, Krudttårnet, der stammer helt tilbage fra denne tid, blev i sin tid brugt til opbevaring af kanoner, krudt og kugler.

Frederikshavns vartegn, Krudttårnet

I det store center, Arena Nord er underholdningen af mere moderne karakter. Her afvikles store sportsevents, og både her, samt i Det Musiske Hus, afholdes gennem hele året en stribe shows og koncerter.

Botanisk Have og Dyrehaven i Bangsbo

I byens sydlige udkant finder du den gamle herregård Bangsbo, der nu huser et museum med spændende udstillinger, bl.a. det velbevarede vikingskib Ellingå-skibet og et stort afsnit om 2. Verdenskrig som byen havde helt tæt på. Fra den smukt anlagte Botaniske Have og Dyrehaven, hvor dyrene færdes frit, går det op ad bakkerne til en helt fantastisk udsigt over byen fra Bangsbo Fort. Fortet, der blev bygget af tyskerne som forsvar mod englænderne under verdenskrigen og genbrugt af det danske forsvar under Den Kolde Krig, er nu i brug som museum med bunkers, kanoner og spil om krigens tid.

Bangsbo Fort i Frederikshavn

Find et hyggeligt hotel i Frederikshavn og oplev den historiske by på egen hånd!

Expedia
1
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*