Gratis museer i København // Museums-tour

Leder du efter et sted i København, hvor du kan stille din kulturelle nysgerrighed uden at skulle af med en stor formue? København byder på en række museer, der tilbyder gratis adgang til diverse udstillinger kunst og kulturelle oplevelser. Vi har listet en række gratis museer i København, der enten er helt gratis eller har gratis adgang på udvalgte dage. Vi har også opsat en museums-tour til dig, der ønsker en hel dag med gratis museumsbesøg.

koebenhavn-museer

c: Chiara Taz via Pixabay

Thorvaldsens museum

Danmarks første museumsbygning, Thorvaldsens Museum, åbnede helt tilbage i 1848 som en hyldest til den danske billedehugger Bertel Thorvaldsen. Museet har ikke ændret sig meget siden og står stort set, som det orignalt blev bygget tilbage i 1848.

Den solgule museumsbygning tæt ved Slotsholmen i det centrale København huser gips- og marmorskulpturer – alle sammen værker fra Thorvaldsen. Værkerne er placeret blandt farverige vægge, overdådige mosaikgulve og flotte, dekorerede lofte.

Endnu bedre er det, at Thorvaldsens Museum har gratis adgang hver onsdag. Du kan altså tage ind og se de mange værker og den flotte arkitektur helt gratis.


Thorvaldsens museum

Bertel Thorvaldsens Plads 2

1213 København K


Kunsthal Charlottenborg

Kunsthal Charlottenborg har siden 1883 huset udstillinger for samtidskunst ved Nyhavn midt i København. Her udstilles både kunst fra etablerede og nye kunstnere – danske såvel som internationale. Foruden diverse udstillinger byder Kunsthal Charlottenborg også på workshops, film og såkaldte ”Art Talks”. Her får du mulighed for at høre forskellige kunstnere tale om deres værker, se kunstfilm og meget mere.

Kunsthal Charlottenborg har ligeledes en gratis løsning. Onsdag efter kl. 17 kan du nemlig gratis komme ind på museet. Desuden er børn under 16 år altid gratis, og de tilbyder ligeledes studierabat.


Kunsthal Charlottenborg

Nyhavn 2

1051 København K


Glyptoteket

glyptoteket-museum-udstilling

c: Svizzera via Pixabay

På Glyptoteket, også kendt som Ny Carlsberg Glyptotek, finder du en lang række samlinger af kunst og arkæologiske genstande. Udstillingerne rummer både ægyptisk, romersk, græsk, dansk og fransk kunst og arkæologi.

Besøger du glyptoteket på en tirsdag, er det gratis at komme ind og se de mange fine udstillinger og den fine vinterhave med palmer, planter og det flotte kupelformede tag. Desuden er unge under 18 år gratis, og folk under 27 får da også en klækkelig rabat, hvis man altså ikke vælger en kulturel tirsdag med gratis indgang.


Ny Carlsberg Glyptotek

Dantes Plads 7

1556 København


Davids samling

Dette museum blev skabt af sagføreren Christian Ludvig David. Museet er opført i hans bolig, og var åbent et par dage om ugen, da C. L. David stadigvæk levede. Sidenhen har det været åbent for offentligheden i et længere tidsrum. Museet udstiller tre større samlinger. En Islamisk Samling, en Ældre Europæisk Samling og den Nyere Danske Samling. Foruden de faste samlinger udstilles fra tid til anden kunst og værker fra andre kunstnere.

Lyder Davids samling som noget for dig, har du mulighed for at at besøge samlingen helt uden, at det koster dig en øre. Der er nemlig gratis adgang til museet alle dage i åbningstiden.


Davids Samling

Kronprinsessegade 30

1306 København K


Design Museum Danmark

Med sin unikke placering midt i København tæt ved Amalienborg og Marmorkirken, udstiller Design Museum Danmark design og kunsthåndværk med både et internationalt og dansk perspektiv.

Design Museum Danmark har mere end 125 år på bagen som designformidler og blev grundlagt helt tilbage i 1890. Siden da har de udstillet design inden for tekstil, møbel- og snedkerhåndværk, porcelæn og mere til.

Du kan se de mange designudstillinger gratis, hvis du er under 26 eller studerende. Derudover er der altid gratis adgang til butik, café, bibliotek og den tilstødende have, Grønnegården.


Design Museum Danmark

Bredgade 68

1260 København


En hel dag med gratis museumsbesøg

Med de mange muligheder for gratis kulturelle oplevelser i København, kan du således nyde en hel kulturel dag i København uden at skulle af med en øre. Vi har sammensat to dage med gratis museer i København for den ultimative, gratis kulturoplevelse i byen.

Gratis tirsdag

For en kulturel tirsdag, kan du starte dagen med et besøg på Glyptoteket. Herefter kan du besøge Davids Samling i Kronprinsessegade. Er du under 26 eller studerende, kan du passende afslutte dagen med et smut forbi Design Museum Danmark for et gratis besøg.

 Gratis onsdag

Du kan også vælge en onsdag i kulturens tegn. Start med et besøg på Thorvaldsens Museum, og oplev de mange kunstværker, du finder her. Senere på eftermiddag, efter kl. 17, kan du tage forbi Kunsthal Charlottenborg til endnu et gratis museumsbesøg.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*