Gys og gru: 7 uhyggelige slotte

Tør du besøge et af verdens uhyggeligste slotte? Et af dem ligger i Danmark, ved du hvilket slot der er tale om? Gys og gru, skræk og uhygge lurer lige om hjørnet..

1. Parador de Cardona, Barcelona, Spanien

Det firestjernede slot og hotel Cardona har mere end fine dining og luksus, det siges nemlig at være en af Spaniens mest hjemsøgte steder, i hvert på værelse 712. Her viser et spøgelse sig kun for kvindelige gæster, der florerer mange rygter om hvem dette spøgelse er, men ingen kan vide sig sikre. Dyr reagerer voldsomt når de kommer i nærheden af rummet og tør ikke nærme sig det.. Tør du?

2. Dalhousie Castle, Edinburgh, Skotland

Dalhousie Castle ligger ikke langt fra Edinburgh oppe i Skotland. Her boede jarlen Simon Ramsay XVI med sin hustru, men hun var ikke den eneste som kom helt tæt på jarlen. Han havde en elskerinde ved navn Lady Catherine og det varede ikke længe før Simons hustru fandt ud af hvad der foregik og det resulterede i en skæbnesvanger situation for Catherine, hustruen smed elskeren i fængsel og sultede hende ihjel. Det siges at hun stadig går rundt på slottet og prikker på folk. Uhh!

Lurer der mon noget under den idylliske overflade?  

3. Cison di Valmarino, Belluno, Italien

Slotsherren Brandolini var bestemt ikke en populær mand, men derimod en frygtet og hadet mand, han havde magt og med den tvang han nygifte kvinder til at tilbringe deres bryllupsnat med ham i stedet for med deres mænd, og nægtede man ”Ius primae noctis” (retten til første nat) skulle man blive halshugget. Det siges at man stadig kan høre skrig, råb og skrål fra de halshuggede brude…

4. Branslottet, Transsylvanien, Rumænien

Tro det eller ej, men en af Draculas slotte mellem Transylvanien og Valakiet, nemlig Branslottet blev sat til salg i foråret 2014. Om det nu og så var Draculas slot vides ikke sikkert, men Branslottet er i Bram Stokers roman om Dracula nævnt. Slottet er vurderet til 430 millioner kroner og det var tidligere residens for prins og krigsfører Vlad III Dracula, som reagerede i Transsylvanien i det femtende århundrede. Prinsen bliver tit forvekslet med figuren Dracula, som betyder søn af dragen og søn af djævelen. Ville du turde at bevæge dig tæt på slottet?

5. Dragsholm slot, Hørve, Danmark

Myten fra Dragsholm slot går langt tilbage. Og det er ikke hvilket som helst spøgelse som spøger her, det er Celestine Mariann de Bayonne Gyldenstierne bedre kendt som Den hvide dame. Celestine var adelsfrøken og boede på Dragsholm slot fra omkring 1540-1550, og hendes far havde derfor fundet en adelsmand som hun skulle giftes med, men sådan skulle det ikke gå. Celestine blev fundet mange, mange år senere, under en renovation i 1910. Hendes skelet blev fundet i et fuldstændig tilmuret område, det viste sig at hun havde forelsket sig i en af stalddrengene, blevet gravid og derfor blevet straffet af faren ved at blive spærret inde og rådne op. Fosteret i maven fortæller historien intet om, men Den hvide dame spøger stadig på slottet den dag i dag.

6. Häringe slot, Västerhaninge, Sverige

På Häringe-slottet er der eftersigende mange spøgelser. Bedst kendt er Axel Horn som led en frygtelig død, han var blot et barn og frøs ihjel i 1631. Det siges at Axel for inden hans død var blevet slemt misbrugt af sin tante Ebba Leijonhufvud og det samme var søsteren Agneta. Børnene boede hos tanten da moderen var død af pest og faderen var i krig. Axel’s barneskrål høres stadig på slottet og det hænder også at han bliver set af hotellets gæster.

7. Olavinlinna, Savonlinna, Finland

Det spøger på middelalderborgen Olavinlinna, som har beskyttet Finland mod Ruslands belejringer. Det siges at en af belejringerne blev starten på en grusom spøgelseshistorie, borgherrens datter Ingel blev dybt forelsket i en russisk officer, og en nat valgte datteren at lukke officeren ind på slottet, det skulle hun ikke have gjort, han misbrugte nemlig hendes tillid og fik åbnet porten indefra så de russiske tropper kunne storme ind på slottet. Tropperne blev hurtigt jaget på afveje, og bagefter måtte Ingel lide en forfærdelig skæbne. Hun blev muret inde på borgen og spøger den dag i dag stadig på slottet. Se blot efter rønnebærs-busken ved fuldmåne… Hvis du tør!

Olavinlinna i Finland

Foto: Jyrki Salmi, via Flickr

Tør du selv tage på spøgelsesjagt?


Fortæl os om dine uhyggelige historier ved at sende os et tweet på @ExpediaDK eller kommentér i feltet nedenfor!

Expedia
1
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*