Tag ud i det blå langs Den Danske Riviera i Kongernes Nordsjælland

Kun tre kvarters togrejse nord for København finder du Helsingør, som er en af byerne på Sjællands nordkyst, som bliver kaldt Den Danske Riviera.

Helsingør har gennem 800 år haft en vigtig plads i historien, og du kan ikke undgå at fornemme historiens vingesus i byens gamle centrum, på havnefronten og på Kronborg Slot.
helsingor_elsinore_nordsjaelland_kronborgslotCykelferie i Kongernes Nordsjælland langs Den Danske Riviera. Kronborg Slot i Helsingør. Foto: VisitNordsjælland. Følg med på Instagram og Facebook.

Rigt kultur- og handelsliv

Tag på opdagelse i byen med den gratis guidebog ”Kulturpromenaden Elsinore Walk”. Her bliver du blandt andet introduceret til Helsingørs spændende historiske seværdigheder, de moderne kulturhuse og inspirerende museer.
På din vej gennem byens gader og stræder kommer du forbi de mange hyggelige butikker, som byder på alt fra luksusgenbrug til nyeste mode og et stort udvalg af lokale specialiteter.

På cykel langs Den Danske Riviera

Trænger du til frisk vind i håret og røde kinder, så gør som mange andre og kombiner turen til Helsingør med en cykeltur i Nordsjælland. Her kan du holde aktiv ferie, mens du nyder udsigten.

nivaa_nordsjaelland_kitesurfingNyd udsigten i Kongernes Nordsjælland langs Den Danske Riviera. Her ses kitesurfere ved Nivå Bugt. Foto: VisitNordsjælland.

En populær tur går fra Helsingør og videre ad Nordkystruten, som snor sig langs kysten på Den Danske Riviera. Der er gode oplevelser for både outdoor-entusiasterne, som vil have pulsen op – og for livsnyderne, som har lyst til at gå helt ned i gear.
Her kan du tage en afstikker og køre gennem smukke dybe skove for senere at cykle tilbage til Den Danske Riviera, hvor kilometervis af skønne hvide sandstrande bare venter på, at du dypper tæerne i vandkanten.
Langs kysten ligger badebyerne som perler på en snor. Den særlige badebysstemning oplever du blandt andet på de smukke strande, på de hyggelige markeder og på områdets charmerende og luksuriøse badehoteller.

 

frederiksborg_slot_nordsjaellandCykelferie i Kongernes Nordsjælland langs Den Danske Riviera. Tag en afstikker og oplev Frederiksborg Slot i Hillerød. Foto: VisitNordsjælland.

Kærlighed på Cykel

Hvis du er til romantisk tosomhed kan du finde inspiration til ferien på visitnordsjaelland.com. Her finder du de bedste tips til den ultimative forkælelse med konceptet Kærlighed på cykel. Der er tre ruter at
vælge imellem – og hver rute har særligt fokus på kultur, kærlighed og udsigt.

hundested_nordsjaelland_cruise_vikingCykelferie i Kongernes Nordsjælland langs Den Danske Riviera. Kontrasterne mødes. Cruise-skib og vikingeskib ved Hundested. Foto: VisitNordsjælland.

Kombiner cykelferien med unikke madoplevelser

Du må unde dig selv at smage på Nordsjælland. For hvis du er til god mad, er du havnet det helt rigtige sted. Nordsjællands frodige natur og delikatesser var tidligere forbeholdt de københavnske konger, men i dag kan alle foodier smage sig igennem de lækre lokale råvarer. Nordsjælland er kendt som Københavns spisekammer og mange af Danmarks allerbedste kokke finder inspiration til nye nordiske ingredienser i området. Der bliver derfor leveret nordsjællandske råvarer af højeste kvalitet til flere Michelin-restauranter.
Du kan gå på jagt efter den gode smag i områdets gårdbutikker og spisesteder, som bugner med lokale kvalitetsprodukter.
Så mens du smager på den lokaldyrkede hvidvin, tager en bid af den silkebløde chokolade eller sætter tændere i den økologiske okse-steak, så hav bare god samvittighed – for du skal nok forbrænde det igen, når cykelturen går videre i morgen.

gilleleje_nordsjaelland_solnedgangCykelferie i Kongernes Nordsjælland. Solnedgang ved stranden i Gilleleje. Foto: VisitNordsjælland.

Få flere ferietips på www.visitnordsjaelland.com og følg os på Instagram og Facebook.

Tekst og billedmateriale: VisitNordsjælland

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*