6 gode grunde til at holde ferie i Horsens

Med et pulserende byliv, et væld af kulturtilbud og en bjergtagende natur, der bare venter på at blive udforsket, har Horsens det hele. Her er ro til nærvær og fordybelse, hvis du trænger til et afbræk fra en hektisk hverdag. Her er også stribevis af arrangementer og aktiviteter til alle, der vil inspireres og have nye sanseindtryk. Så tag familien med på en sjov og oplevelsesrig ferie, nyd det gode liv med vennerne eller stik af med den du holder af og giv jer hen – du kan det hele i Horsens.

Er du stadig ikke overbevist? Så får du her seks gode grunde til at din næste ferie bør være i Horsens:

Mærk byens puls

Horsens summer af liv og der er altid massevis af kulturelle tiltag du kan nyde. FÆNGSLET er samlingspunkt for bl.a. festivaler og koncerter, men også Forum Horsens, Horsens Ny Teater og Kulisselageret byder på en stjernerække af spændende musikarrangementer med alt fra up-coming kunstnere til store internationale navne.

1-sommerkoncert-i-horsens “Sommerkoncert under åben himmel i Horsens” af: Horsens Kommune

En levende kunstby

Tag på kunstopdagelse i Horsens og kom helt tæt på kunstværker fra nær og fjern. En slentretur igennem Horsens’ gader bringer dig forbi skulpturer skabt af Christian Lemmerz, Bjørn Nørgaard og Horsens’ egen Michael Kvium, foruden mere end 20 kunstværker lavet af verdens førende street art kunstnere. Lad dig inspirere og imponere af et fyldigt og varieret udvalg af moderne dansk kunst på Horsens Kunstmuseum og udforsk byens gallerier og åbne kunstværksteder.

2-kunst-i-horsens”Udstilling på Horsens Kunstmuseum” af: Hartmann

Et unikt landskab – skabt til at udfordre dig

Horsens er et slaraffenland for naturelskere. Hop i de bløde bølger ved Husodde strand, udforsk fjorden i kajak eller sæt sejlet og tag på Ø-hop til Alrø, Hjarnø, Endelave, Tunø og Samsø. Oplev den betagende natur langs Gudenåen i kano og sejl forbi Den Genfundne Bro, en storslået turistattraktion af høj kulturhistorisk værdi, som på kort tid er blevet et af områdets store tilløbsstykker. Udforsk det bakkede landskab ved Sukkertoppen og Klostermølle til fods eller på hesteryg, kom ned i gear og oplev landskabet på cykel eller fang din aftensmad i Fyelmose Naturfiskepark.

3-den-genfundne-bro”Den Genfundne Bro og Gudenåen” af: Fedja Salihbasic

Mærk historiens vingesus

Fordyb dig i en lang række skelsættende og historiske begivenheder på museerne i Horsens. Kom med bag tremmer i det internationalt anerkendte Fængselsmuseum og mød tidligere indsatte som skygger på væggene eller følg en ansat igennem museet via interaktive ID-kort.

Besøg Danmarks Industrimuseum og opdag, hvordan industrien og velfærdssamfundet har udviklet sig igennem mere end 150 år. Tag i Dansk Pengemuseum og oplev, hvordan dagligdagen var i landets banker i 1930’erne. Bliv klogere på middelalderen i Horsens og på den lokale opdagelsesrejsende, Vitus Bering, med en tur på Horsens Museum eller besøg Glud Museum og oplev, hvordan livet har været i landsbyerne de seneste 350 år. Horsens er fyldt med gode fortællinger for besøgende i alle aldre.

4-fangselsmuseet”Historien kommer til live via skygger i Fængselsmuseet” af: FÆNGSLET

Shopping og selvforkælelse i centrum

Er du vild med at shoppe? Så kom til Horsens! Her kan du både nyde Danmarks bredeste gågade og shoppingcentret bytorvHorsens, der giver dig alt hvad hjertet begærer af special- og konceptbutikker.

Skal du have sulten stillet, er der en masse hyggelige og indbydende spisesteder, der kan få dine smagsløg til at danse, langs gågaden, i Latinerkvarteret og i resten af byens hjerte.

5-madoplevelser-i-horsens”Sæt tænderne i en saftig madoplevelse i Latinerkvarteret” af “Møhr Steakhouse”

Sjov for hele familien

Har du familien med, er her massevis af aktiviteter og udfoldelsesmuligheder for glade børn. Der er musikalske gynger på Torvet, minitrampoliner og balanceklodser på strøget, en skate park ved rådhuset samt legepladser og parker i midtbyen. Her er legeland, svømmehal, minigolf, bowlingbane, børnevenlige udstillinger på byens museer, kunst i børnehøjde, koncerter og teater for de små.

Horsens har rigtig meget at byde på og der venter jer et væld af spændende oplevelser i vores område. Vil I ud og opleve endnu mere, kan I også sagtens gøre det fra vores by – vi ligger nemlig i smørhullet mellem Legoland, Djurs Sommerland, Moesgård Museum, Aros, Økolariet og Labyrinthia, som alle er indenfor køreafstand.

6-sjov-for-hele-familien“Glade børn på Bygholm Parks legeplads” af: Steentoft

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*