En hyldest til musikken, kunsten og arkitekturen i Cleveland

Cleveland, Ohio, står muligvis ikke øverst på din liste over drømmerejser, men det er en by, der er værd at kigge nærmere på. Da min bror og hans kone bor i denne by på Lake Eries bredder i Midtvesten, tager Jon og jeg på ferie her mindst en gang hvert andet år. Vi oplever altid noget nyt på en tur til Cleveland. Indtil videre har vi erfaret følgende: Byen har en masse kulturtilbud i form af seje museer og flotte seværdigheder.

 

Hvis du en dag kommer forbi Cleveland, er dette mine forslag til de seværdigheder, jeg mener, du bør opleve.

Rock and Roll Hall of Fame + Museum

Denne seværdighed er designet af den berømte arkitekt I.M. Pei og åbnede dørene i 1995. Det er det første museum i verden, der udelukkende fokuserer på rock’n’roll. Museets mission er at fortælle alle besøgende om rock’n’roll-musikkens historie og betydning. For en del af os, mig selv inklusive, spiller rock’n’roll en stor rolle.

Under et besøg på museet kan du forvente film, artefakter, interaktive kiosker og musik i lange baner. Foruden den permanente samling huser museet jævnligt midlertidige udstillinger som for eksempel udstillingen i forbindelse med Rolling Stones’ 50-årsjubilæum. Men stedet er nok mest kendt for årligt at føje nye kunstnere til Rock and Roll Hall of Fame.

Cleveland Museum of Art

Der er mange gode grunde til at besøge Cleveland Museum of Art. Den første er det nybyggede atrium, som ligger midt mellem de andre museumsbygninger. Den anden er, at det er gratis!

Og hvis det ikke er nok, huser museet også en permanent samling af kunst fra Indien, Sydøstasien, Japan og Korea såvel som moderne kunst (heriblandt værker af Andy Warhol). Min yndlingssamling er den med middelalderkunst. Da jeg stod blandt de mange sværd og ringbrynjer, føltes det som at være med i indspilningerne til “Game of Thrones”. Museet har også særudstillinger med værker af kunstnere som Vincent Van Gogh og Ai Wei Wei.

Weatherhead School of Management – Case Western Reserve University

Attraktionen her er selve bygningen, der er designet af Frank Gehry. De mange runde former og linjer samt interessant udformede rum og sale gør handelshøjskolen til noget helt særligt.

Lakeview Cemetery

Vidste du, at John D. Rockefeller og hans kone ligger begravet her? Under dit besøg bør du lægge særligt mærke til de store marmorgravsten; udskæringerne er udført af italienske immigranter, der slog sig ned i området. De er virkelig flotte og kunne nemt være udstillet på et museum. Absolut et besøg værd. Kombiner dit besøg på kirkegården med en afstikker til Little Italy, som ligger i nærheden.

Ohio City

Intet kunstrelateret besøg i Cleveland er komplet uden en tur til Ohio City, byens kunstkvarter. Ohio City er et multikulturelt område, som er kendt for sine bryggerier, restauranter og markeder. Smag den lokale øl på en af de mange pubber, forkæl dig selv med et restaurantbesøg og dans natten lang på en af byens natklubber.

Cleveland Lufthavn ligger mindre end 25 km syd for centrum, hvilket gør det nemt at flyve til Cleveland, hvorefter du hurtigt kan tage ind til byen for at udforske de mange kulturelle tilbud.

 

Beth Whitman

Beth Whitman stoppede som Expedia Viewfinder-blogger i slutningen af 2015. Hun er grundlægger af og CEO i Wanderlust and Lipstick samt WanderTours. Med mere end 25 års erfaring inden for solorejser fokuserer hendes tekster på det kvindelige rejsemarked for at inspirere andre kvinder til at opleve verden og tage på deres drømmerejse.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*