Irland

Dublin har ry for at være en gæstfri by fuld af historie, karakter og craic – sådan siger du “sjov” på irsk! Men ikke nok med det – Dublin er også et midtpunkt for fantastiske restauranter og caféer. Vi er alsidige madelskere! Som gourmet kunne jeg ikke forestille mig at bo et andet sted, der deler samme passion for at spise lækker mad. I det store hele er Dublin en lille by, men i forhold til sin størrelse huser byen nogle seriøst gode spisesteder. Nogle steder er lette at finde, mens andre er gemt af vejen, og det kræver en lokal som mig at præsentere dig for dem. Så sæt et par stykker af disse på din liste, og bare tag det roligt, de er alle i gåafstand fra hinanden.

Steder til brunch

Det hyggeligste sted til den mest populære brunch i byen ligger i Coppinger Row. Coppinger Row ligger i det smarteste kvarter i Dublin, lige der hvor alting sker – på Coppinger Row lige op til South William Street. Restauranten har en varm atmosfære, der sluser dig ind i livet i Dublin. En lille advarsel: Du kan miste fornemmelsen for tid her, så du må ikke have travlt med at komme et andet sted hen. Det er et yndlingssted for mange indbyggere i Dublin af mange årsager: det venlige personale, de gode drinks og naturligvis den seriøst velsmagende mad. Stilen er middelhavskøkken med store portioner og rustik servering. Atmosfæren er livlig, især til brunch. Jeg anbefaler fladbrød med lam, og deres café bombon er et must. Hvis I er et selskab på mere end seks personer, ville jeg booke et bord, hvis det er muligt, for at være sikker på at få et, men selv hvis du skal vente, er baren klar til at servere cocktails og underholde dig. Jeg anbefaler at komme tidligt til brunch eller at prøve det midt på ugen til en sen frokost!

Et andet yndlingssted til brunch er San Lorenzos, der er et sted i italiensk New Yorker stil. Det er blevet stedet at spise brunch i Irland, og de er berømte for deres Nutella-cheesecake og arme riddere med chokoladeristede ris. Der er et glimrende udvalg på menuen, og det er et godt sted at få en kraftig, traditionel brunch – en vaskeægte “fry up”. Hvis du fejrer weekenden, er du på det rette sted. Cocktails såsom St. Stephen’s Green og Expresso Martini vil helt sikkert få dig i godt humør. Endnu engang bør du prøve at booke et bord på forhånd, da der er begrænset adgang. Prisen for portionerne er god, og de er fleksible med menuen. Indretningen er tjekket, og hvis du gerne vil sidde og betragte folk, er vinduespladserne et godt sted.

Hvis du er eventyrlysten og godt kan lide at spise god mad, bør du prøveForest Avenue, der ligger gemt i et stille område i Dublin ca. 15 minutters gang fra Grafton Street. Dette sted bliver hurtigt booket til brunch med deres faste menuer i weekenden, som ikke skuffer hverken smags- eller prismæssigt! Menuen ændres ugentligt alt efter råvarer, hvilket garanterer den friskeste mad. De har åbent fra torsdag til lørdag – absolut værd at prøve. En femretters brunchsmagemenu om lørdagen koster EUR 26!

Spis ude

Min yndlingsrestaurant i Dublin er Rustic Stone, der ligger et stenkast fra det største shoppingkvarter. Min stemme går til Rustic af forskellige årsager: menuen, smagen, konsistensen og den omhyggelige service.  Der er et stort udvalg, uanset om du vil forkæles eller spise et frisk let måltid. De tager højde for alle former for madallergi og tilbyder retter fra en lang række køkkener. Restauranten ejes og drives af en af Irlands stjernekokke, Dylan McGrath, som også er dommer i Master Chef. Der er rigeligt med plads, man sidder ikke som sild i en tønde, og der er mange siddepladser til både store og små grupper. Menuen er omhyggeligt mærket med symboler til dem, der skal passe på, hvad de spiser, f.eks. sukkerfrit, glutenfrit osv., men uanset hvor sundt eller sukkerfrit noget er, smager det endnu bedre end sin knap så sunde modpart – det er en kunst, de har lært. En del af menuen er “på sten”, hvor retten serveres på varme sten, så du kan tilberede din mad ved bordet – men du kan bede om at få det færdigtilberedt, hvis du vil have det nemt.

Jeg anbefaler deres bøffer, tun på sten, også deres Awesome Burger og til dessert isdesserten Knickerbocker Glory eller chokoladesuppe.

Hvis du leder efter en traditionel irsk restaurant, der fremviser vores ægte kulinariske specialiteter og vores forkærlighed for god mad, er Pig’s Ear stedet. Pig’s Ear ligger over for Trinity College i hjertet af det historiske Dublin. Restauranten er kendt for sin fremragende mad, som repræsenterer det bedste fra Irland. Menuen for folk, der er tidligt ude, leverer noget for pengene, og udvalget er fantastisk. Jeg anbefaler rugbrødsisen og fra hovedmenuen: gris eller laks! Det er et rart sted at planlægge middag efter en tur til National Gallery of Ireland eller National Museum, som begge ligger i nærheden.

Hotelmad 

Marker Hotel er et sted, der virkelig kan tage sig af dig, og det har en glimrende beliggenhed ved Dublins Grand Canal-havnebasin. Hotellet har alt fra en dejlig spa, et motionscenter og deres berømte tagterrassebar med fantastisk mad. Alle bør prøve “Le Drunch“-menuen. Køkkenchefen tager det virkelig på sig at levere personlig service til alle sine gæster, fra særlige kostkrav til madpakker – de tager sig af alle typer rejsende og gourmeter. De serverer en stor morgenmad med alt, hvad du kunne ønske sig, og frokost-, middags- og brunchmenuerne har også et stort udvalg. Hotellet bruger de bedste råvarer, så uanset hvad du bestiller, er det hele tilberedt perfekt. Med en beliggenhed ved Grand Canal i en dejlig del af byen kan du se et show på Bord Gais Energy Theatre på den anden side af pladsen eller sidde ved kanalen i solen – som jeg ikke kan love viser sig!

Smut forbid

Jeg elsker at slentre rundt i Fallon & Byrne. Jeg er muligvis den eneste, men når jeg er i udlandet, elsker jeg at ind i lokale supermarkeder og se, hvad der står på hylderne. Hvis det lyder bekendt, er Fallon & Byrne det bedste sted at snuse rundt – fyldt med håndlavede produkter og det travle liv i det centrale Dublin. Snup noget af deres hjemmelavede dip, sæt dig, og spis frokost, eller bestil noget af deres fantastiske hjemmelavede mysli til at tage med.

Hvis du bare har lyst til en god kop te og et stykke kage eller en scone, er der en lille perle kaldet Cake Café, som du bør besøge. De forsøger at bevare dette sted som en hemmelighed, gemt væk fra Camden Street nede på bagsiden af Daintree Paper-butikken. Det er et solbeskinnet sted, der tager dig væk fra bylivet og giver dig mulighed for at nyde de gode ting i livet, såsom virkelig god kage!

Sunde løsninger

Hvis du følger min blog regelmæssigt, kender du til min kærlighed til sund frisk mad. Jeg elsker at blive på sporet, når jeg rejser i udlandet, og forbereder mig ved at finde lokale sunde spisesteder. En vigtig ting for mig, når jeg rejser og er på farten, er at føle mig frisk og have energi, hvilket vil sige at følge min normale rutine, så meget som jeg kan, samtidig med at jeg stadig nyder velsmagende mad. Mine yndlingssteder, hvor du kan snuppe en lækker salat eller juice på farten er:

Alchemy Juice

Alchemy, der ligger på øverste etage af BT2-tøjbutikken, som er en af byens største shoppingseværdigheder på Grafton Street, er kendt for sine lækre smoothies og unikke salater. Stedet, der er ejet af den succesrige kogebogsforfatter Domini Kemp, har en masse at byde på til den sundhedsbevidste person. Det er også det perfekte sted, hvorfra du kan se ned over Grafton Street (byens største shoppinggade) og sidde og kigge på mennesker. Jeg anbefaler deres OMG-smoothie og salatboks med rødt oksekød og grønkål. Deres snacks er også nogle utrolig lækre syndfri godbidder.

Sprout & Co

To unge irske gutter, der har skabt et sted med virkelig velsmagende, sund mad. Dette er det perfekte sted at snuppe en lækker kraftig frokost fyldt med smag, konsistens og kvalitet. Du vil blive distraheret af den åbne salatbar med frisk fyld og selvfølgelig bjergene af guacamole, når du går ind, men menuen er nem at følge, og du kan ikke blive skuffet over dit valg. Jeg anbefaler falafelboksen! Efter frokost kan du smutte ind ved siden af til Mooch efter en gang vegansk frossen yoghurt eller deres hjemmelavede proteinkugler!

Ærlig sundhed

Det kan endda være, at du fanger mig her, når du kommer! Det er formentligt det sted, hvor jeg spiser mest, takket være deres ærlige tilgang til mad og ingen pjat, når det gælder reel sundhed og gode portionsstørrelser. De her fyre leverer konsekvent lækker mad, bruger friske råvarer og brænder for god service. Det er den slags sted, hvor du kan spise hver dag uden at blive træt af det, fordi de har masser af muligheder, og derudover bliver det ikke mere frisk. Endnu en fordel ved dette sted er, at du får noget for pengene! Det er lige rundt om hjørnet fra Fallon & Byrne, så du kan slå to fluer med ét smæk!

Cocktails

Vintage Cocktail Club – ud fra navnet må dette sted være godt til cocktails. Der er en lille sort dør i centrum af Temple Bar, og hvis du ikke er opmærksom, risikerer du at overse den. Det er et rart sted at begynde din aften, inden du tager ud for at opleve det irske natteliv.

Så er der Zozimus, der er en ny bar i byen, der er stik modsat af Vintage Cocktail Club – du kan ikke overse den. De svævende farvestrålende paraplyer, der fører dig mod døren, er meget synlige. Det er det perfekte sted at begynde eller afslutte en aften i byen i Dublin.

Kaffe

En af hovedgaderne i Dublin er Grafton Street, men for indbyggerne i Dublin er det nok South William Street, hvor Clement and Pekoe findes. Dette lille kaffested har god kaffe, men også nogle gode bænke udenfor, hvor du kan se verden fare forbi, mens du sipper et udvalg af te eller omhyggeligt brygget kaffe.

Og et sted, hvor jeg får mig en kop kaffe og lejlighedsvist lidt lækkert, er Coppa Café , der er en stille tryg café gemt væk i RHA Gallery på Ely Place lige ved St. Stephen’s Green. Her kan du nyde fantastisk kaffe og hjemmelavede lækkerier, mens du ser ud af glasvæggene på Dublins berømte farverige døre. Herefter kan du kaste et blik på RHA Gallery og opleve moderne irsk kunst.

Og jeg ved, at det her er det, du har ventet på … den bedste Guinness i Dublin … det må være Dame Tavern. Drik med de lokale, og nyd en omgang ceol (musik) en søndag aften.

 

Post By – Natural Born Feeder (Roz Purcell) @naturalbornfeeder

0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*