Udforsk Islands natur med Arctic Adventures

Enorme gletsjere med iskolde huler, vulkanske landskaber, der støder sammen med klippefyldte kyststrækninger, og brusende floder, der kaster sig ned ad bjergsider i funklende vandfald — Islands fantastiske natur gør landet til et af de mest barske og ekstreme steder i verden, men også til de perfekte rammer for udendørseventyr til dem, der leder efter oplevelser i Reykjavik og omegn. Er du til rafting eller måske til snorkling mellem tektoniske plader? Uanset hvad er der altid mere at udforske i Islands vilde natur.

Siden 1983 har Arctic Adventures introduceret Islands vilde natur til både lokale og besøgende. Efter en meget inspirerende raftingtur i Nepal ønskede ejerne at forsøge sig med noget lignede derhjemme og fandt deres drøm på floden Hvítá. Nu har Arctic Adventures et helt team af guider til at hjælpe dem og er klar til at tage dig med under vandet, under jorden og over havet for at vise dig det bedste, Island har at tilbyde.

Snorkle mellem kontinenter

Sammenløbningen mellem de nordamerikanske og eurasiske tektoniske plader, der løber fra nord til syd gennem hele Islands indland, har resulteret i en dramatisk klippesprække. Snup en snorkelmaske, og tag med på en tur ud for at udforske dette geologiske vidunder. Iført en tørdragt, der holder dig varm i det iskolde vand, kan du udforske klippeformationer i krystalklart vand, se ud over vidtrækkende områder dækket af lava, og lære om de enorme kræfter, der er på spil. Alt sammen ledsaget af et spændende kommentarspor fra en af de hjælpsomme guider.

Dykning i Silfra Kløften

Foto fra Expedia.dk – Dykning i Silfra Kløften

Dykning i Silfra Kløften i små grupper

Hvis du vil kigge nærmere på Islands geologiske sammenløbning kan du tage ud sammen med en lille gruppe af dykkere og svømme lige ned i hjertet af Silfra Kløften. Flyd mellem de nordamerikanske og eurasiske tektoniske plader, der ligger så tæt, at du kan røre ved dem begge samtidig, og nyd en hel uvirkelig sigtbarhed på op til 80 meter i krystalklart vand. Du kan også lære om grundvandsmagasinerne, der fører ferskvand ned i spalten, og opdage, hvordan det porøse vulkanske terræn holder vandet helt utroligt rent.

Hvis det ikke er nok at snorkle, kan du tilføje en grotteekspedition til din tur. Spænd hjelmen, tænd lommelygten, og gå forsigtigt forbi de enorme istapper, mens du baner dig vej langs et lavarør til grotterne Leiðarendi eller Gjábakkahellir dybt inde i undergrundens huler.

Isklatring på Island

Foto fra Expedia.dk – Isklatring

Vandreture og isklatring

Snup dig en isøkse, og træk et par klatrepigge på, hvis du er frisk på at bestige isklædte bjergvægge, mens du krydser dybe sprækker og udforsker frosne kløfter omkring gletsjeren Sólheimajökull. Her kan du finpudse dine klatreevner, lære om områdets glaciale aktivitet og afslutte din dag ved vandfaldet Skógafoss.

Vandfaldet Glymur på Island

Foto fra Expedia.dk – Vandfaldet Glymur

Guidede naturvandringer til vandfaldet Glymur

Naturlige grundvandsmagasiner og glaciale afstrømninger gør Island til en verden af floder og vandløb, der er perfekte at udforske på en eftermiddagstur. Snør dine vandrestøvler, kør afsted til Hvalfjörður, og tag en vandretur til Glymur for en af de bedste udsigter over vandfaldet. Her kan du tage billeder af helt glatte, sorte klipper pyntet med lysegrøn vegetation, se regnbuer, der samles i vandfaldets tåger, og derefter kan du tage turen ned igen og videre til nationalparken Þingvellir, hvor du kan lære om landets tidligste bosættere, men du udforsker søen Thingvallavatn.

Halvdags raftingtur på Gullfoss

Følg vandet i elven Hvítá, på dens tur fra gletsjer til havet på denne raftingekskursion. Naviger i vilde og hvirvlende strømme, gennem rolige kløfter for derefter at finpudse din padleteknik på vejen ned. Afslut turen med en velsmagende frokost og en velfortjent tur i spaen for at lindre dine trætte arme.

Sejl i havkajak på Hvalfjörður

Udforsk Islands fjorde til vands på denne kajakekskursion på Hvalfjörður. Sammen med en erfaren guide sejler I rundt til historiske steder, hvor de allierede gemte deres skibe under 2. verdenskrig, holder udkig efter dyrelivet, heriblandt søpapegøjer, der ligger på redde, og hvaler på vandring, samt passerer forbi vulkanske landskaber med dramatiske klippeformationer omkring fjordens kolde klare vand.

Hvilke islandske natureventyr står øverst på din liste?

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*