Find din indre Stark frem på Island: Besøg nogle af optagelsesstederne til Game of Thrones

Det er ikke svært at forestille sig en drage eller to, der cirkler rundt foroven, mens du skuer ud over Islands barske landskab, eller frygtindgydende ulve, der løber hen over de stormomsuste sletter, eller episke slag, der kæmpes mod en baggrund af tordnende vandfald og gletsjertoppe. Fra de iskolde landskaber nord for muren, hvor de hvide vandrere (White Walkers) holder til, til den golde og brutale ødemark, hvor familien Stark hersker, er det tydeligt, hvorfor Island er den perfekte kulisse som landet af is og ild i HBO’s anmelderroste serie Game of Thrones. Efter du har udforsket, hvad der er af oplevelser i Reykjavik, bør du drage ud af byen, hvor du kan opleve dette geologisk fantastiske lands utrolige natur.

Þjóðveldisbærinn Stöng , optagelsesstederne til Game of Thrones

Foto fra Expedia.dk – Þjóðveldisbærinn Stöng, Island

Med Gray Line Iceland kan både fans af TV-serien og naturelskere opleve de utrolige underværker, som den islandske vildmark byder på. Besøg optagelsesstederne og ikoniske naturattraktioner på tværs af grønne dale, gør holdt og forevig dramatiske vandfald med dit kamera, og sku ud over Þingvellirs dramatiske kløfter.

Din guide – en statist fra serien, der med stor sandsynlighed dukker op i sit nattevægterkostume – beskriver symbolikken i steder som f.eks. vejen, som John Snow og vildlingene tager, samt Settlement Era Viking Lodge i dalen Þjórsárdalur, hvor en af de mest voldsomme og betydningsfulde scener blev filmet. Få fortællinger fra bag kameraet og interessante oplysninger om skuespillerne, og oplev magien fra de syv kongedømmer på dit eventyr.

Grotte på Island

Foto fra Expedia.dk – Grotte på Island

Her er fire ikoniske steder fra Game of Thrones, som du kan opleve på din ferie til Reykjavik.

  1. Grjótagjá: Denne lille lavagrotte i nærheden af søen Mývatnvar hjemsted for den islandske forbryder John Markusson, der boede i grotten og badede i de varme termiske kilders klare blå vand. I Game of Thrones er det John Snow og vildlingen Ygrittes elskovsrede. Uanset om du er interesseret i grottens fiktive historie eller dens ægte fortid er en ting sikkert – dette er et af de smukkeste og mest fredfyldte steder på hele Island.
  2. Dimmuborgirs lavaområder: Dimmuborgirs forrevne og frygtindgydende landskab var der, hvor Mance Rayder – KongenudenforMuren – havde sin sneklædte lejr i sæson 3.
  3. Gletsjeren Svínafellsjökull: Kun Islands endeløse Svínafellsjökull passede som kulisse for den frygtelige snedækkede ødemark nord for muren. Forestil dig de hvide vandrere, der lurer i dette islandskabs mørke sprækker, mens du beundrer områdets ældgamle frosne majestæt.
  4. Nationalparken Thingvellir: Den svært fremkommelige Eyrie ligger lige bagved en snæver kløft i denne betagende nationalpark, hvor to af jordens tektoniske plader mødes. Der er flere forskellige steder i parken, som også har spillet en rolle i serien; f.eks. stedet, hvor the Hound og Brienne slås, og hvor Arya og the Hound går rundt sammen og slår lejr.

Hvilken scene fra Game of Thrones vil du genopføre på Island?

0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*