Julemarkeder i Århus

Julen nærmer sig med hastige skridt. Det betyder, at julemarkederne begynder at åbne op for julehygge og gaveindkøb. Århus er ingen undtagelse. Her finder du et bredt udvalg af forskellige julemarkeder, der giver julestemningen et nøk opad. Leder du efter et julemarked at besøge i Århus? Så er du på rette sted. Vi giver dig en liste med julemarkeder i Århus, der tilbyder lidt af det hele, men vigtigst af alt – julehygge. 

Julemarked i Den Gamle By

Hvornår: 18. november – 23. december 2017

Oplev julens hyggelige stunder i Den Gamle By. Her finder du et væld af oplevelser i julen på deres julemarked. Den Gamle By byder på historiske fortællinger om julen gennem mere end fire århundrede. Du kan opleve julens traditioner gennem tiderne i de mange julestuer eller opleve en udstilling af Peters Jul tilbage fra 1866. I Jul’umhej-huset kan du også tage familien med for en juleoplevelse med nisser, risengrød og historiefortællinger for børnene.

den-gamle-by-aarhus

c: Den Gamle By

I ægte julemarked-stil byder Den Gamle By også på markedsboder og butikker, du kan besøge for at finde årets julegaver eller mæske dig i velsmagende julegodter, der for alvor kan sparke julestemningen igang.

Julemarked i Ridehuset Århus

Hvornår: 25. november- 21. december 2017

Til julemarked i Ridehuset møder du et væld af stande, der sælger hjemmelavet håndværk. Julepynt, nisser, design og kunst er bare nogle af de ting, du kan købe til julemarked i Ridehuset.

Julemarkedet finder du i centrum af Århus lige mellem Aros, Musikhuset Århus og Rådhuset.

Til de sultne har julemarkedet også indrettet en julecafé, der uden tvivl vil tilfredsstille enhver slikmave. Få varmen med en kop gløgg, varm kakao eller kaffe og mæsk dig i ris ala mande, æbleskiver og meget mere.

Jul hos Topkær

Hvornår: 11. november – 23. december 2017

Vil du gerne udvide julehyggen, når du er ude at fælde juletræ, så bør du tage et smut forbi Julestuen Topkær. Her kan du fælde dit eget juletræ og samtidig opleve de hyggelige juleaktiviteter i julestuen.

Topkær-julestue-aarhus

c: Topkær

I julestuen finder du fin julepynt til hjemmet, gaveidéer eller julegodter til slikmaven. Lanterner, nisser, brændte mandler eller juleøl. Det store træhus er fyldt med hyggelig julestemning, gaver og godter.

topkær-julemarked

c: Topkær

Udover den fine julestue har Topkjær også en overdådig mængde af juletræer, der pryder skoven omkring. Her er det muligt at opleve den storslåede vinternatur på en gåtur blandt de mange juletræer i skoven. Ønsker du at fælde dit eget juletræ, kan du låne sav og vogn til at transportere lige netop det juletræ, du ønsker.

Fra den 11. november til den 23. december har Topkær åben alle dage 10-18.

Jul på torvet – Ingerslevs Boulevard

Hvornår: Onsdag og lørdag kl. 7-14

På Ingerslev Boulevard holdes der markedsdage året rundt. Her sælger en række stande frugt, grønt, kød og en masse andre madvarer og delikatesser. I julen bliver markedet forvandlet til et julemarked med julepynt, granpynt og julegodter. Du finder stadigvæk et væld af frugt og grønt blandet med den hyggelige julestemnning og ekstra julede stande, der skaber den perfekte julestemning.

Julemarked på Godsbanen 

Hvornår: 2.-3. december 2017

Gå på opdagelse blandt Godsbanens design- og kunsthåndværk, hvor du kan blive inspireret eller finde årets julegaver. Godsbanens Åbne Værksteder har produceret en række designs og kunst, der i år tager udgangspunkt i temaet; Stjerne.

Godsbanen byder på boder med både gaveidéer, men ikke mindst også snacks og mad, hvis sulten skal stilles. Kødbyens Mad og Marked skaber madoplevelser i julens tegn på Godsbanens julemarked. Du finder madoplevelser fra forskellige verdenskøkkener, der kan mætte selv den mest sultne julemave.

Julemarked i Tivoli Friheden

Hvornår: 11. november – 30. december 2017

Et 80 meter højt juletræ, funklende lys og ægte julestemning. Til julemarked i Tivoli Friheden kan du og familien besøge julemanden i juleby og aflevere en ønskeseddel, prøve de mange forlystelser eller blot opleve de mange, fine julelys.

tivoli-friheden-jul

c: Malte Riis

Skal maverne mættes byder Kødbyen Mad og Marked også på smagsoplevelser i Tivoli Friheden. Her kan i besøge de mange boder og stille både den lille og den store sult.

Julemarked i Århus Central Food Market 

Hvornår: fra 10. november frem til jul 2017

Ingen jul uden god mad. Al den gode julemad og andre gourmetoplevelser kan du mæske dig i hos Århus Central Food Market, der holder julemarked i madens tegn. Du kan ligeledes købe højtidens delikatesser med hjem fra julemarkedet, og tage de gode madoplevelser med hjem.

Udover mad byder dette julemarked også på sjove juleaktiviteter for både store som små.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*