Julemarkeder i København

Julen byder på julemarkeder i stor stil i hele Danmark. En af de byer, der er særligt kendt for sine mange julemarkeder, er København. Der findes et væld af julemarkeder i København, der byder julestemning og -hygge velkommen.

Nedenfor finder du et udtræk af bare nogle af de julemarkeder, du kan finde i København.

Julemarkeder-københavn

c: Daniil Silantev via Unsplash

Nyhavns julemarked

Hvornår: 10/11 – 23/12

Lysende dekorationer, julestemning og varme drikke. I julen åbnes op for julemarkedet ved Nyhavn. Langs kajen stilles træboder op, der er fyldt med julegodter, pynt og julegaveidéer. Her er der for alvor sat gang i julestemningen med julelys og juletraditioner.

I løbet af december er der både gløgg, julebryg og underholdning på Nyhavns julemarked. På udvalgte datoer kan i også være heldige at se Nyhavns nisser eller Carlsbergs gamle hestevogn.

Julemarked på Højbro Plads

Hvornår: 17/11 – 23/12

Tæt ved Strøget i centrum af København finder du julemarkedet på Højbro Plads.

Her opstilles små træhytter med alverdens julegaveidéer og -godter. Pladsen lyses op af flere tusinde julelys og fint pyntede grantræer. Blandt julestemning og boder finder du alt fra uldsokker og strik til juledelikatesser og varme drikke.

Christianias julemarked

Hvornår: 6/12 – 20/12

Hvert år stilles op til et anderledes julemarked i Den Grå Hal på Christiania. Julemarkedet på Christiania er med over 40 år på bagen Københavns ældste julemarked.

Her sælges smykker, håndværk, tøj og mere til. Markedet byder ligeledes på musikoptrædener og mulighed for at stille både sult og tørst.

H.C. Andersens julemarked

Hvornår: 17/11 – 22/12

Et julemarked opkaldt efter den kendte historie- og eventyrfortæller H.C. Andersen. På Nytorv i det centrale København finder du dette eventyrlige julemarked. Hver bod på dette julemarked er opkaldt efter et H.C. Andersen eventyr og byder på blandt andet julepynt, gaver og varm kakao.

Udover julegodter og gaveidéer finder du også en gammeldags karrusel for børn og barnlige sjæle. Hver dag fra 12-17 er der også lagt op til klippeklistredag på julemarkedet.

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*