Oplev karneval i Rio de Janeiro

Rio de Janeiro rummer flere fascinerende traditioner. En af disse traditioner er byens berømte karneval.

rio-de-janeiro

c: Agustín Diaz via Unsplash

Karneval i Rio

Oprindeligt var karneval en madfestival, hvor man spiste rigelige mængder af mad, før man efterfølgende begyndte fasten.

I Brasilien har karneval-traditionen udviklet sig som følge af en blandet portugisisk og afrikansk kultur. Portugiserne medbragte festivalbegrebet og afrikanerne deres imponerende dans, musik og rytme. Idéen bag det brasilianske karneval er, at du kan slippe dig fri og være lige den, du ønsker at være. Selv den mest tilbageholdende kan ved karnevallet slå sig løs, slippe sig fri og være en helt ny og anderledes person for en dag. Vil du være konge, dronning, sambadanser eller pirat? Under karnevallet i Rio kan du være lige den, du ønsker. Det er kun din egen fantasi, der sætter grænser.

karneval-i-rio

c: Quinten de Graaf via Unsplash

 

Karnevallet i Rio er et af verdens største. Hvert år kommer turister fra både forskellige steder i Brasilien og resten af verden. Parade efter parade gør karnevallet i Rio til en enorm kulturel og kunstnerisk begivenhed, som alle bør opleve.

Oplev samba-paraden til karneval i Rio

Til karneval i Rio de Janeiro holdes hvert år en stor parade på et stadion kaldet Sambódromo, som er blevet bygget specielt til denne begivenhed. Denne parade er en stor konkurrence mellem forskellige sambaskoler i Rio. Paraden planlægges flere måneder i forvejen af selve karnevallets arrangører. Hvert år vælger sambaskolerne eget tema med tihørende kostumer og unik koreografi, der bliver bedømt af udvalgte dommere efter paraden. Den berømte konkurrence har udviklet sig til at blive en af hovedattraktionerne under karnevallet i Rio – en oplevelse du sent vil glemme.

Kunne du godt tænke dig at rejse til Rio de Janeiro for at opleve det overdådige karneval, finder du gode tilbud på både fly og hotel her.

1
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*