Kolding – Vi designer livet

Uanset om der er tale om en kort get-away eller et længere ferieophold, er man godt underholdt i byen, der ligger tæt på det hele.

Kolding er Danmarks centrum for kunst og design, men også historie, gastronomi, wellness og shopping. Her er oplevelser for både børn og voksne og Kolding ligger omkranset af skøn natur med skove, fjord og dejlige strande.

natur-expedia

 

Design er en stor del af byen –  her finder man Design Skolen Kolding, kunstmuseet Trapholt og ved Kolding Å, som snor sig gennem byen, ligger Design City –som er en ny del af byen. Desuden har Kolding flere små designvirksomheder og gallerier, der fuldender indtrykket af Kolding, som arnested for design, kunst og arkitektur.

 

Trapholt

Danmarks eneste museum, hvor man både kan se billedkunst, kunsthåndværk, design og møbeldesign. Trapholt byder på særudstillinger i verdensklasse og har altid nye og spændende oplevelser med internationale og danske kunstnere og designere.

trapholt-expedia

 

Historiske Kolding

Omkring Kolding finder du flere historiske perler. Det gamle Kongeslot, Koldinghus, er en central del af Danmarks historie gennem de sidste 800 år, og ligger placeret centralt i Kolding. En tur i det gamle grænseland lige syd for Kolding er en rejse i danmarkshistorien, og her ligger Brødremenighedsbyen Christiansfeld og den naturskønne Skamlingsbanken, som forener den smukke natur og historien. Banken er Sønderjyllands højeste punkt med en enestående udsigt og har siden 1843 været en af landets vigtigste nationale og folkelige samlingssteder.

skamlingsbanken-expedia

 

Koldinghus

Lige midt i byen ligger det smukke Koldinghus. Bygget af den danske konge i 1268 for at vogte grænsen mellem kongeriget Danmark og hertugdømmet Slesvig. Koldinghus rummer i dag historiske samlinger med hovedvægt på dansk sølv, men viser også særudstillinger i høj kvalitet. Selve slottet er renoveret med stor respekt for det historiske, og selve ruinen er museets største og fornemste genstand.

koldinghus-expedia

 

Christiansfeld –  UNESCO World Heritage

Christiansfeld blev grundlagt i 1773 af tyske tilrejsende Herrnhuter, efter den skabelon som Brødremenigheden, en evangelisk frimenighed, anlagde deres byer efter, med kirken i midten omkranset af de vigtigste huse. Besøger man byen i dag, står den som smukt renoveret, tro mod historien og fremstår som en stor historisk og arkitektonisk perle, der absolut er et besøg værd. Christiansfeld betragtes som den smukkeste bevarede af brødremenighedsbyerne i verden. Byen er derudover kendt for sine honningkager, som er bagt efter samme opskrift siden 1783.

chrisitansfeld-expedia

Shopping

Koldings midtby har ni gågader, der alle er spækket med specialbutikker, caféer og restauranter – Kolding byder også på Jyllands største shopping center. Når der skal slappes af, kan man besøge Dronning Dorotheas Badstue, der byder på alle tænkelige former for wellness.

En anden form for ro findes i naturen i Geografisk Have – en næsten 100 år gammel have der rummer mere end 2000 forskellige blomster, buske og træer – kom og nyd roen og stilheden, men der er også noget for børn, så tag gerne hele familien med.

 

For børn

Nicolai for børn er et stort kreativt hus på 1300m2. Her er plads til kreativ tænkning med leg og udfordringer. Huset byder på skiftende temaer, koncerter og meget mere.

Legeparken i Kolding er en gratis legepark med mange timers udendørs leg.

Kolding ligger 45 min fra LEGOLAND som er underholdning for børn i verdensklasse.

nicolai-for-boern-expedia

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*