Lækkerier på første klasse – 5 chokoladedestinationer i Europa

Hvem kan ikke lide chokolade? I dag kan du mærke chokoladerevolution overalt og det er formentlig grunden til, at de fleste lande har en national uge dedikeret til chokoladen.

Nogle rejser rundt i de europæiske storbyer for at se på kunst, andre for at se historie og kultur, og nogen for at smage på chokolade! Ja, den er god nok, hvis du elsker chokolade, er Europas storbyer lige hvad du går og drømmer om – her er chokolade en kunstform; smukke på ydersiden og lækker inden i smag.

Paris (Frankrig):

Gourmet-chokoladebutikker

Der findes altid en grund til at besøge Paris. Hvis vi taler om chokolade, er det grund nok. Franskmændene tager deres chokolade meget alvorligt, og især Paris byder på en enorm liste af eksklusive chokoladebutikker; fra dekadent og glamourøs til nuttede og hjemmelavede.

Delikat rejsetip: Bagværk, og lækre macarons pakket i pastelfarvede grønne bokse og lyserødt bånd. 75 Avenue des Champs-Élysées. Hoteller nær Champs-Élysées.

Wien (Østrig):

Sachertorte

Wien er hjemsted for den mest lækre og traditionelle chokoladekage i verden, må vi introducere: Sachertorte! En chokoladekage med marengs baserede og et tyndt lag af abrikos marmelade på toppen. Kagen er derefter belagt med mørk chokolade og serveres traditionelt med flødeskum. Det er i Wien du kan smage hvordan den lille mørke chokoladekage skal smage. Sachertorte blev opfundet af en ung kokkelærling ved navn Franz Sacher, han lavede kagen til den østrigske statskansler, Prins Wenzel von Metternich, i 1832, når køkkenchefen blev syg, en simpel lækker kage med ingredienser der allerede fandtes i køkkenet.
Sachertorte er en østrigsk tradition, især populær til jul. Lokale nyder Sachertorte med en einspanner, en stærk sort kaffe serveret i et glaskop med flødeskum og drysset med chokoladepulver.

Delikat rejsetip: 5th December er National Sachertorte Day. Afprøv godten på Cafe Sacher Wien, Philharmonikerstrasse 4.

Lækker Sachertorte-kage

Foto: Jim (furibond), via Flickr

Zürich (Schweiz):

Swiss made chocolate

Er du en stor chokoladefan må du ikke gå glip af chancen for at rejse til Schweiz – hjemsted for Lindt og Nestlé. Schweiziske Daniel Peter opfandt mælkechokoladen i 1875, og i 1879 opfandt schweiziske chokoladefabrikant Rudolph Lindt så conchingprocessen, som gør chokolade glat i stedet for grovkornet. Ingredienserne i chokolade, såsom sukker og kakaobønner kan købes fra lande uden for Schweiz, men for at et produktet kan kaldes “schweizisk chokolade” skal det sammensættes i Schweiz.

Zürich er kendt for deres chokoladehåndværkere, der tilbyder udsøgte trøfler og konfekt. Det er værd at tage en tur uden for byen for at besøge de gamle confectionaries. Her skal du blot bede om le truffle du jour for at finde ud af hvorfor Zürich er drømmedestination for chocoholics!

Delikat rejsetip: 80% af chokoladen som bliver indtaget i Schweiz er mælkechokolade. Tag forbi Lindt & Sprüngli chokolade-fabrik og smag på den lækre chokolade! Seestrasse 204, Kilchberg.

Bruxelles (Belgien):

Chokoladens hovedstad

Bortset fra den vidunderlige arkitektur, er Bruxelles er verdenskendt for sin chokolade. Der er kun få lande, der har haft chokoladeforretning i mere end et århundrede, mens Belgiens forhold til chokolade daterer sig tilbage til 1635. Import af store mængder kakao fra dets afrikanske koloni, belgiske Congo, landet var det første til at opfinde både chokoladebarer og chokoladekonfekt. Den belgiske chokoladefabrikant Jean Neuhaus II opfandt i 1912 en bestemt type konfekt med en hård ydre skal, og blødt og cremet fyld. I dag er kommer belgisk konfekt i alle mulige kreative figurer fra cirkler og firkanter til biler, dyr, og endda musikinstrumenter.

Bruxelles er en chokolade-hovedstad med chokoladebutikker overalt. Ligegyldigt hvad område, du besøger, er du sikker på at finde en lille håndværker-chokoladeshop, som tilbyder noget af den bedste konfekt, du nogensinde har smagt.

Delikat rejsetip: Bruxelles’ Grand Place (Brussels’centraltorv, et UNESCO verdensarvsområde) har over 40 chokoladebutikker.

Madrid (Spanien): 

Churros con Chocolate

Churros con chocolate er hvad spaniere kalder den perfekte morgenmad (tænk engang man var vågnet op til disse lækkerbiskner, i stedet for havregryn). Churros er en lys og sprød vaffelstang med overhældt med tyk varm chokolade. Churros er stegte, og det gør dem sprøde på ydersiden og udsøgt dejagtige indeni. Chokoladen er tyk nok i sin konsistens til at dyppe churros i. Hvis du nogensinde besøger den spanske hovedstad, skal du ikke tøve med at besøge et “Chocolateria”, som er en slags chokoladecafé, som serverer friske churros hvert andet sekund.

Delikat rejsetip: Besøg Chocolateria San Gines, Pasadizo de San Gines, 5

Churros con Chocolate

Foto: Alpha (avlxyz), via Flickr

 

Frontbillede: Bigbirdz, via Flickr

Expedia
0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*