Lissabon – Sådan omgås du bedst i hovedstaden i Portugal

Det er blevet den tid på året, hvor vi skifter klipklapperne ud med hjemmesko og overgangsjakkerne i skabet bliver fundet frem og taget i brug. Efterår- og vinterhalvåret har for alvor meldt sin ankomst, men i Sydeuropa er vejret stadig himmelsk, særligt i Portugals hovedstad Lissabon, hvor gennemsnitstemperaturen ligger på mindst 15 grader i selv de koldeste vintermåneder. Det gør Lissabon til et helt oplagt valg, når der skal vælges ferie. Vi har set nærmere på hovedstaden i Portugal.

Unge mennesker i Lisabon, Portugals hovedstad

Foto: Andreas Kollmorgen, via Flickr

 

Her er 8 gode tips til hovedstaden i Portugal, Lissabon

Køb Lisboa-guiden

Køb et Lisboa-card, det er den billigste måde at bevæge sig rundt på i den portugisiske hovedstad. Lissabon-kortet er tilgængeligt i et helt år og koster 39 for tre døgn. Med kortet kan du også komme ind på diverse museer og ture helt gratis. Besøger du Lissabon på én enkelt dag kan du betale 18.50 for et døgn.

Du skal ikke tale spansk

Mange turister prøver at være høflige på rejsen ved at lære et par sætninger på det pågældende sprog. Rigtig mange turister i Portugal forveksler tit portugisisk og spansk, men det skal du ikke gøre i Lissabon (eller resten af Portugal). Et tak hedder ”Obrigado” og IKKE gracias.

Kø-kultur!

Glem alt hvad du har hørt om uhøflige sydeuropæere som ikke overholder køer. I Lissabon er det på ingen måde sandt. Alle overholder kø-reglen, det gælder uanset om du skal ombord på en bus, købe en billet ved en billetmaskine eller have dit boardingkort i lufthavnen.

Spørg løs…

Hvis du leder efter inspiration til en seværdighed eller et sted at spise skal du bare spørge til råds. Ville du blive skræmt hvis nogen spurgte dig om vej i din hjemby? De fleste hjælper og kommer med deres bedste tips til mad og fornøjelser. Det samme gør portugiserne, hvis du er i tvivl om noget – så spørg!

Bonner og budget

For at holde styr på dit budget på storbysferien skal du altid spørge efter en bon på dit måltid/varer, først og fremmest for at overholde dit ferie-budget, men også så du er sikker på ikke at blive snydt.

Taxi

Man betaler ekstra for baggage i taxaen, så prøv at se om du kan have det på dit skød i taxaen hvis du prøver at spare penge og bare har håndbagage vel og mærke. Før du sætter dig ind i en taxa fra lufthavnen, skal du aftale pris, det er let at komme til at betale alt for meget.

Brug tid på research

Sæt en aften eller to af til at lave en ordentlig research inden du tager afsted på ferie. Find ud af hvor de bedste restauranter, markeder, butikker og så videre ligger henne. Det kan godt betale sig i længden.

Du skal holde øje med dine ting.

Som i mange andre storbyer er der desværre også mange lommetyve i Lissabon, tyvene er effektive men du kan selv gøre dit bedste for at undgå dem ved at lyne din taske eller få anskaffet dig en bæltetaske.

Et par nyttige gloser…

Hej – Olá

Goddag/godmorgen – Bom dia

God eftermiddag – Boa tarde

God aften – Boa noite

Ja / Nej – Sim / Nao

Be’ om – Por favor

Tak – Feminim: Obrigada /maskulin: Obrigado

Mit navn er – Chamo-me…

Hvor kommer du fra? – De onde é?

Ingen årsag! = De nada

Snakker du engelsk? = Fala inglês?

Hvor er den nærmeste bar? Onde fica o bar mais próximo?

Hvor er det nærmeste hotel? Onde fica o hotel mais próximo?

Hvor er den nærmeste cafe? Onde fica o café mais próximo?

Hvor er den nærmeste restaurant? Onde fica o restaurante mais próximo?

Jeg er dansker: Feminim: Eu sou Dinamarquesa/maskulin: Dinamarquês

Vægkunst i en af Lissabons metroer - hovedstad i Portugal

Foto: Ingolf, via Flickr

 

Ris eller ros? Kommentér i feltet nedenfor eller send os et tweet på @ExpediaDK 

 2 

Expedia
0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*