I London er det altid tid til chokolade

Slip din søde tand løs i de mange spændende chokoladelækkerier, London har at byde på 

Briterne ligger nummer tre på listen over det mest chokoladespisende folkefærd i Europa, og det er ikke en titel, de er kommet sovende til. Hvad enten det er i form af en kop varm chokolade, en plade chokolade lavet af den allernyeste modeingrediens eller bare en helt enkel mørk chokolade. Der bliver spist chokolade overalt, lige fra Buckingham Palace til det hippe Hackney. På denne chokoladerute kommer du forbi de vigtigste chokoladeseværdigheder og de mest dristige smagssammensætninger i den engelske hovedstad. Husk også på at der er et væld af boutique hoteller i London, der vil passe godt ind i en ægte gourmet-tur.

10 måder at tage en bid af Londons chokoladeverden

  1. Besøg chokolademuseet

The Chocolate Museum er en lækkerbisken for chokoladefans. Museet slog dørene op i marts 2013, og det er den franske chocolatier Isabelle Alaya, der også har skabt mærket Mélange Chocolate, der står bag. Her finder du en lang række museumsgenstande, lige fra plakater, køkkenredskaber og helt gamle, spøjse objekter. Der er derfor rig mulighed for at rejse tilbage i chokoladens historie og lade dig opsluge i en verden af chokolade. Museet er også kendt for sine workshops og chokoladesmagninger, der får smagsløgene til at synge.

The Chocolate Museum,  187 Ferndale Road, Brixton, London SW9 8BA 

  1. Tag på chokoladekursus hos MyChocolate

Vil du lære at lave chokoladebaserede cocktails? Eller måske dine egne chokoladetrøfler eller andre søde lækkerier? Så er du kommet til det rette sted hos virksomheden MyChocolate i London, der lever af at arrangere chokoladeworkshops. Her lærer du at arbejde med den skrøbelige chokolade i afslappede rammer. Kurserne passer til alle niveauer, lige fra totale nybegyndere, til dem, som allerede har prøvet at lave de søde sager før.

MyChocolate, 10C Branch Place, London N1 5PH

  1. Besøg den historiske Meniers Chokoladefabrik

I 1870 åbnede den franske chokoladefabrikant Menier en chokoladefabrik på South Bank, og Menier Chocolate Factory fungerede i mange år som virksomhedens britiske base. I 2004 blev fabrikken omdannet til et teater med 180 pladser, og bygningen er i dag fredet. Selvom der ikke længere bliver produceret chokolade på stedet, vil det stadig være et besøg værd for historieinteresserede chokoladeentusiaster, eventuelt kombineret med en teaterforestilling i det ombyggede teater.

Menier Chocolate Factory, 53 Southwark Street, London SE1 1RU

  1. Snup en overdådig kop varm chokolade hos Chin Chin Labs

Selvom Chin Chin Labs i Camden er bedst kendt for deres nyskabende is, der bliver lavet ved hjælp af flydende nitrogen, så er deres hemmelige våben et helt andet, nemlig deres varme chokolade. Chokoladen er hjemmelavet og bliver serveret med en ordentlig portion karamelliseret, vegetarisk skumfidus på toppen. Totalt uimodståelig!

Chin Chin Labs, 49-50 Camden Lock Place, London, NW1 8AF

  1. … eller prøv den næsten uanstændigt gode varme chokolade med karamel hos Said

I den anden ende af spektret finder vi Said, som er en af Italiens ældste chokoladehandlere. I chokoladeværkstedet i Soho kan du få en kop varm chokolade, der både er en fryd for øjet og for ganen, nemlig den varme chokolade med karamel. Den bliver serveret i en kop, der er overtrukket med mørk chokolade på den ene side og karamel på den anden, og med sin kraftige og helt overdådige smag overgår den alle andre. Umulig at modstå!

Said dal 1923, 41 Broadwick Street, Carnaby, London W1F 9Q

  1. Prøv den mørkeste mørke chokolade hos Charbonnel et Walker

Charbonnel et Walker har fremstillet chokolade i London siden 1875 og er et af Storbritanniens ældste varemærker. Denne traditionelle chokoladeforretning har formået at holde sig i toppen af Londons chokoladeverden år efter år. Hemmeligheden? Deres fantastiske mørke chokolade samt de helt enestående champagnetrøfler. De er så lækre, at de er umulige at modstå!

Charbonnel et Walker

One, The Royal Arcade, 28 Old Bond St, Mayfair, London W1S 4BT

  1. Sæt fut i smagsløgene hos Montezuma’s

I forhold til andre chokoladehandlere, har Montezuma’s en meget mere moderne og finurlig tilgang til smagssammensætning. Virksomheden blev grundlagt i år 2000, og bag den står to chokoladeafhængige advokater, som laver plader af chokolade i usædvanlige smagskombinationer såsom appelsin & geranium, chili & lime og karamelliserede sesam- og solsikkefrø.

Montezuma’s Chocolates

8 Market Street, London E1 6DT 

  1. Udlev dine vildeste chokoladedrømme hos Choccywoccydoodah

Lige så hittepåsomme, som navnet antyder, er Brighton-virksomheden Choccywoccydoodahs kitschede chokoladekreationer, rokokokager og snirklede chokoladeblomster. I butikken i London kan du prøvesmage de lækre chokoladeanretninger i den farverige og finurlige “Bar du Chocolat”, hvor du også kan få en velsmagende milkshake eller varm chokolade til. Fuld af fantasi og velsmag!

Choccywoccydoodah, 30-32 Foubert’s Place, Carnaby, London W1F 7PS

  1. Sæt tænderne i en af Philip Neals buddhaer

Philip Neal er kendt som en af Londons bedste chocolatierer for sine luksuriøse såvel som usædvanlige frembringelser. I hans butik i Chiswick finder du chokolade formet som buddhafigurer, stiletter, teatermasker og tilmed chokoladeplader med stillinger fra Kamasutra. Du kan starte med chokoladetrøflerne og de mere traditionelt udformede chokolader, inden du går over til de lidt mere usædvanlige udgaver.

Philip Neal Luxury Chocolates

43 Turnham Green Terrace, Chiswick, London W4 1RG

  1. Smag det ypperste hos William Curley

William Curley er luksuskonditor og en af de førende chokolademagere og store navne i branchen, ikke bare i London, men i hele verden. Han laver fremragende chokolade af allerhøjeste kvalitet, både af den traditionelle slags, men også hvad angår de mere usædvanlige smagskombinationer. Ingen chokoladefan vil kunne modstå fristelsen til lige at kigge inden for efter synet af det butiksvindue!

R Chocolate London, 198 Ebury Street, Belgravia, London SW1W 8UN

Det siger de store kokke om chokolade:

“Chokolade er et helt unikt produkt. Der er uanede muligheder for at skabe og eksperimentere med chokolade inden for områder som:  kager, bagværk og desserter”. 

William Curley, chocolatier og konditor, firedobbelt vinder af titlen som Storbritanniens bedste chocolatier.

Fokus på: Paul A. Young og hemmeligheden bag hans succes

Det var noget af en tilfældighed, at kokken Paul A. Young begyndte at lave chokolade, men i dag er han en af de mest indflydelsesrige skikkelser inden for chokoladebranchen verden over. Men det er ikke fordi, han har taget den lige vej. Paul A. Young arbejdede først som konditor, før han kastede sig over kokkefaget. Siden arbejdede han for Marks & Spencer og Sainsbury’s, før han skiftede branche endnu engang i 2006 og åbnede sin egen chokoladebutik i London. Og så kom den helt store succes! Paul A. Young anses for at være en af de mest innovative kokke i verden, og han arbejder med at udvikle helt særlige britiske smagskombinationer, såsom chokolade af det typiske britiske smørepålæg marmite og portvins- og stiltontrøfler. Helt utroligt!

5 højdepunkter i Londons chokoladehistorie 

1693: The Cocoa Tree, et af Londons første chokoladehuse, åbner

1717: Thomas Tosier bliver udnævnt som Georg 2. af Storbritanniens personlige chocolatier

1964: Roald Dahls elskede børnebog Charlie og chokoladefabrikken udkommer

1984: Cadbury, den britiske chokoladegigant, bliver optaget til notering på Londons fondsbørs

2013: Exeter University præsenterer verdens første 3D-chokoladeprinter

Cadbury Creme Egg: en sand britisk chokoladeinstitution

Chokoladeæggene med fondantcreme blev lanceret i 1923 og er mere end bare påskechokoladeæg for briterne – de er britisk folkeeje. De små chokoladeæg af mælkechokolade fyldt med hvid og gul fondantcreme er særligt populære ved påsketid. Før i tiden blev der solgt over 200 millioner æg om året, men salget faldt i 2016, da de nye ejere af Cadbury, den amerikanske fødevaregigant Mondelēz (det tidligere Kraft Foods), ændrede opskriften. Det medførte en proteststorm over hele Storbritannien, for ingen skal pille ved chokoladetraditionerne!

Expedia
0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*