London

London har en velfortjent plads blandt verdens bedste shoppingbyer, og hvert år strømmer turister til alle de berømte steder, lige fra Oxford Street til Portobello og gourmetparadiset Borough Market. Der er en grund til, at disse steder er så populære, men det er også værd at kigge nærmere på nogle af byens mindre kendte shoppingområder – de skjulte perler, som de lokale elsker, og hvor du finder nogle af de mest interessante designere og uafhængige butikker i hovedstaden. Jeg har boet 13 år i London, og herunder kan du se mine fem foretrukne shoppingsteder i byen.

 

  1. Redchurch Street og Calvert Avenue, Shoreditch

Bond Street er kendt som det sted, man køber designertøj, f.eks. Prada, Gucci og Hermès, men hvis du er på udkig efter noget lidt mere specielt, foreslår jeg, at du tager til Redchurch Street i Shoreditch, hvor en række spændende London-designere sælger deres eksklusive varer i trendy butikker. Køb tøj hos Hostem, APC, Sunspel og Aubin & Wills, eller shop sko, der er designet af den geniale designer Tracey Neuls (hun har designet en række smarte, stilfulde sko, der egner sig til cykling). Redchurch Street byder også på skønne interiørbutikker, som Labour and Wait og Maison Trois Garcons, hvor du kan købe både moderne møbler og vintagemøbler. Min favoritbutik er Aesop, hvor du kan få lækre, luksuriøse plantebaserede hudplejeprodukter, der alle dufter vidunderligt.

Når du alligevel er i området, kan du kigge forbi Calvert Avenue, der ligeledes er kendt for sine mange interessante butikker. Luna and Curious er en konceptforretning med en usædvanlig samling af surrealistiske smykker og anderledes tilbehør. Anthem sælger stilfuldt tøj til mænd. Hos Mawi finder du masser af bling-bling. Ally Cappellino har lokalt producerede lædervarer, og Larache bugner af marokkanske varer, der er fremstillet af genbrugsmaterialer. Når du har fyldt poserne, kan du nyde en kop kaffe med kage i Leila’s Shop eller hos Paper + Cup.

 

  1. Lamb’s Conduit Street, Bloomsbury

Det var Bloomsburygruppen, der gjorde Bloomsbury berømt. Bloomsburygruppen var en gruppe forfattere, herunder Virginia Woolf og E. M. Forster, som holdt til i kvarteret i den første halvdel af det 20. århundrede. I dag finder du både The British Museum, British Library og flere universiteter i kvarteret – samt det fremragende shoppingområde, Lamb’s Conduit Street. I denne gade, hvoraf en del er gågade, ligger der et fantastisk udvalg af uafhængige butikker samt flere mode- og interiørbutikker. Du må heller ikke gå glip af Pentreath & Hall, der sælger gamle og nye møbler, reproduktioner, belysning og keramik, samt Folk, hvor du kan købe flot og moderne casualwear.

Og du kan selvfølgelig ikke tage til Bloomsbury uden at gå ind i en boghandel. Persephone Books har specialiseret sig i kvindelige forfattere og genoptrykker endda værker af glemte forfattere fra det 20. århundrede. Andre unikke boghandlere i området omfatter Gosh!, der sælger tegneserier, den socialistiske boghandel Bookmarks, Judd Street Books, hvor du finder billige nye bøger, og London Review Bookshop, der har et bredt udvalg af interessant læsestof.

 

  1. Camden Passage, Islington

Mange tænker først og fremmest på Portobello, når det drejer sig om antikviteter, men Camden Passage i det nordlige London har siden 1950’erne været et knudepunkt for antikviteter. De største markedsdage er onsdag og søndag, men der er også et mindre marked i Pierrepont Arcade om søndagen og mandagen samt et bogmarked samme sted om torsdagen og fredagen. Markederne har åbent fra omkring kl. 08.00 til 17.00, og der sælges alt lige fra vintagesmykker til dekorative gamle stempler. Sæt god tid af til at gennemstøve disse markeder, hvor du kan være heldig at finde mange skatte. Antikviteterne er ikke begrænset til markederne. Du kan også gøre et godt fund i de omkringliggende butikker, herunder antikke skrin og æsker hos Christina’s Boxes, samlerobjekter og smykker hos Esme og en utrolig samling af møbler fra bl.a. biblioteker og herreklubber hos David Griffith Antiques. Vintage-/kostumebutikkerne, f.eks. Cloud Cuckoo Land, Fat Faced Cat, Annie’s, Four, Twenty Blackbirds og Decadent Vintage er også et besøg værd. Endelig er der parfumeforretningen Penhaligon’s, som blev grundlagt i 1870. Jeg har tilbragt meget tid i dette område, mens jeg læste, så jeg kan på det kraftigste anbefale caféen Breakfast Club, der serverer god mad både om dagen og om aftenen

 

  1. Maltby Street, Bermondsey

Området omkring Maltby Street vækkes til live i weekenden, når den tilstødende Ropewalk omdannes til et travlt marked spækket med madboder, der sælger alt lige fra udsøgte grillede ostesandwich til hjemmerøget laks. Markedet har åbent fra kl. 09.00 til 16.00 om lørdagen og fra kl. 11.00 til 16.00 om søndagen. Ud over markedet ligger der også skønne restauranter og butikker i området, herunder St. John Bakery (prøv deres doughnuts!), Little Bird Gin og 40 Maltby Street, der har specialiseret sig i naturvin og sæsonens fødevarer. Mit yndlingssted af dem alle er Lassco, som har et fantastisk udvalg af møbler, der er fremstillet af genbrugsmaterialer, samt en masse småting, lige fra gamle radiatorer til vintagekasser, der har været brugt til opbevaring af guldbarrer. Det er et fascinerende sted at gå rundt, og der er desuden en stemningsfuld bar og restaurant på stedet. Et lille stykke fra Ropewalk finder du det nyere marked Spa Terminus, der også ligger under jernbanebuerne. Her kan du finde perler, som The London Honey Company, The Little Bread Pedlar, The Kernel Brewery og La Grotta Ices. Udvalget af lækkerier er overvældende.

 

  1. Golborne Road, Notting Hill

I den vestlige del af London, og i skyggen af naboen Portobello, ligger den pulserende Golborne Road. Denne multikulturelle samling af smarte butikker og antikvitetsforretninger emmer af portugisisk, caribisk og marokkansk kultur. En af de bedste butikker er Rellik, hvor du finder noget af Londons bedste designervintagetøj, der spænder lige fra Dior til Vivienne Westwood. Hos T&F Slacks kan du få fremstillet skræddersyede sko, Kokon To Zai har specialiseret sig i usædvanligt statement-tøj, og J&M Davidson har lækkert tøj til kvinder. Phoenix, 88 Antiques og Hutch er gode antikvitetsforretninger. Hvis du får lyst til en bid mad undervejs, må du ikke gå glip af Lisbon Patisserie, hvor du kan få en perfekt pastéis de nata. Der ligger også et marked langs Golborne Road, som overvejende sælger fødevarer i løbet af ugen samt gamle ting og møbler om fredagen og lørdagen. Den travleste dag er lørdag, og der er ikke marked om søndagen. Markedet har åbent fra omkring kl. 09.00 til 17.00 bortset fra torsdag, hvor det lukker omkring kl. 13.00.

 

Post By – Victoria – Bridgesandballoons

0
0

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*