Hvor falder Michelin-stjernerne i Norden?

Michelin-guide: Vi har udvalgt fire restauranter, der byder på natur- og kulturskønne oplevelser i nærheden af den store madoplevelse.

Elsker du god mad, gode oplevelser og nordisk madkultur? Vi sætter fokus på fire Michelin-restauranter, som du finder i nogle af Nordens mest charmerende byer.


Det er efterhånden mange år siden, at den første Michelin-stjerne kom til Norden.

I Danmark blev den første tildelt tilbage i 1983. Senere har flere andre nordiske restauranter formået at gøre kunsten efter – i dag finder du nemlig 58 Michelin-restauranter i Norden.

Med så mange Michelin-stjerner, der spækker den nordiske madhimmel, kan man vist roligt sige, at vi er godt profileret på lækre madoplevelser heroppe.

Når maden er spist, og du er mæt på gastronomiske indtryk, er der dog meget andet at tage sig til, når det kommer til vores fire udvalgte Michelin-rejsemål:


Henne Kirkeby Kro: Lokale råvarer og vestjysk idyl

henne-kirkeby-kro

c: hennekirkebykro.dk/

Første madoplevelse i vores Michelin-guide finder vi i den lille landsby Henne, der ligger i Vestjylland få minutters kørsel fra Vesterhavet.

I 2017 blev Henne Kirkeby Kro hædret med endnu en stjerne og kan nu prale af at have to Michelin-stjerner.

Restauranten laver velsmagende, klassiske retter, der hylder de lokale fødevarer. Et besøg på Henne Kirkeby Kro giver rig mulighed for sightseeing i de jyske klitter og lange gåture med den friske Vestenvind i håret.


Vil du besøge Henne Kirkeby Kro?

Udover en sublim madoplevelse tilbyder Henne også en idyllisk landro, naturskønne oplevelser med strand samt et udvalg af hyggelige og romantiske hoteller.


Sabi Omakase i Stavanger: En lille restaurant med store sushioplevelser!

Sabi Omakase i Stavanger modtog sin første stjerne i år og blev hermed den anden restaurant med en Michelin-stjerne i byen.

sabi-omakase-restaurant-stavanger

c: omakase.no

Sabi Omakase skiller sig ud ved, at restauranten udelukkende serverer sushi.  Så hvis du kender én, der elsker sushi, vil dette uden tvivl være en fuldkommen fantastisk oplevelse for ham eller hende.

Vil du være sikker på at få et bord, er det vigtigt, at du husker at bestille bord i god tid i forvejen. Der er nemlig kun plads til ni personer i hele restauranten. Her sidder alle ved den samme skranke få meter fra sushikokken, der tilbereder maden i et åbent miljø.

Michelin-restauranter er dog langt fra det eneste som Stavanger kan byde på. Byen huser nemlig nogle af Norges mest besøgte naturattraktioner.


Går turen til Stavanger?

Lyder en smagfuld tur på en Michelin-sushirestaurant omringet af fantastiske naturscenerier interessant, kan du altid læse mere om Stavanger og dens overnatningsmuligheder her.


PM & Vänner i Växjö: Nordiske retter i svensk Smålands-idyl

pm-och-vanner-vaxjo

c: http://www.pmrestauranger.se/

I 2016 var det første gang, at en restaurant uden for Stockholm, Göteborg eller Malmø modtog en Michelin-stjerne i Sverige.

Den faldt hos PM & Vänner. Restauranten har eksisteret siden 1992 og ejes stadig af de oprindelige stiftere i dag.

På restauranten kan du få en række sofistikerede og originale nordiske retter, der alle leverer en smagsoplevelse ud over det sædvanlige.

Filosofien er enkel: Inspirationen for maden er hentet i de svenske skove, søer og enge. Derfor kommer de fleste af deres ingredienser også fra det lokale miljø i Småland.

Växjö er en charmerende by, der både egner sig som feriested for voksne og børn. Ud over madoplevelsen hos PM & Vänner er der rig mulighed for at udforske byens historie som den vigtigste by i Småland.

Søpromenaden, historiske kirker og bygninger – du har kultur og natur i alle retninger. Växjo er nemlig svensk idyl, som du kender den.


Mad og kultur-oplevelser i Småland?

Hvis du kunne tænke dig en tur til Växjö, kan du finde overnatningsmuligheder i Växjö her.


BONUS: Kaskis i Turku: Når Skandinavien ikke er nordisk nok

kaskis-turku

c: www.kaskis.fi

I Finland ligger samtlige af de omkring 20 Michelin-restauranter i Helsinki – på nær én.

Derfor fortjener Kaskis i Turku (1.5 times transport fra Helsinki) lidt anerkendelse i form af en ekstraordinær plads i vores nordiske Michelin-guide.

Kaskis er en forholdsvis ung restaurant fra 2014 med plads til omkring 36 personer. De er særligt anerkendt for deres seks-retters-menu, hvor du er garanteret en fuld og lykkelig mave efterfølgende.

Maden? Den tager udgangspunkt i finske råvarer, krydderurter og traditioner med det bedste kød fra ind- og udland.

Turku er den gamle finske hovedstad med en tilbagelænet stemning, en god cykelkultur (til københavnerne), masser af strande og flot natur, hvor blandt andet øen Ruissalo kan fremhæves.

Af seværdigheder kan vi særligt fremhæve Mummitrolde-parken Muumimaailma og det historiske slot Turun Linna.


Nordisk mad og finske kulturoplevelser?

Turku er en gammel middelalderby, der byder historiske seværdigheder og et livligt kulturliv. Du kan læse meget mere om Turku her.


0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*