Middelfart er for alle, der forstår at nyde livet

Afmærkede cykelruter gennem skov og strand, fritgående kronhjorte, massevis af marsvin, keramik i særklasse, bridgewalking og gastronomi for alle sanser. Middelfart har, hvad der skal til for at nyde livet i fulde drag.

Lillebælt snor sig som et stort S ned mellem Fredericia og Middelfart, og den fynske købstad ligger netop der, hvor Lillebælt er smallest, omgivet af grønne bøgeskove, stejle klinter, strand og vand. Middelfart er et perfekt udgangspunkt for en ferie eller forlænget weekend.

Selvom sikkerheden er helt i top, kræver det mod at tage første skridt ud på overbygningen af Den Gamle Lillebæltsbro, som blev opført i 1925-1935. Men sådan er det ofte med de bedste og mest mindeværdige ting i livet. Efter en grundig introduktion vil guiden i løbet af de to timer, som turen varer, fortælle historien om den 1.125 meter lange bro, der forbinder Jylland og Fyn. Om arkitekturen, byggeriet og naturen omkring Lillebælt.

Med afgang fra Middelfart er der hvalsafari med kig til legesyge marsvin i massevis. De færreste ved, at Lillebælt er et af de steder i verden, der har den største koncentration af marsvin. Ombord oplever børn og deres forældre de små hvaler jage føde, mens skipper fortæller om tiden i dag og dengang hvaler blev jagtet fra smakkejoller. Bådene har lytteudstyr så man kan høre marsvinene ”snakke” under vandet, og man kan også prøve at styre skibet. Alle børn får diplom efter turen.

Foto: Clay – Royal Copenhagen Collection

Keramikmuseet Grimmerhus åbnede, efter næsten 2 års ombygning, i maj 2015, med nyt navn og nye lokaler. Det hedder nu CLAY Keramikmuseum Danmark – men har stadig til huse i den karakteristiske røde bygning Grimmerhus. Med den nye tilbygning har CLAY fået meget mere og meget bedre plads til både de permanente værker, de skiftende udstillinger og ”Gaven” – den store unikke samling af porcelæn og stentøj fra Royal Copenhagen, Bing & Grøndahl og Aluminia.

Foto: Clay Exterior

 

Middelfart har 5 Blå flag strande med fine faciliteter, men der er også mange andre muligheder for at boltre sig i Lillebælt. Havkajak, Sit-on-Top Kajak, surfing og Stand-up-Paddle og Safari på Lillebælt i en RIB båd er alle blevet uhyre populære og der er mange steder hvor man kan leje en kajak eller et surf-board i kortere eller længere tid, ligesom der udbydes guidede kajakture rundt langs kysten. Under vandet myldrer Lillebælt med liv, og den mest enkle måde at betragte livet under havoverfladen er at snorkle. Lej en våddragt, så du kan nyde og begejstres over fisk og planter meget længe uden at fryse. Komplette snorkel-sæt – våddragter, støvler, finner, masker og snorkel –via VisitMiddelfart.

Blandt fritgående kronhjorte, rådyr og dådyr kan man nyde den enestående natur på Hindsgavl Halvøen og beundre den smukke park og have omkring Hindsgavl Slot. Der er afmærkede løbe-, gå- og rideruter, mange oplagte picnic-steder og en stor naturlegeplads lige ved Naturcenter Hindsgavl.

De mange høje bøgetræer i aktivitetsskoven der ligger lige ned til vandet indbyder til en klatretur. Når man kommer helt til tops er udsigten mageløs. Kyndig instruktør og sikkerhedsudstyr gør at alle kan nyde udfordringen. Man kan oven i købet tilbringe natten i trætoppene og vågne til fuglesang og bølgeskvulp.

Kom og nyd livet og din ferie i Middelfart. Vi glæder os til at byde dig velkommen.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*