Se midnatssolen i Norge

Tag til Norge og oplev midnatssolen. Vi har samlet en liste over dejlige steder at besøge for at opleve den norske midnatssol.

I Norge har de lange og lune sommerdage mellem maj og august, og der findes endda nogle steder i Norge, hvor solen aldrig går ned i månederne fra maj til juli.

Nord for den nordlige polarcirkel skinner solen døgnet rundt, og jo længere nordpå du rejser, desto flere døgn med midnatssol kommer du til at opleve.

Det kan være svært at vide lige præcis, hvor man skal rejse til for at få mest muligt ud af døgnet. Vi har sammensat en liste til dig, med nogle af de steder der er værd at besøge, når du skal på jagt efter sollyset.

Oplev midnatssolen på Nordkap

Når du ankommer til Nordkap, er du så langt nordpå, at det kun er Svalbard, som ligger tættere på Nordpolen.

Nordkap er et af de mest populære steder, som du kan rejse til for at nyde synet af en sol, som aldrig går ned. Plateauet ligger i den nordligste del af Nord-Norge og herfra kan du lade dig imponere af en fantastisk panoramaudsigt ud over nogle af Norges smukkeste landskaber.

Tag til Nordkap for at nyde midnatssolen og få en eventyrlig oplevelse, som du sent vil glemme.

rejs til nordnorge

Foto: Tim Graf via Unsplash.com

Nyd endeløse dage på Lofoten, et af Norges smukkeste områder

Lofoten består af en ø-gruppe uden for Narvik og Bodø, som ligger nordvest for Norge. Landskabet er råt, vildt og utrolig smukt. Lofoten byder på smukke omgivelser, som du ikke finder andre steder. Om sommeren kan du for eksempel leje en kajak og sejle ud og nyde omgivelserne til havs midt om natten.

Du kan også tage med en fiskekutter og forsøge dig med at fange fisk. Der skal dog ikke meget held til for at få noget på krogen. Lofoten er nemlig kendt for dets fiskeri og byen har før i tiden ernæret sig udelukkende af fisk.

rejs til midnatssol

Foto: Ivan Bertona via Unsplash.com

Midnatssol i Tromsø

Nordøst for Lofoten ligger den største by i Nord-Norge, Tromsø. Byen byder på et hav af forskellige aktiviteter og turistattraktioner, men især én aktivitet kan fremhæves. I Tromsø kan du opleve Nordlyset om vinteren, og den facinerende midnatssol kan opleves om sommeren. I sommerperioden er det muligt at tage med en båd på midnatssoltur, og er du heldig, kan du måske se hvaler, sæler eller havørne. Der er et hav af muligheder at tage sig til i Tromsø, og uanset hvad du vælger at bruge din tid på, rejser du derfra med uforglemmelige minder.

Lyder det som noget for dig, og kunne du godt tænke dig at opleve midnatssolen i Norge?

God fornøjelse!

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*